Elinan keittiössä: Herkulliset sokerittomat leivonnaiset

Herkkuhiiren herkkuhammasta kolottaa. Mutta mitä tehdä kun haluaisi syödä kuitenkin mahdollisimman terveellisesti? Ryhdyin taas tuumasta toimeen ja soveltamaan keittotaitojani käyttäen terveellisiä ainesosia.

Tiesittekö muuten, että raakasuklaan perusaines, raakakaakao on oikea terveysherkku! Raakakaakao sisältää hurjan määrän antioksidantteja (=puolustaa ja puhdistaa elimistöä), B-vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita, kuten magnesiumia, sinkkiä, kaliumia ja rautaa. Kaikki tämä, koska raakakaakaota/suklaata ei kuumenneta ja näin ollen elimistölle tärkeät vitamiinit säilyvät!

Sitten mennään itse ohjeisiin, ensin muffinssit ja perässä tulee raakasuklaa!

Sokerittomat suklaamuffinssit:

8 tummempaa (yläreunassa olevat) pitävät sisällään:

-Suklaanmakuista heraproteiinijauhetta n. 60 g

-1 banaani

-2 kananmunaa

-2 valkuaista

-1 dl luomu kaurahiutaleita

-1/2 tl leivinjauhetta

-Kookoöljyä mututuntumalla (reilu pari ruokalusikallista)

-Raakasuklaapala “suklaasydämenä” keskellä

Voin kertoa, että tuo “suklaasydän” toimii hiton hyvin! 😀 😛 😛 😛

 

4 vaaleampaa pitää sisällään:

-1 Banaani

-2 kananmunaa

-reilu 2 rkl sokeritonta maapähkinävoita

-Suklaanmakuista heraproteiinijauhetta n. 40 g

-1/2 tl leivinjauhetta

-reilu 2 tl kookosöljyä

-Raakasuklaapala “suklaasydämeksi”

Tee näin: Sulata kookosöljy ja lisää siihen kaikki loput ainesosat paitsi raakasuklaapalat. Vatkaa tehosekoittimella (blenderi käy myös hyvin) kunnes seos on tasalaatuista ja taikinamaista. Kaada muffinssivuokiin ja upota keskelle raakasuklaapala. Paista uunissa 180 asteessa noin 10-15 minuuttia. Kannattaa vielä testata vaikka hammastikulla, onko kypsää ja tarttuuko taikina siihen (jos tarttuu niin ei kypsää). Kun valmista, tarjoile lämpimänä vaikkapa aamiaisella! Ja mikä parasta, muffinssien tekeminen on helppoa kuin heinänteko!

img_5753

Raakasuklaakonvehdit (maidoton, gluteeniton, munaton, sokeriton, soijaton ja lisäaineeton):

-n. 2 dl raakakaakaojauhetta

-n 2 dl neitsytkookosöljyä

-Agavenektaria (luonnonmukainen makeuttaja)

-Murskattuja manteleita oman maun mukaan

-Goji marjoja oman maun mukaan

Tee näin: Sulata kookosöljy lämpimässä (huom ei kuumassa)vesihauteessa. Lisää raakakaakaojauhe  sekä muut lisukkeet seokseen ja sekoita huolellisesti kunnes taikina on tasaista ja juoksevaa. Kaada aineseos annosmuotteihin, laita jääkaappiin kohmettumaan ja sitten vaan nauttimaan!

Konvehteihin voisi aivan hyvin laittaa ripauksen hyvänlaatuista suolaa, steviaa, hunajaa tms oman maun mukaan!

 

 

img_5737

Herkullista tiistaita <3

xoxo, Elina

facebooktwittergoogle_plusmail

Yksi kommentti “Elinan keittiössä: Herkulliset sokerittomat leivonnaiset

  • 27.9.2016 klo 18:24
    Kestolinkki

    Mitä nää oli pomppi ku kumipallot

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *