Ruokavalion muutoksia

Hellurei!

Ruokavalioon tuli muutoksia, joihin totuttelu vie hetken aikaa. Alkuun tietenkin se jo, että makrotus muuttui aika paljon, joten energialähteet tulee ajoittaa oikeisiin aikoihin päivässä.

Laitoin edellisen ruokavalioni Sulamo- ohjelmaan, josta näkee suoraa päivittäisen makrojakauman. Voin jopa sanoa, että järkytyin hieman.. Oma ruokavalioni oli suht puhdasta kotiruokaa, jonka yritin itse rakentaa mahdollisimman järkevästi ja mieltekojen mukaan. Esimerkiksi rakastan maapähkinävoita, jota himoitsen päivittäin ja tonnikalaa purkissa kului aktiivisesti. Minulla harvoin tulee sellaista ns. hiilarihimoa, jonka takia päädyinkin syömään ruokia, jotka koostuivat enemmänkin proteiinista ja rasvasta.

Olen syönyt huolestuttavan paljon kovaa rasvaa ja proteiinia. En ole saanut tarpeeksi hiilaria enkä pehmeetä/ hyvää rasvaa. Suolaakin on ruoasta tullut huomattavan paljon, vaikka syön pääsääntöisesti omatekoista ruokaa, johon en lisää suolaa. Myös sokerin määrä oli korkealla, vaikka tarkkailen aktiivisesti sen kulutusta.

 

 

Nyt olen ollut viikon uudella ruokavaliolla ja olo on loistava! Hiilaria nostettiin roimasti ja sitä on nyt jokaisella aterialla, jopa illalla iltapuuron muodossa. Kovaa rasvaa ei tule nykyisestä ruokavaliosta nimeksikään ja suola vähentynyt huomattavasti.

Hiilihydraattien lisääminen antaa enemmän energiaa treeneihin ja nopeuttaa palautumista. Tällä nostolla pyritään myös buustaa aineenvaihduntaa, joka on ollutkin hieman jumissa. Alkuun tämä hiilarien nopea nosto kerää nestettä kroppaan, mutta itse oon kokenut muutokset vain positiivisina.

 

/ Vaatteet Energize Finland /

 

Treenit ja ruokavalio kävelevät aina käsi kädessä, joten kulutuksen tulee kohdata energiasaannin kanssa. Nyt syödessäni enemmän hiilareita tulee niitä myös hyödyntää treeneissä, jotta ne eivät ala varastoitua rasvaksi. Niinpä treeniohjelmani on muuttunut, josta tykkään kuin hullu puurosta!

Kannattaa kokeilla erilaisia ravintolaskenta ohjelmia, koska vaikka kokeekin syövänsä hyvin ja tasapainoisesti niin voi olla, että saakin ravinteita epäterveellisesti. Sitten vaan fixailemann ruokavaliota parempaan suuntaan ja alkaa näkemään tuloksia ja tuntemaan niitä.😊

 

/ Vaatteet Energize Finland /

 

 

💙:Marissa

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *