Arctic circle

*Hou hou hou,
täällä ollaan jo ihan joulu fiiliksissä! Tällä viikolla sain vuoden viimeisen tentin kirjoitettua ja edessä oli pitkä, uuvuttava bussimatka kohti Torniota ja joululomaa. Tietenkin opiskelut jatkuvat myös täällä, mutta kaikki pakolliset kurssit ja tentit tältä vuodelta on Joensuun osalta tehty, joten eräänlainen irtiotto arjesta ja maisemien vaihtelu tekee terää. Tarkoituksena on tehdä näiden jouluvapaiden aikana alustava versio kandin työstäni, joten tekemistä sekä opiskeltavaa riittää.
No, pitihän loman alkua hieman juhlia, joten ajateltiin tehdä päiväreissu Rovaniemelle ja Joulupukin Pajakylään! Aikaisemmin en ollut käynyt Torniota pohjoisempana, joten odotukset olivat suuret. Kuvittelin aina, että Oulusta pohjoiseen mentäessä teillä liikkuu poroja ja maisemat muuttuu enemmän tundramaisiksi. Eräänlainen Siperia ennakkoluulo ei kuitenkaan toteutunut, vaikka pirun kylmää oli.

Ensimmäisenä suuntasimme kohti Napapiiriä ja Joulupukin Pajakylää. Saavuimme paikalle jo aamusta, joten kauniit jouluvalaistukset jäivät päivänvalon varjoon. Siellä sitten käytiin kurkkaamassa Petteri Punakuonoa, tonttuja ja Joulupukkia, tosin Pukki oli maksullinen, joten jätimme väliin yksityiskäynnit ja nautimme Pukin läsnäolosta suoran televisiolähetyksen kautta.
Pajakylä yllätti minut omalla turistimäärällä. Tuntui, että olimme saapuneet eri maahan, koska ympärillämme kuhisi kansalaisia ympäri maailmaa räpsien kuvia ja pällistellen lumista ihmemaata.

img_4770

img_4765
img_4757
img_4771

Meidän reissu oli vain pintaraapaisu koko Pajakylästä, koska aktiviteetteja ja kuppiloita riittäisi useammalle päivälle. Palveluita löytyy lapsille ja aikuisille, sekä lapsenmielisille! Poro-, huskyajeluita, erilaisia museoita, erikoisia kahviloita (esim. jääkahvila) ja paljon matkamuistokauppoja täynnä pikku krääsää!
Lisäksi, Pajakylässä on oma postikonttori, josta voi lähettää kortteja tai tilata aitoja kirjeitä Joulupukilta. Aika hauska lahjaidea! ☺


img_4649
Suosittelen lämpimästi vierailemaan kyseisessä kohteessa, koska onhan se yksi Suomen kuuluisimmista turistikohteista, joka tunnetaan ympäri maailmaa!

Seuraavaksi jatkoimme matkaa kohti Rovaniemeä, jossa aika kului suurimmaksi osaksi ostoksia tehdessä ja nauttien Näytelmäravintola Cómicon herkullisista burgereista. Valitettavasti kaupungista en saanut parempaa vaikutelmaa, koska liikuimme kylmän kelin vuoksi paljon sisätiloissa. Kuitenkin kauniisti jouluvaloilla koristellut kadut viehättivät silmää ja hymyilevät ihmiset jättivät positiivisen ensivaikutelman, joten haluan ehdottomasti käydä Rovaniemellä paremmalla ajalla!

Cheers*
ja mukavaa joulukuun alkua♥

 

♥Alina

ig & sc: aligurme

facebooktwittergoogle_plusmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *