Stop wishing, start doing! Nyt hankitaan kesäkunto yhdessä.

Olen aina ollut äärimmäisen mukavuudenhaluinen. Tämä luonteenpiirre onkin ymmärrettävästi  ongelmallinen, kun tavoitteena on urheilullinen ja hyvinvoiva vartalo.

Urheilu monissa muodoissaan on aina ollut suuri osa elämääni, joten ”pakkopulla” on muuttunut vuosien varrella elämäntavaksi. Minulle treenitön päivä tuottaa ahdistusta ja kiukkua, mutta siitä huolimatta joskus tulee niitä heikkoja päiviä, jolloin itseään ei vaan saa salille tai lenkkipolulle. Täksi kevääksi minulla onkin ratkaisu ja haaste jokaiselle, joka kaipaa liikkunnan tuomaa iloa, motivaatiota tai keskuntonsa kohennusta.

Motivaatiopuutoksen välttämiseksi valitsen aina lajin joka sillä hetkellä tuntuu mielekkäimmältä. Joskus pelkkä pieni kävelylenkki saa hikitreeniä paremman mielen aikaiseksi. Alankin pikkuhiljaa oppia oman kehon kuuntelemisen jalon taidon ja olen ymmärtänyt että hyvän olon voi saada myös ilman verta, hikeä, ja kyyneleitä. Tämän opittua on paljon helpompaa nauttia urheilusta ja sen tuomista positiivisista vaikutuksista niin kehoon kuin mieleenkin. Kuitenkin ainut huono treeni on se joka jää tekemättä.

Sporttailuni aloitin jo vaippaikäisenä jumppatunnilla, (esiinnyinpä muuten tyllijumppapuvussani pikkukakkosessakin) josta jatkoin kansainväliselle tasolle kilpailemaan rytmiseen voimisteluun. Ehkäpä suurin rakkautteni urheiluun tuleekin juuri tuolta hikiseltä voimistelusalilta ja valmentajan <3 tiukasta kurista. Voimistelu oli minulle kaikki kaikessa pitkälle aikuisikään asti, jolloin vielä valmensin oman ihanan voimistelijani aina SM mitaleille asti.

Kun mieli ja treeni ovat balanssissa, on hyvä tehdä itselleen pieniä ja suuria tavoitteita matkan varrelle. Pienenkin tavoitteen saavuttaminen vaikeana hetkenä tuntuu uskomattoman hienolta ja antaa huikean boostin jatkaa eteenpäin. Tavoitteisiin liittyy myös oma keväinen motivaattorini. Kesän lähestyessä yleensä unohdan rakastamani salin painojen kolinan ja vaihdan lenkit juoksumatolta keväisiin, lapsuudenmaisemien metsiin, jossa linnut laulaa, aurinko häikäisee ja elämä on huoletonta (Jep, olen oikeasti landepaukku).

Tänä keväänä tilanne on kuitenkin toinen. Omiin Tavoitteisiini pääsemiseksi koin aikoinaan parhaaksi ratkaisuksi ottaa Personal Trainerin. Pt:n tunnin aikana käytyjen valitusten, kiroiluiden ja murhaavien katseiden jälkeen olo on huippu ja motivaatiotaso nostettu taas hitusen ylöspäin. Tämä kevät tuokin tullessaan huikean projektin oman treenaamiseni saralle, nimenomaan personal trainerini kanssa.

Projektin päätavoitteena on haastaa itseni totuttua kovempaan treeniin ja tiukempaan, tarkempaan ruokavalioon. Kaiken tämän positiivisena vaikutuksena toki tavoitellaan kesäksi kroppaan ulkonäköä jonka kanssa kelpaa nauttia kesästä, pikku pikku bikineissä.

Matkasta kesäkuntoon tulee varmasti haastava ja odotankin sen alkamista hurjan suurella innolla. Homma starttaa kunnolla ensi viikolla, kun päästään pt:n kanssa yhdessä punomaan juonia ja kuulen tuomion mm. Ruokavalion suhteen.

Tulen kirjoittamaan teille säännöllisesti projektin etenemisestä. Kerron treenien sisällöistä, määristä sekä ruokavaliosta, edistymisistä ja takapakeista mitään kaunistelematta tai hienostelematta. Jos siis sinäkin haluat muutosta omaan keväiseen treeniin tai ruokailuihin ota haaste vastaan, nappaa vinkkejä talteen ja tehdään tästä yhteinen projekti. Voidaan sitten kimpassa nautiskella timmeinä-mimmeinä heinäkuussa. Kuulen enemmän kuin mielelläni mikäli saan jonkun innostumaan ja motivoituamaan projektista. Otetaan tästä hyvä ja terve startti kesään puristamalla itsemme (ja toisemme) treeni toisensa jälkeen kovempiin tuloksiin, hyvinvoinnista kuitenkin huolehtien.

Motivaation ylläpitämiseksi on myös tärkeää muistaa ottaa lepopäviä. Tähän tarvitsen myös personal trainerini painostusta. Itse olen kantapään kautta kokenut mitä tapahtuu kun kroppa pettää liian intensiivisestä treenaamisesta. Viikkojen pakkolepo on huomattavan paljon kamalampaa, kuin yksi treenitön viikonloppu sohvalla vaikka herkkujen kanssa.

Toivottavasti aurinkoinen kevät, lähestyvä kesä ja tämä kesäkuntoprojekti saa kaikki muutkin innostumaan ulkoilusta, treeneistä ja sen tuomasta hyvänolon tunteesta. Kaikki mussukat siis nyt pidetään kaikki huolta omasta kropastamme ja kesällä nautitaan tuloksista!

Pus: Eve <3

facebooktwittergoogle_plusmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *