Boat Trip

Kesään kuuluu ehdottomasti veneily jos vain siihen on mahdollisuus. Suomesta löytyy paljon upeita saaristomaisemia sekä tietysti vierasvenesatamia. Meidän veneilyretki alkoi Kasnäsistä, joka on monipuolinen satama; löytyy kylpylää, ravintolaa, saunatilat sekä lähikauppa. Lisäksi meille aktiivisille tenniskenttä!  Pelasin itseasiassa elämäni ensimmäistä kertaa tennistä ja voi, että se oli kivaa!! Luontopolkujakin on ko. paikassa, jos mielii lenkkeilemään.

IMG_7688

 

Olimme liikkeellä Grandezza –merkkisellä veneellä ja itseasiassa Kasäsissä oli tuolloin tapahtumana Grandezza Weekend, joka on yllätys yllätys Grandezza –veneiden kokoontumispaikka. Meille oli järjestetty monipuolista ohjelmaa, saunomista ja grillaamista, minigolfia sekä päästiin F1 Moottoriveneen kyytiin nauttimaan hurjasta vauhdista! Ei jännittänyt yhtään ei!

IMG_7602

Kasnäsistä jatkettiin matkaa kohti Jurmoa, joka olikin mielenkiintoinen paikka. Yksinäinen saari Saaristomerellä. Ensituttavuus minulle. Saari on todella karua maastoa ja siellä asuu vakituisesti vain kymmenkunta henkilöä ympäri vuoden. Kasvillisuus sekä eläinlajisto saarella on myös arvokasta ja siellä onkin luonnonsuojelualuetta laajalti. Oli ihana käydä vähän aamulenkkeilemässä ja ihastelemassa maisemia! Olo oli kuin Lapissa kun loikin pitkin maita ja mantuja! Ruokapuoli oli myös erilainen verrattuna muihin paikkoihin. Syötiin ”kotiruokaravintolassa” eli siis käytännössä haettiin ruokaa lautasillemme jonkun muun keittiöstä, johon oli laitettu seisova pöytä. Ruoka oli lisäksi niin lähiruokaa kuin voi vain olla; parin kilometrin päästä haettua nautaa. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille! Ja sitten kohokohtaan: nähtiin viisi suloista alpakkaa! Ne on niin hauskoja eläimiä..

IMG_8145 IMG_7873

IMG_8039

Jurmon jälkeen oli taas aika jatkaa matkaa ja päädyttiinkin läheiseen Korppoon saaristokaupunkiin. Tästä paikasta jäi myös mieleen hyvä ruoka ja viihtyisä venesatama. Korppoostakin löytyi tenniskenttä, joten olihan sitä päästävä pariinkin otteeseen pallottelemaan! Hyvä paikka siis, mutta jälleen oli aika liikkua ja vaihtaa maisemaa.

IMG_7655

Saavuimme Nauvoon ja se vierasvenesatama vasta vilkas olikin! Paljon iloisia ihmisiä, kauniita purjeveneitä, aurinkokin sattui paistamaan täysillä ja syötiin hyvää pizzaa. Ei huonompi paikka tämäkään. Viimeisenä, muttei myöskään vähäisimpänä saavuttiin Naantaliin. Ensimmäisenä päivänä aurinko paistoi niin kuin kuuluikin, mutta tokana päivänä ei näkynytkään enää sitä kuuluisaa Naantalin aurinkoa ja näin ollen pysyteltiin visusti veneessä koko päivä. Kolmantena päivänä taas onneksemme aurinko näyttäytyi ja päästiin hymyissä suin jokavuotiselle, pakolliselle, Muumimaa –vierailulle.

IMG_8458IMG_8459 IMG_8311

 

Naantaliin olikin sitten hyvä päättää tämä veneretki. Oli siis aika palata sorvin ääreen kotiin, laittaa pyykkikone laulamaan, hella tulille ja heittätytyä omaan sänkyyn nukkumaan. Olipahan taas ihana reissu <3

 

xoxo, Elina

Facebooktwittermail

5 kommenttia “Boat Trip

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *