Kauniit ja terveet huulet helposti.

Tänään nostan esille huulten terveyttä ja kauneutta. Huulet ovat yksi naisen parhaimmista aseista, kauniit huulet houkuttelevat vastakkaista sukupuolta parempi kun kaikki muut rumiin osat. Lisäksi ne ovat kommunikointi väline. Huulet ovat aina esillä ja näkyvissä. Nyt talviaikana ainakin mulla jatkuvasti rohtuneet ja rikki mennet huulet. Syynä siihen on se että huulten iho on huomattavasti ohuempi ja herkempi kun kasvojen iho. Huulia pitää myös muistaa hoitaa kaikkina vuodenaikoina samoin kun kasvojen ihoa. Huulet altistuvat sää olosuhteille: kesäisin auringonvalolle, talvella pakkasiin ja kylmyyteen, keväällä ja syksyllä tuulelle ja sadelle. Toki myös ravitsemus, stressi, huono unilaatu, sairaudet jne. voivat vaikuttaa myös negatiivisesti huulten terveyteen.

Huulten terveys

Miten voi saada kauniit ja terveet huulet? Tässä muutama  helppo vinkki.

Kuori huulet

Alla on muutama vinkki millä voi kuoria huulet kotona.

  • Hunaja ½ tl + merisuola ½ tl, sekoitetaan ja kuoritaan seoksella huulet
  • Vaahtera siirappi ½ tl + sokeri ½ tl, sekoitetaan ja kuoritaan seoksella huulet
  • Huulia voi kuoria myös tavallisella pehmeällä hammasharjalla tai koostutetulla pyyhellä

Kuorinnan jälkeen laita pieni määrä oliiviöljyä/rypsiöljyä huulille, tai  kosteutta ja ravintoa antava huulirasva. Huulia saa kuoria 1-2 kertaa viikossa.

12516365_10201155709771078_2105247930_n

Ravitse huulet

Huulirasvat ja muut huulien hoitoon tarkoitetut tuotteet on muistettava käyttää päivittäin. Huulten iho on oikein ohut ja herkkä, joten öljyt, vitamiini E ja A, muut huulituotteisiin kuuluvat apuaineet kosteuttavat, ravitsevat ja suojaavat ihoa kuivumisesta.

E-vitamiini ja runsas nesteiden nauttiminen ylläpitää kehon kosteuden ja myös sen että huulten iho pysyy terveenä.

Kerran tai 2 kertaa viikossa on hyvä tehdä naamio huulia varten. Alla muutama naamio esimerkki, jotka voitte kokeilla helposti kotona.

  • Omena naamio: soseuttaa tuore omenapala, noin ¼ omena, sekoita 1tl pehmitettyä voita joukkoon, laita seos huulille ja pidä 15–20 minuuttia. Pese naamio pois haalealla vedellä. Tätä naamiota käytetään huulien pehmittämiseen ja pikkuhalkeamien parantamiseen.
  • Rahka naamio: 1tl rahkaa sekoita ½ tl kermaa, laita seos huulille ja pidä noin 15 min. Pese naamio pois haalealla vedellä. Tämä naamio kosteuttaa ja tasoittaa huulten ihoa.
  • Hunaja naamio: 1tl hunajaa sekoita 1 tl smetanaa, laita huulille, pidä noin 5 min. Pese naamio pois haalealla vedellä. Tämä naamio ennaltaehkäisee huulien kuivumista ja palauutta luonnollisen kimmoisuuden huulille.

Hiero huulet

Huulten hieronta on myös hyödyllistä ja sen voi toteuttaa samalla kun laittaa kasvoille rasvaa. Tätä sama kasvorasva voi laittaa myös huulille ja hieroa ympyröivin liikkein huulten keskiosasta reunoihin käyttäen etusormea (ylähuulille) ja peukaloa (alahuulelle). Sellainen kevyt ja helppo hieronta ennaltaehkäisee vertikaaliryppyjen muodostumista suun ympärille.

Huulikiillot, huulipunat ja muut huulirasvat

Jotkut ovat sitä mieltä että huulipunien käyttö on haitallista huulien terveydelle. Hyvänlaatuiset huulipunat, huulikiillot ja huulirasvat, jotka sisältävät kosteuttavia ja ravitsevia aineita, ravitsevat, kosteuttavat ja suojaavat huulia. Niitä tuotteita saa käyttää päivittäin. Kuitenkin pysyvää huulipuna ei ole hyväksi huulien terveydelle, sillä se kuivattaa huulia ja altistaa halkeamille.

12575756_10201155739851830_1627600051_n

 

Aivan ihana tuote YSL huulikiilto Gloss Volupte, minä sain lahjaksi numero 19, vaaleanpunainen väriltään. Kuvassa keskimäinen.YSLGlossVolupte1

Aivan ihana tuote YSL huulikiilto. Naiset jotka halua volyymia huuliin ilman täytteitä kokeilkaa tätä ihanaa huulikiiltoa. Sain sen lahjaksi, ja en tiennyt sen vaikutuksista, sitten kun kokeilin olin ihan yllättynyt. Huulikiillolla on pehmeä tekstuuri, huulia ravitsevalla ja suurentavalla vaikutuksella. 5-10 min tuntuu pientä pistelyä huulissa ja sen jälkeen huulet turpoavat isommiksi. Aivan ihanaa. Suosittelen.

12540017_10201155710091086_771197335_n