Matkakuume

Tämä vilukissa käynnisti toppatakki ja neulepaita kauden avatuksi!

Tiedän, että ulkona ei liikuta vielä edes miinus lukemissa ja todellisen talven tultua olisi hyvä hieman totutella immuniteettiä näillä “koleilla” syyskeleillä, mutta not me!
Ahdistavan pimeät aamut ja varhain pimenevät illat saavat päiväni kulumaan hitaasti ja haukotuksen saattelemana. Joka päivä peilistä katsoo aamuisin kalpean totinen henkilö, joka huutaa sisäisesti äkkilähtöä lämpimään. Valitettavasti tämä kyseinen henkilö, eli minä, ei vain löydä kalenterista aikaa heittää viikkoa vapaalle ja tehdä irtioton arjesta. Opiskelut pyörivät tälläkin hetkellä vaikuttavassa roolissa arkipäivääni. En uskalla vielä haaveilla, milloin saan kalenterini siihen kuntoon, että äkkilähtöjen selaileminen netistä voisi tulla meleeni. Tällä hetkellä selailu tuottaa vain suurempaa matkakuumetta. Oi sinä poltteleva aurinko ja merituulen mukana tuleva tasaisesti asettuva rusketus…

img_7878
choco

Olen päässyt lapsena ja nuorena matkustelemaan yllättävän paljon vanhempieni seurassa mitä hienoimmissa kohteissa. Suomalaisten vakiomatkakohteena olevat Välimeren rannikot on tullut kierrettyä ristiin ja rastiin. Seikkailtua vulkaanisilla Atlantin valtameren keskellä olevilla Kanariansaarilla. Vietettyä kaupunkilomaa Keski-Euroopassa ja tehtyä kaukomatkoja Intiaan sekä Vietnamiin.
Jokainen matka on tietenkin ikimuistoinen ja koukuttava. Mielestäni on hyvin mielenkiintoista nähdä millaisia kulttuurieroja ympärillämme kuhisee. Mieleenpainuvimmat matkat tähän mennessä ovat olleet aikaisemmin mainitsemani kaukomatkat Intiaan ja Vietnamiin. Tämä johtuu varmasti siitä, että kohteiden maantieteellinen sijainti on niin kaukana Suomesta, joten niiden kulttuuri poikkeaa huomattavasti enemmän verrattuna johonkin Euroopan kohteeseen.

 

img_6799

DCIM101GOPROGOPR4342.

img_7710-450x600
img_7714-600x450

Kulttuurierojen viehättävyyden lisäksi olen aivan hulluna paikalliseen ruokamaailmaan! Jokaisessa maassa pyrin maistamaan jotain maan omaa bravuuri annosta. Usein annos on jokin kalasta/merielävästä valmistettu ateria ilman erikoista kastiketta tai voimakasta maustetta. Yksinkertaiset annokset ja selkeästi erotellut maut ovat painautuneet positiivisesti mieleeni. Olen ottanut erilaisia vaikutteita myös omaan ruuanlaittoon, esimerkiksi, käytän maustamiseen vain kahta maustetta: pippuri ja suola (liha, kana, kala tai ripaus salaattiin). Tarkoitukseni on tuoda raaka-aineen makua paremmin esille annoksessa, eikä sekoittaa sekaan vahvoja dominoivia mausteita.

img_7701

img_6728

img_6768

Kylläisellä vatsalla on mukava hypätä aurinkokylpyyn ja imeä itseensä kauniin lämpimän ruskean sävyn….voi, että miten kaipaan sitä. Rusketus on kieltämättä vienyt mun sydämen täysin. Koen olevani terveellisen ja viehättävämmän näköinen kauniin brunan kanssa. Tämä tarkoittaa usein aurinkomatkoilla sitä, että heti lentokoneesta ulos astuessa en siedä sisätiloissa istumista ja haluan liikkua koko valoisan osan päivästä ulkoilmoilla. Valitettavan usein tämä kostautuu minulle palaneilla poskipäillä ja aurinkosuojasta turvonneilla luomilla. Taidan olla hieman masokistinen, mutta mielestäni lomani ei ole onnistunut jos en viimeisenä lomayönä koe polttelua selässä asettuessani makuu asentoon.

img_7775

Tämän viikkoa villinneen matkakuumeilun kunniaksi taidan lähteä pakkaamaan matkalaukkuani ja suunnata huomenna kohti etelämpää Suomea, nimittäin Pertunmaalle! Ei ihan hellelukemiin sielläkään yltetä, mutta varmasti rakkaiden ihmisten lämmin vastaanotto saa edes mielen lämpimäksi ♥

Viikonloppuja!
ja muistakaa syksyn vitamiinit ☺

♥Alina

-ig&sc:aligurme

Ps.Kuvat viime kesän juhannus reissulta Kroatista!

facebooktwittergoogle_plusmail

4 kommenttia “Matkakuume

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *