Vuosi 2017- muutosten vuosi

Moi.

Vuosi lähenee loppuaan.

Tätä vuotta suljenkin jännin fiiliksin, koska vuosi on ollut niin erilainen. Naisesta on otettu mittaa niin henkisesti, kuin fyysisesti.

Tähän vuoteen  lähdin odottavin fiiliksin häitä suunnitellen ja itsetutkiskelun kautta hain lupaa itseltäni olla onnellinen. Olin myös raskaana joka oli yksi suurimpia unelmiani – painajaisiani ja selkeä päämäärä.

 

 

Mietin miten elämäni muuttuu, miten minä muutun ja ketkä jäävät pois. Pitkästä aikaa tuli taas olo, että on ihmisiä joista en haluaisi päästää irti – kuitenkaan he eivät halunneet pysyä elämässäni. Kuten apulanta laulaa “Meistä jokainen on polku jonnekin Mutta viisaus on siinä, että ymmärtää Ketä seurata pitkään, milloin kääntyy pois Ja että ihmistä pitkin sä et ikinä voi itseesi matkustaa.”

Olen kiitollinen niille, jotka jatkavat matkaa kanssani, mutta vielä kiitollisempi teille jotka olitte hetken elämääni. Olen oppinut valtavasti.

 

Fyysisesti isoin muutos oli raskaus ja +18kg, joista pääsinkin eroon aika nopsaan. Raskaus oli fyysisesti suht raskasta kovien kipujen ja henkilökohtaisen suorituspaineen kanssa. Opettelen edelleen armollisuutta itseäni kohtaan.

Kuva samalta aamulta, kun lähdin synnyttämään.

 

Olen äitiyden myötä löytänyt uuden syyllisyys luokan aivoistani.

Äitiys on aihe mihin kuka tahansa saa sanoa sanottavansa. Ja jos et juuri silloin pode syyllisyyttä jostain niin viimeistään siitä sitten ettet sitä pode. Äitiyden myytti on salattu ja sen kivusta, särystä ja tuskasta ei saa puhua. En saa sanoa, että imettäminen on ihan hanurista ja alkuun uskomattoman kivuliasta (finally.. sanottu).

 

Olen oppinut saamaan osakseni pyyteetöntä rakkautta ja välittämistä. Oppinut pyytämään apua ja tunnustamaan etten pysty (tätä liian harvoin silti).

 

Olen pitänyt pääni siinä, että olen edelleen nainen joka haluaa olla näyttävä ja kääntää katseita. Haluan, että mieheni rakastuu minuun uudelleen joka päivä. Olen edelleen se kovapäinen ja menen läpi harmaan kiven jos päämääräni sen vaatii.

Photo: Caius Bruun. Marraskuu 2017

 

Silti tätä kirjoittaessani 03.05 tuijotan ja kuuntelen pientä räkänokkaa joka kuorsaa flunssassa, kapuan alas omalta mielikuvitukseni Mount Everestiltä ja huokaisen onnesta näistä valinnoista mitä olen tehnyt ja mitä hintaa niistä maksan. Voisin olla jossain ihan muualla, mutta olen tässä.

 

Olen kiitollinen, siunattu ja onnellinen.

 

Tehdään vuodesta 2018 unohtumaton, opettava ja omanlaisemme.

/L

Artikkelikuva Caius Bruun.

facebooktwittergoogle_plusmail

5 kommenttia “Vuosi 2017- muutosten vuosi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *