15kg

Ajattelin kirjoittaa blogi postauksen kun minulta on moneen otteeseen kyselty laihdustus tarinaani ja miten ensimmäiset kilot lähti sinne 15 kg? Tai miten 15 kilon jälkeen on mennyt? Mitä syön ja minkälainen ruokavalio, saitko apua? Hankitko pt?  yms.

Olen jo aikaisemmin jo kertonut blogissani urheilu taustaa ja laihduttamistani, mutta valaisen vielä tarkemmin! Kaikkihan alkoi siitä että olin eronnut pitkäaikaisesta suhteestani jossa annoin itseni syödä mitä sattuu ja aloin jo olla katsomatta peiliin. Erosin ja kilot lähti jo sillä että tekemisen määrä tuplaantu, aloin nähdä ystäviäni ja perhettäni enemmän. Napostelu vähentyi kun ei enään ollu sohvan pohjalla makaamassa. Varsinaisesti en vielä ollut alkanut laihduttamaan, mutta huomasin että kilot olivat lähteneet 5 kg verran!!! Aloin katsomaan peiliin ja tein itselleni tavoitteet, muistin että olenhan jo 2 vuotta maksanut sali kortista, jota olen alle 10 kertaa käyttänyt.

Tutustuin ihmisiin jolla on terveelliset elämän tavat, sain alkuun himotreenaajia salille seurakseni, neuvoivat ja kertoivat mitä pitää tehdä ja syödä! ”Lopeta juominen ja herkkujen syöminen” . Salillahan se alkutyö ei nyt niin varsinaisesti tullut vaan sillä aerobisella, jäätävillä pakotus juoksu lenkeillä ja sillä että käytin hyödykseni kaikki menemiseni urheiluun. Rullaluistimilla melkein joka päivä kesän ajan 12 km päivä, paikasta A paikkaan B! Silloin oli vaikeeta ylipainoisena! Mutta helpotti kun kiloja varisi pois!

Salilla melkein aina sali kaveri, lenkit hoituu hyvin yksinkin nykyään, mutta neuvona aloittajille ottakaa joku mukaan sinne lenkille joka huutaa sulle että juokse se ylämäki!

Vähensin todella paljon alkoholia ja söin vain kanaa, riisiä ja kasviksia! kermat, rasvat ja vaaleat pois! Herkut jäi kokonaiseksi kesäksi pois! Tottakai juhannukset ja muut niin herkuttelin, mutta vaikka join alkoholia sen harvinaisen kerran, niin en mennyt snägärille baarin jälkeen! Tai syönyt seuraavana päivänä huonosti, menin raikastavalle lenkille sen sijaan.

Talvet ovat olleet aina sen sijaan vähän hankalampia, mutta niistäkin selviydytty parinkilon heittelyillä. Kesän treenasin ja sain pudotettua 3 kk sen 13 kg ja loput ovat lähteneet silloin viime talvena. Kesä taas tuli ja sama juttu kuin laihdutus kesänäni, mutta rauta nousi paljon paremmin ja lihas alkoi houkuttaa enemmän ja tavoitteet nousivat korkeammalle! Motivaatio nousussa ja tuloksia alkoi näkyä! Ihan mahtavaa! Ruokavalioita erilaisia tuli kokeiltua ja missään en ole hirveen hyvin osannut pysyä mutta perus hyvä terveellinen ruokavaliooni kuuluu: puuro, raejuusto, hedelmät , Kana, Kasvikset ja riisi. Kalaa syön joka viikko ja herkuttelen noin kerran kuukaudessa! Välillä sorruin syömään herkkuja mutta en antanut sen musertaa!

En ole ikinä hankkinut PT ja tai ostanut ohjelmia, mutta kun tulin fitnetille niin sain ohjelmat ja ruokavaliot! Ohjelma oli 6 vk mittainen ja minulla auttoi! Turvotus lähti ja sain nesteet hyvin pois, tarkalla ruokavaliolla, kilojakin lähti! Syömisessäni on aina ollut se pieni ongelma, että en osaa kunnolla vieläkään syödä säännöllisesti! Mutta syön terveellisesti kyllä!

Ensivuonna onkin tarkoitus ottaa se ensimmäinen ihka oikea PT, saada unelmistani totta ja katsoa vähän pidemmälle tulevaisuuttani!

Ps. Jouluna syön paljon herkkuja ja urheilen!

 

 

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “15kg

  • Avatar
    19.12.2015 klo 17:49
    Kestolinkki

    Mitä riisiä yleensä syöt? 🙂 Ja näytät muuten ihan mielettömän hyvältä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *