Onko ikä este päämäärien saavuttamiselle?

Lähes vuosi sitten kirjoitin blogiini siitä, miksi ulkonäön perusteella laaditaan ennakkokäsitys siitä, millainen ihminen on. Sain paljon positiivista palautetta siitä, että uskalsin puhua asiasta julkisesti, koska asia on sellainen, mistä monet eivät uskalla suutansa avata. Joka on harmillista, koska epäkohdista tulee puhua avoimesti, jotta niitä voisi muuttaa. Jos et ole vielä käynyt lukemassa tätä kyseistä postausta Määrittääkö ulkonäkö oman aseman? niin käy ihmeessä lukemassa, niin tiedät mistä puhun.

Aiemmassa postauksessa keskityin puhumaan siitä näkökulmasta, miten ulkonäkö luo ennakkoluuloja. Ennakkoluuloja voi kuitenkin syntyä aivan mistä vain, kuten iästä, sosioekonomisesta taustasta, ihmisten puheista, omasta puhetyylistä tai vaikka elämän päämääristä. Tulemme varmasti aina ihmettelemään sitä, että miten tässä elämässä voisi elää niin, ettei kellään syntyisi mitään ennakkoluuloja. Se tuskin on ikinä saavutettavissa, mutta asioista puhuminen voi henkilökohtaisesti auttaa.

Oon lähes puoli vuotta miettinyt sitä, että miksi ihmisen konkreettinen ikä vaikuttaa siihen, mitä ihmiseltä ns. odotetaan. Pitääkö ihmisen olla 30v, jotta häneen uskotaan ja luotetaan siinä, mitä hän haluaa esim. elämältään saada? Tietääkö kaikki 30 vuotiaat sitä, mitä ne haluaa elämältään? Väitän, että ei varmasti tiedä. Mutta ei varmasti 20 vuotiaatkaan. Mutta kummassakin ikäluokassa on ihmisiä, jotka tietävät mitä haluavat ja mihin suuntaan elämää on rakentamassa. On stereotypista luokitella ihmisiä lokeroihin vaan sen takia, että oletetaan kaikkien olevan samalla tasolla iän suhteen. Mun mielestä ikä ei määritä sitä, että voiko toisen päämääriin luottaa vaan ennen kaikkea luonne ja se kuinka paljon päämäärien eteen töitä tekee.

Miksi ihmiset epäilevät muiden kykyjä saavuttaa haluamaansa? Johtuuko se ihmisen luonteesta, katkeruudesta, kateellisuudesta vai onko se vain suomalaisten normaali tapa ajatella ensin epäonnistumista? Jos jotain haluan oppia niin se on tämä. Puhutaan nyt vähän päämääristä ja niiden saavuttamisesta. Mun oman ideologian mukaan mä keskityn tavoittelemaan niitä asioita, jotka ovat realistisia. Realistia asioita ovat ne, jotka voi saavuttaa kovalla työllä, monen vuoden pinnistelyn jälkeen. Mutta on myös muistettava että ne asiat, jotka ovat realistisesti saavutettavia voi joidenkin kohdalla kaatua siihen, ettei viitsitä tai kyetä tekemään töitä niiden eteen.

Yksi tärkeimmistä elämänohjeista, jonka olen oppinut on se, että elämässä saavuttaa asioita, jos uskaltaa uskoa niihin eli ajattelee positiivisesti. En olisi tässä tämän ikäisenä, jos ajattelisin, että ”ei se kuitenkaan onnistu” – tapaisesti. Se on faktaa, että IKINÄ ei voi mistään olla varma. Jäänkö auton alle kun lähden kotoa tai liukastunko ja halvaannun. Sillon varmasti elämä muuttaa muotoa, mutta MIKSI eläisin niin, että ajattelisin jotain pahaa tapahtuvan? Se kuluttaa vaan energiaa ja se on vaan totta, että jos velloo pa*kassa, niin sitä myös tulee päälle.

Se uskooko, joku ihminen sun unelmiin ja päämääriin ei saa olla este sille sun tavoitteen onnistumiselle. Sinä ja vain sinä tiedät sen, mitä pitää tehdä sen asian eteen. On turha käyttää omaa aikaa siihen, että epäröi muiden ihmisten elämän päämäärien saavuttamista vaan keskittyä rakentamaan omaa polkua, joka näyttää omalta.

facebooktwittergoogle_plusmail

3 kommenttia “Onko ikä este päämäärien saavuttamiselle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *