Näillä vinkeillä ehdit vielä kesäksi kuntoon!

Hyvää huomenta!

Viime postaukesta on jo kulunut tovi, joten aloitetaanpa tämä lauantai-aamu nyt näin. 🙂

Hieman kuulumisia, ennen kuin mennään otsikon aiheeseen:

KIIRE, se sana tulee ehkä ensimmäisenä mieleen, kun miettii, että mitä mulle kuuluu. Koulu, lapset, treenit.. Siinä ne pitkälti on mihin mun aika menee, ei tosin tärkeysjärjestyksessä listattuna 😉 .. Mutta en valita, oikeastaan mulle sopii kiireinen elämäntyyli, ja oon jotenkin onnellisempikin, kun saa tulla ja mennä kokoajan, toki tässäkin pitää muistaa, että aina välillä täytyy pysähtyä ja vaan myös olla myös. Yleensä viikonloput ovat rauhallisempia.

Treenit: abs checkMulla  oli haaveena kilpailla tänä vuonna, mutta nyt näyttää siltä, että kilpailut on kyllä unohdettu tältä vuodelta. Harmittaa, mutta yksinkertaisesti, aika ei vaan riitä. Haluan seuraaviin kisoihin mahdollisimman hyvät valmistautumismahdollisuudet, eikä se aika oo nyt. Kahden lapsen äitinä, vielä kun pienempi on 1v4kk, niin voin sanoa, että aika on kyllä rajallista. Toki kisojahan on kokoajan, että mieli voi muuttua syksyä kohden, mutta Toivottavasti ensi keväänä VIIMEISTÄÄN….

Treenattu on, mutta vähemmän kuin yleensä, 2-4 kertaa vkossa, joskus jopa vähemmän. Alkuun kun huomasi, että ei yksinkertaisesti ehdi ja pääse sinne salille, niin täytyy sanoa, että kyllä se otti! huh! Tottunut treenaamaan 5-6 kertaa vkossa, mutta yhtäkkiä et ehdikään kun mahdollisesti 2 kertaa… Uskon kuitenkin, että tää on tehnyt vaan hyvää mulle! Nyt kun ei myöskään olla kisakaudella, niin oikeesti se 2-4 kertaa riittää kyllä hyvin! Vaikka treenit on vähentynyt, niin kunto ei oo kyllä huonontunut, päinvastoin!

Koulu: Kouluahan mulla on ma-pe, ja tosiaan tiistai + torstai on sellaisia päiviä, jolloin olen klo 18 asti. Oikeestaan noina päiviä ei sitten muuta ehdikään, lapset hoidosta, ja melkein suoraan iltapalapöytään, jonka jälkeen nukkumaan. Muutoin lähinnä 9-16, jolloin vielä illalla ehtii touhuamaan hyvin lasten kanssa.

Viikonloput onkin oikeastaan pyhitetty lapsille <3. Tänään meinataankin mennä pienemmän lapsen mummulaan rakentamaan hiekkalaatikkoa, toivottavasti on hieno ilma, vesisateessa olis ikävää rakentaa 😀tuning lehti

 

Ja sitten… Monella varmaan alkaa iskemään paniikki, kun kesä pian lähenee, ja kuntoon pitäisi päästä.

Tässä mun “perusvinkit”, toivottavasti niistä olisi apua jollekin teistä. Muutama perusasia kuntoon, niin ollaan jo pitkällä monen kohdalla:

 

  1. Aamulenkit/ Hiit – treeni. Jos tykkäät enemmin kävelystä, niin tee aamulenkki, reipasta kävelyä 45min, hiit- treenin ystävät taas voivat vetää 15-20minuutin hiitin aamulla. Lähtee mukavasti päivä käyntiin, ja oikeesti jaksat koko loppupäivän paremmin! Nyt kun ilmatkaan ei ole enää niin kylmiä, niin on ihana mennä ulos tekemään!
  2. Sali/Kotitreeni, riippuen siitä mitä haet, mutta 2-4 kertaa vkossa jonkinlaista lihasta kuormittavaa treeniä. Oman kehon painolla on ihan loistava vetää esim. kotitreeniä, jos salille ei ole innostusta tai aikaa! Youtube ja netti muutenkin on täynnä kaikenlaisia treenejä, ei muutakun katselemaan sieltä.
  3.  VETTÄ, Muista juoda vettä, PALJON. Riippuen koosta 2-4 litraa, Itse puristan veden sekaan 0,5-1 sitruunan, tuo makua ja puhdistaa kehoa, kokeile!
  4. RUOKAVALIO: Kuten moni tietää, se kaikkein tärkein. Jos noudatat edes jonkinlaista ruokavaliota, on se edistysaskel terveellisempään ja hyvinvoivaan kehoon, tietenkin myös paino putoaa. Ruokavalion noudattaminen ei todellakaan aina tarkoita, että pitäisi punnita kaikki grammalleen. Monella riittää todella hyvin se, että se pohja on kunnossa! Se on aina askel eteenpäin. Syö 3h välein, jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä.  Syö aamuisin esim. kaurapuuroa, kananmunia ja marjoja. Lounaalla lihaa/kalaa/kanaa, vihanneksia, salaattia. Välipala: esim. maitorahka, pähkinöitä. Päivällinen: Liha/kana/kala, riisi/peruna, vihanneksia, salaattia. Iltapalaksi. esim. rahka, tai kananmunia. Muista myös tärkeimmät vitamiinit: sinkki,D, magnesium, monivitamiini.

Hyvä mieli; Älä tee mitään pakosta, mutta älä myöskään heti luovuta, jos ei tunnu hyvältä. Kaikkeen tottuu, totut parissa viikossa lenkkeihin, ruokaan ja treeniin, niistä tulee rutiineja, ja aina voit tehdä treeneistä sellaisia kuin itse haluat. Ei ole laissa kirjoitettu, että pitää mennä salille nostelemaan puntteja, vain mielikuvitus on rajana, ja edelleen, netistä löytyy valtavasti vinkkejä. Myös multa voi kysellä vinkkejä ja neuvoja 🙂

Tuossa muutamia perusvinkkejä, toivottavasti saitte niistä jotakin! 🙂 Lista ei ole missään tärkeysjärjestyksessä.

Mun mielestä on tärkeää, että keho ja mieli voi hyvin. En nää mitään järkeä siinä, että salille mennään itku kurkussa väkisin vääntämään treeniä, jos se ei tunnu omalta jutulta. Samoin ruokavalio, jokainen pystyy halutessaan noudattamaan terveellistä ruokavaliota, ei se tarkoita itsensä näännyttämistä, ja kuten aiemmin sanoin, ne kenellä ei ole minkäänlaista ruokavaliota, pääsee todella hyvin alkuun sillä, että peruspohja laitetaan kuntoon.

 

Nyt haluan toivottaa aurinkoista viikonloppua jokaiselle, tehkää ihania juttuja ja nauttikaa! 🙂

 

Ps. Käykäähän hakemassa kaupasta uusin Tuning-lehti 😉 tuning kansi

 

 

<3: Lotta

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *