Extemporehälytys

 

 

IMG_0341
Keskiviikkoilta opetuksen jälkeen Karakalliossa.

 

Terveiset Vetelistä!

Taas on viikko vierähtänyt ja uusi alkanut. Istahdin juuri alas omaan lapsuuden huoneeseeni, jossa sainkin asua aina 16-vuotiaaksi asti, yli puolet elämästäni kasvaen varhaisaikuisuuteen. Kuulen pienet askeleet, kurkkaan oven taakse, minua pienillä lempeillä silmillä katsoo hän, rakas kissani Pikka-peloton. Otan syliini ja tuon sängylle kanssani pötköttelemään. Pikkaan ei oikein kukaan muu täällä koske kuin minä, hän on pikkuinen villieläin, vahva ja arvaamaton joka kuitenkin suojelee perhettämme ulkona, pitäen tiukan huolen ettei reviirillemme astu kukaan muu karvainen nelijalkainen kuin hän. Turpiin tulee että kolina käy. Arvaatte varmaan jo Pikan toisen nimen merkityksen. 🙂 Aistin kissan ilon kotiintulostani,  kun hän pääsee taas petiin ja saa muutaman ylimääräisen ruoka-annoksen 😉
Meidän perheen iltatähtemme on selkeästi persialainen hienohelma kissa nimeltään Leevi-Marjatta, jonka jouduin antamaan vanhemmilleni hoivattavaksi elämäntilanteeni muuttumisen jälkeen Helsingistä. Täällä maalla Leevillä on hyvät oltavat.  Pehmeän kehräyksen säestämänä haluan kertoa teille hyvät lukiat viime viikostani.
Tein viikon kestävää sijaisuutta aina perjantaille asti Musiikkiopisto Juvenaliassa. Opetuspäiväni olivat tehokkaita ja oppilaiden ikähaitari 6-19 vuotta. Energiaa kului mutta työ oli mielekästä.
IMG_0333
Lapset ovat muuten todella nopeita oppimaan. He matkivat ja ovat äärimmäisen herkkiä kaikille vaikutteille. Toiset saattavat olla paremmin alttiita pelkälle kuuntelemiselle ja toisille taas visuaalinen kuvaelma voi jäädä paremmin mieleen. Aisteilla pelaaminen on todellakin sallittua. Värit esimerkiksi antavat erilaisen efektin ja vaikutteen kun taas muodot. Lihasten muistiin vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi tuntemus ja erilaisten harjotteiden toistaminen.

Persoonalleni  luontaista on käyttää sanallisen ohjauksen lisäksi myös elekieltä pedagogiigiikassa, koska uskon sen voivan laukaista jännitystiloja ja auttaa lasta päästämään irti pelosta. Yritän viedä oppini perille parhaimmalla ja luonnollisimmalla mahdollisella tavalla. Innostukseni näkyy varmasti, ei ainoastaan siellä luokkahuoneessa vaan myös lavalla.

IMG_0417
Opetusviikon päätteeksi sain äkkihälytyksen esiintymään venemessuille, jonne minut kutsui ystäväni vuosien takaa Miika Tourunen, tuo ainut suomalainen joka viime vuonna pääsi osallistumaan Dubaissa järjestettäviin flyboarding maailmanmestaruuskilpailuihin. Kyseinen laji on melko uusi ja nyt sitä esitelläänkin ympäri maailmaa, tehden näytöslentoja sekä antaen ihmisten itse kokeilla tätä extream-lajia. Huikeaa!!!
Miika oli buukannut minulle lauantaille viisi keikkaa ja sunnuntaille kaksi. Tekemistä riitti päivisin ja rehellisesti sanottuna unille ei malttanut mennä aikaisin. Meidän loistava työporukka siinä keskihallissa jossa italialaisen insinöörin valmistama suuri allas oli.
Photo by Suvi Suovaara Flyboard lentäjä Miika Tourunen
Photo by Suvi Suovaara
Flyboard lentäjä Miika Tourunen
Pitkin päivää vauvasta-vaariin messukansa sai seurata monipuolista ohjelmaa. Altaan äärellä fiilistelimme merenneitoja, tanssiesityksiä, laulajia, suppaajia, joogaajia ja wakeboardaajia. Pääsimme kuulemaan fisuohjeita ja saimme vinkkejä innokkaille kalastajille.
IMG_0463
Pääsin kokeilemaan wakeboardingia lauantai iltana messujen jälkeen. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa 😉
Sitten olikin meidän show, minä sähköviululla, jyväskyläläinen Miika Tourunen ja ruotsin vahvistus John Albinsson, kumpikin alalla hyvin menestyneitä kyseisessä lajissa. Minä musisoin ja pojat lentelivät veden yllä.  Vknloppu oli erittäin mielenkiintoinen ja onnistunut. Messuilla vieraili yhteensä 76 816 kävijää.

 

 

IMG_0462
Esiintyminen SARGO BOATS osastolla
”Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 16 Båt valtaa Messukeskuksen 12.-21.2.2016. Veneilyn ja vesielämän suurtapahtumassa koet yhdellä kertaa koko venealan, veneilyharrastuksiin ja vesielämään liittyvän”.
-Messukeskus
_full1
Kuvaaja (c) Antti Peltola
Messut kestivät yhteensä kymmenen päivää jonka aikana kuvasivat oheisen esittelypätkän;
Kansikuva by Antti Peltola
ps. postailen myöhemmin viikolla lisää videoita ja kuvia tapahtumasta.

<3 Elisa

 

Facebooktwittermail

6 kommenttia “Extemporehälytys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *