PowerPark – Suomen Kunnianhimoisin Huvipuisto

 

Pohjanmaan sydämessä, Härmän pelloilla keskellä ei-mitään, komeilee PowerPark. Suomen kunnianhimoisin huvipuisto on valtava ja täynnä toinen toistaan hurjempia laitteita.

 

 

Vuosi sitten meillä oli kunnia matkustaa ihka ensimmäisellä huvijunalla suoraan Helsingistä Härmän PowerParkiin ilman vaihtoja. Matka kesti vähän päälle kolme tuntia ja sujui tosi mukavasti. Junan täytti innostunut tunnelma kun kaikki odottivat jo pääsyä huvipuistoon. Härmän asemalta huristelimme bussikyydillä viidessä vikkelässä minuutissa määränpäähämme.

 

 

Suomen hurjimmat huvipuistolaitteet

Huvipuoston laitteissa on totisesti vauhtia ja voimaa! PowerParkissa pääset tilastollisesti Suomen hurjimpien vimpaimien ja vempeleiden vietäväksi. Täältä löydät Suomen korkeimman maailmanpyörän, suurimman puuvuoristoradan sekä 400 metriä pitkän vesivuoristoradan.

 

 

Huvivaltio PowerPark
1 huvipuisto
41 huvilaitetta
6 vuoristorataa
1 Rölli
2 kartingrataa
6 Islanninhevosta
1 päivittäistavarakauppa
2 leirintäaluetta
15 tapaa nukkua huvin
8 ravintolaa
5 kahvilaa
1 kauppakeskus
1 leipomo
1 ravirata
1 elokuvateatteri

 

Maailmanpyörän rauhallisessa kyydissä pääsee ihastelemaan Pohjanmaan lakeuksia ja tietysti huvipuistoa.

 

Maailmanpyörässä on 24 vaunua.

Maailmanpyörästä on loistavat näkyvät tähän upeaan miljonääri Jorma Lillbackan vuonna 2002 perustamaan huvivaltioon.

 

 

Vauhtihirmuille koitti onnenpäivä vuonna 2015, kun PowerParkiin avattiin uusi vikkelä vuoristorata Junker. Tämä Pohjois-Euroopan nopein vetkutin kiidättää matkustajat hurjaa kyytiä pitkin mutkikasta rataa kiihtyen nollasta 100km/t vain 1,9 sekunnissa. Nopeampi kuin F1-auto. Radalla on pituutta 860metriä ja parhaimmillaan voi kokea jopa 4,5G voimat.

 

Kyydissä on yhtäaikaisesti neljä matkustajaa joiden kanssa voi jakaa tämän hurjan kokemuksen.

 

 

Junkerin erikoisuutena on lammen alle vievä tunneli, josta noustaan taas hurjaa kyytiä päivänvaloon.

 

Ehdoton jokavuotinen suursuosikki ja huvipuiston ylpeys on ollut Thunderbird, joka on listattu maailman 10. parhaaksi puuvuoristoradaksi. Tämä hieman alle kilometrin pituinen rata valmistui vuonna 2006 ja se onkin varustettu uusimmalla tekniikalla ja siksi on ajokokemukseltaan täysin erilainen verrattuna vanhempiin vuoristoratoihin.

 

Thunderbird on PowerParkin suosituin laite, eikä ihme!

 

Kyyti on uskomattoman pehmeää ja vaunut käyvät jopa 30 metrin korkeudessa.

 

Niin perinteikäs ja klassinen kuin Linnanmäki tai Särkänniemi PowerPark ei toki ole, mutta paikasta huokuu laatu, voima ja monipuolisuus.

 

 

Huvipuiston ehkä hurjin hiluvitkuttin on Booster, jonka tietenkin testasimme jo heti alkajaisiksi pois alta! Booster on yleensä ollut kärkikolmikossa kun on äänestetty Suomen kovimpia ja rajuimpia laitteita. Laite koostuu 40metriä pitkästä akselista, jonka molemmissa päissä on istumapaikat neljälle matkustajalle.

 

Booster sopii hurjista laitteista pitäville, ei heikkovatsaisille!

 

Ihanan klassinen karuselli <3

 

Tässä kohtaa kaikkia perheellisiä alkoi jo hirvittää; “eihän tuonne uskalla lapsien kanssa mennä!”. Ei hätää. Tästä huvipuistosta löytyy kyllä lukuisia lapsille sopivia laitteita, kuten mm. ihanan sympaattinen vanha karuselli, Leijonakuningas-karuselli, Kapteeni Koukun merirosvolaiva, pomppulinna sekä sympaattiset mini teekupit.

 

Enemmän kuin pelkkä huvipuisto

160 hehtaariin mahtuu hulppeiden hurvittelulaitteiden lisäksi myös paljon muuta. Alueella voit käydä kokemassa Mika Salon Circuit-ulkokartingradan, 5D elokuvateatterin, Rölli-kylän, nopean raviradan ja Euroopan suurimman sisäkartingradan. Lisäksi kävelymatkan päässä on mahdollista päästä ratsastamaan ihanilla Islannin hevosilla.

 

 

Huvittelulaitteiden seassa on ihanan sympaattisia pieniä putiikkeja, joista voi napata kotiin esimerkiksi jättikokoisen Minionin! …ellei sitä satu voittamaan pelialueella olevasta kopperosta.

 

 

Kelloseppänä tulee bongattua mm. aurinkokellot

 

Jos pää alkaa mennä pyörryksiin laitteiden kieppuvassa kyydissä, kannattaa jalkautua hetkeksi Rölli-kylään bongailemaan Röllejä.

 

 

Tämä satumainen taikametsä houkuttelee erityisesti pienempää kansaa, mutta miksikäs ei voisi hieman suurempikin metsään eksyä.

 

 

 

Pöpsyt ja Röllit bongattu. Ihan perinteistä Rölliä ei löydetty, mutta tällaisia modernimpia kyllä tassutteli vastaan.

 

Pöpsyjä ja Röllejä.

 

Rölli-kylän puitteet olivat vaikuttavat ja myös pieniin yksityiskohtiin oli nähty vaivaa.

 

 

Tällä tahdilla kun touhottaa menemään niin saa aika hyvän nälän tunteen vatsan pohjaan. Onneksi valinnanvaraa ruokapaikoissa löytyy varmasti jokaiseen makuun! Tarjolla on aitoa Thai-ruokaa, pihviä Canyon Steak Housessa sekä pizzan ja hampurilaisten ystäville kaksi kerroksinen Skaala Restaurant.

 

 

Meitä houkutteli Skaalan yläkerrassa oleva pizzabuffet, joka oli todella monipuolinen; salaattia, pastaa, pizzaa, nakkeja, perunamuussia sekä hanajuomia ja vain hintaan 13,90€.

 

Lihapullat ja muussi, ihan parasta!

 

 

Aluekartta on todellakin tarpeellinen kun lääniä on 160 hehtaaria.

 

 

Kävi hyvä tuuri sään kanssa kun saatiin aurinkoinen päivä!

 

Aivan unohtumaton kokemus ja huvipuistopäivä! Ainut pikku harmitus tuli kun emme päässeet kokeilemaan kummitusjunaa huollon takia, mutta toisaalta ihan hyvä näin lievästi kummitusjunista traumatisoituneena henkilönä. Tämä oli kohtalo! 😀

 

 

Mikäli mielit junalla Powerparkiin niin tästä pääset tarkastamaan juna-aikatauluja. Junat liikennöivät tänä kesänä 18.6.-12.8.

Loistava hinta-laatu-suhde

Päiväranneke, yli 130cm:lle, sis sisäänpääsyn 37 €

Päiväranneke, alle 130cm:lle, sis. sisäänpääsyn 26 €

Täältä näet lisää hinnastosta.

 

Ihanaa kesää ja hauskoja hetkiä PowerParkissa!

 

Terkuin

Emily

facebooktwittergoogle_plusmail
Emily Yli-Kokkila

Emily Yli-Kokkila

Olen 27-vuotias aurinkoinen, energinen, reipas, avoin ja sporttinen taskuraketti. Olen kello- ja kultaseppä. Teen toiminimellä mallin, promoottorin ja hyvinvointiohjaajan töitä. Olen ollut mukana erilaisissa missikisoissa ja menestystäkin on tullut tällä saralla; Miss Worldwide Bomber Magazine 2014, Miss Hot Rod 2015 1pp., Miss Drifting 2015, Miss Rantatyttö 2015, Miss HTS 2015, Car Babe 2016, Miss Model Pietarsaari Best AD Model 2016, Suomen Festivaalimissi 2017 1pp. Rakastan terveellisiä elämäntapoja, liikuntaa, töitä ja monia asioita! Olen spontaani ja lähden mielelläni mukaan kaikenlaisiin juttuihin haasteita pelkäämättä! Kirjoittelen täällä omasta elämästä, missikisoista, terveydestä, liikunnasta ja kauneudesta! Tervetuloa mukaan tähän vauhdikkaaseen matkaan! Yhteydenotot: emily.ylikokkila@gmail.com “Believe and never give up.” Instagram: @ruthmariaemily Twitter: @ruthmariaemily Snapchat: @ruthmariaemily fitnet.fi/emily

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *