Salaisuus syömisestä

Multa kysytään usein, mikä on oikea tapa syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Musta kuitenkin tuntuu, että olen aivan väärä ihminen siitä lähteä paasaamaan ketään, että syö näin ja noin, koska tarvisin varmaan itselleni sellaisen. Eli näin selkeällä suomen kielellä, ei se säännöllinen ruokailu ole kenellekään itsestään selvyys. Hatun nosto niille, joilla se onnistuu. Varsinkin nyt kesällä, kun ei ole minkäänlaista järkevää aikataulua niin kaikkien ruokailuiden aikatauluttaminen on niin vaikeaa. Omaksi onnekseni olen perinyt hyvät geenit, joten suurta pään vaivaa en siitä itselleni saa. Mutta ymmärrän täysin niitä, joille pelkän pullan katsominen saa kilot nousemaan.

Pyrin kaiken puolin terveelliseen elämäntapaan. Se on aivan normaalia, että jos syö välillä välittämättä terveellisyydestä. Tietysti sitten, kun se on jokapäiväistä niin on tärkeää myöntää se, jotta asialle kenties voidaan tehdä jotain. Itse ainakin olen huomannut, että kun puhun ääneen jollekin tajuan asian todellisuuden, joten siihen tulee jatkossa kiinnitettyä enemmän huomiota. Epäterveellistä syömistä on niin monenlaista. Itselläni tosiaan se on säännöllisyyden puute. Arkena, kun on täsmällinen aikataulu, sitä on helpompi seurata.

Koska mulla nälkä voi yllättää ihan missä vain. Kirjaimellisesti. Kannan aina mukana erilaisia välipaloja. Ne voi olla smoothieita, proteiinipatukoita taikka pähkinöitä. Näin pystyn kontrolloimaan hetkellisesti nälkää. Tietysti kun alkaa miettimään niidenkin terveellisyyttä, niin eihän nekään ns. terveellistä ole. Mutta mikä nyt olisikaan? Liikaa sokeria, liikaa rasvaa, liikaa sitä sun tätä.

Sain Delightiltä muutamia patukoita kokeiltavaksi. Näin päälle päin ne vaikuttavat yllättävän hyviltä. Eri mauissa on eri määrä proteiinia, sokeria sekä rasvaa, joten oman mieltymyksen mukaan on varaa valita. Uskon, että näistä tulee jatkossa välipalojani.

Nyt huomaatte, että kaikilla on salaisuuksia ja mulla se on mun ruokailutottumukset, vaikka ulospäin olen varmasti antanut kuvan sen helppoudesta. Ei ole mitään syytä olla jollain dietillä joka päivää ja miettiä gramman tarkkuudella tai kalorimääriä, ellei nyt ole tähtäämässä johonkin tiettyyn päämäärään. Mä en henkisesti siihen pystyisi millään tavalla. Tietysti kilpailuihin valmistuminen on asia erikseen, mutta kaikki sen ulkopuolella.

 

Tämä on tehty yhteistyössä Delight -proteiinipatukan kanssa.

facebooktwittergoogle_plusmail

2 kommenttia “Salaisuus syömisestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *