Määrittääkö ulkonäkö oman aseman?

Olen miettinyt monta viikkoa sitä, uskallanko avata suuni ja kertoa omia ajatuksia tästä aiheesta. Päätin kuitenkin rohkaistua, koska tämä on itselläni ollut jonkin aikaa jo ajankohtaisena aiheena omassa elämässä. Tämä varmasti herättää muissa erilaisia ajatuksia, mutta puhun puhtaasti vain ja ainoastaan  omasta näkökulmastani.

Usko tai älä, mutta kaikki se miltä näytät määrittää suurimmaksi osaksi sen mitä saat tai et saa. Puhutaan ensivaikutelmasta. Ensivaikutelma perustuu, joko siihen että näet ihmisen kävelevän sinua vastaan, yhden lauseen perusteella tai parhaassa tapauksessa pidemmänkin keskustelun pohjalta. Itse olen moneen otteeseen saanut kuulla siitä, että oma ulkonäköni on antanut minusta aivan toisenlaisen kuvan, joka on myöhemmin todettu vääräksi. Kuten se, että miksi ihminen, jonka ulkonäkö herättää huomiota ei voi olla hyvä koulussa? Miksi ensivaikutelma on se, että on blondi ja bimbo, joka ei tiedä mistään muusta mitään kun siitä mikä on tämän päivän muotivillitys. Koulumenestys ei takaa sitä, että olisi joku multitalentti, mutta kyllä se ihmisestä jonkin verran kertoo. Kuten siitä, että on tavoitteellinen ja haluaa menestyä muussakin kun vain kauneuskilpailuissa.

Itselläni on kovat tavoitteet ja unelmat, jotka haluan tulevaisuudessa saavuttaa. Osaan sanoa jo tässä vaiheessa, että niitä ei helposti tulla tosta noin vain saamaan. ”Kovat tavoitteet ja unelmat” minun suustani saavat varmasti joillekin mielikuvan siitä, että puhun nyt haluavani saavuttaa hienon auton ja täydellisen, virheettömän miehen. EI. Paljon suurempaa. Sen minkä näette minusta ulospäin (ilman suun avaamista) on varmasti pinnallinen. Se oikea Elisa on aivan päinvastainen. Se on esimerkiksi tosi harmillista, että monet työt menevät sivusuun juuri tämän takia. Mitä muuta?

Haluan itse olla jonkinlainen esimerkki siitä, että vaikka unelmanani on menestyä kauneuskilpailuissa ja tässä mitä teen tällä hetkellä niin silti teen ensisijaisena työnä jotain aivan muuta, kouluttaudun yliopistossa ja pidän siitä kiinni. Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessa.

Tämän kirjoituksen tarkoituksena on alkaa nostattaa enemmän tätä puolta esiin. Olen hyvin vaitonainen puhumaan tämän tapaisista aiheista, mutta olen päättänyt että tuon rohkeammin omia näkökulmia esiin jatkossakin. Tämä oli aloitus koko aiheeseen.

facebooktwittergoogle_plusmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *