Chia- nopea apu laihdutukseen, kokeilee jo tänään.

Kuulin viime viikolla kaverilta ihanan laihdutus vinkin. Lisää ruokaan vain kaksi ruokalusikallista tätä super-foodia ja laihdut nopeasti ja vaivattomasti. Chia-siemenet on kyseinen super-foodi.

Olen tutkinut kirjallisuudesta ja tutkimuksista chia-siementen hyödyllisistä vaikutuksista ihmisen elimistöön. Niitä on oikeasti todella paljon. Super-foodi nimike on oikeasti ansaittu Chia-siementen kohdalla. Kuitenkaan huonoista vaikutuksista ei löytynyt riittävästi tietoa eikä niitä ole vielä tarpeeksi tutkittu. Päätin jakaa hyödyllistä tietoa teidän kanssa.

chia-siemenwt-720x340

Mikä on ne chia-siemenet?

Chian alkuperämaa on Meksiko. Nykyään Chia kasvatetaan Meksikon lisäksi, Guatemalassa, Australiassa, Intiassa ja Etelä-Euroopassa.

Chia siemenillä on jo pitkä historia super-foodina jo atsteekkien ja maya-intiaanien ajasta lähtien. Atsteekit ja Mayat tiesivät chia-siementen hyödyistä, niitä käyttivät ruoan laitossa, lääkkeiden valmistuksessa ja jopa käyttivät näitä rahana kauppojen teossa. Atsteekit uskoivat että chia antaa supervoimia ihmiselle ja yleensä ennen metsästyksen tai sotaan lähtöä söivät näitä siemeniä.

Chia-siemenet ovat pieniä pyöreitä linssin tai pavun näköisiä, joilla on kiiltävä pinta. Maultaan muistuttavat pähkinä.

Chia-siementen hyödylliset vaikutukset.

No nyt siirrytään käsittelemään mitä hyödyllistä näissä oikeasti on?

2 ruokalusikallista chia-siemenia sisältää:

31% hyviä rasvahappoja, 16% proteiinia, 44%hiilihydratteja ja 38% kuitua, sinkkiä, fosforia, A-, E- ja C-vitamiinit, niasiini ja riboflaviini.

 • 85cKal
 • Omega-3 happoja 2 kertaa enemmän kun 100g lohta
 • 6 kertaa enemmän kalsiumia kun lasillisessa maitoa
 • 32% Mg päivän annoksesta
 • 38% kuitua päivän annoksesta
 • 6 kertaa enemmän Fe eli rauta kun pinaatissa
 • 64% enemmän Kaliumia kun banaanissa
 • kaksi kertaa enemmän antioksidantteja kun mustikassa

On todistettu että kasviksista ja siemenistä saatu kalsium imeytyy ja sopeutuu paremmin ihmisen elimistöön kun esim. maidosta ja eläinperäisistä lähteistä saatu kalsium.

Chia siemenet parantavat ja nopeuttavat ruoansulatuskanavan toiminnan. Hyödyllisten rasvahappojen ansiosta tukevat ja parantavt sydän-ja verisuoni systeemin toiminta. Kolesterolin määrä elimistössä laske. Pitävät kurissa nälän tunnetta, sopii hyvin laihduttajille. Nyt on menossa useita tutkimuksia, joiden tarkoituksena luoda uudet lääkkeet II-tyypin Diabeteksen hoitoon. Chia sisältää runsaasti kalsiumia, magnesiumia, fosforia. Vahvista hampaita, luustoa, hiuksia ja kynsiä. Vatsalla sijaitseva rasvaa palaa chian ansiosta nopeammin.

voimaruoka

Päätin kokeilla näitä super siemeniä ensi kuun alusta alkaen.  Hinta netissä 32,95 euroa/kg. Aloitan heti 1.2.2016 katsotaan miten ne vaikutta minun elimistöön. Jaan sitten kokemuksia myös teidän kanssa kuukauden kuluttua eli 1.3.2016 jälkeen.

facebooktwittergoogle_plusmail

2 kommenttia “Chia- nopea apu laihdutukseen, kokeilee jo tänään.

 • 30.1.2016 klo 00:59
  Kestolinkki

  Pitääpä kokeilla noita chia siemeniä-noita haittoja löytyy itseltäkin.Kiitos Cristal hyvästä blogistasi ja kaikesta hyvästä tiedoista joita tuot esille- olet Upea ja Kaunis ystävä Cristal- On ilo seurata sinun julkaisuja terv. Markku

  Reply
  • Cristal Nigiri
   12.2.2016 klo 10:31
   Kestolinkki

   Nämä on oikeasti hyvät. Mulla on käynyt useampi diabetes potilas joka lisäsi ruokavalionsa chia. Niiden verensokerit laskivat huomattavasti ja paino pudonnut myös.
   Mä aloitin itsekin kokeilun nyt ja tosiaan chia pitää nälkän kurissa:) Katotaan kuukauden kuluttua onko painossa mitään muutoksia:9

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *