Tämä elämäntyyli ulkonäön vuoksi?

Törmäsin todella hämmentävään kysymykseen yksi päivä ollessani töissä. Söin lounaaksi omatekemääni tonnikalasalaattia, josta heräsi työtoverille kysymys : “Söisitkö sä ihan oikeasti tollasta ruokaa, jos pizza tai hampparit ei lihottaisi? Jos voisit syödä niitä päivittäin, eikä ne näkyisi yhtään ulkonäössä?”.

Mitä siis vastasin? : “Kyllä söisin. Söisin tällaista ruokaa, joka ei sisällä paljon transrasvoja, sokereita ja lisäaineita.” Syy siihen, miksi päädyn valitsemaan tämän ruokavalion ei johdu ulkonäkösyistä, vaan siitä millaisen olon ruokavalioni antaa kokonaisvaltaisesti. Vaikka roskaruoka ei muuttaisikaan silminnähden mitään kropassani, niin se vaikuttaa kyllä energiaani, kehittymiseeni ja suoraan mielialaani.

 

 

Tiedän, että moni syö ja treenaa ulkonäkö motivaattorinaan. Olen itsekin nuorempana tehnyt niin, kun pyrin olemaan mahdollisimman hoikka. Pakotin itseäni syömään pupujen ruokaa ja juoksemaan kilometrejä hammasta purren, koska halusin näyttää hyvältä… Tein kaiken ulkonöän vuoksi, jotta olisin kauniimpi, laihempi ja mukamas sitä kautta hyvinvoivampi. Onneksi kokemuksien ja erehdysten kautta opin, että ulkonäkö motivaationarina on hyvä renki, mutta huono isäntä. Se voi toimia hyvänä potkaisuna aloittaa paremmat elämäntavat, mutta kannattaa löytää merkittävämpiä arvoja, joilla ylläpitää tätä elämäntyyliä.

Jollekin voi tulla kovin ristiriitainen fiilis näistä puheista, koska harrastan lajia, jossa ulkonäkö on keskeisessä roolissa. Pitää muistaa se, että kaikkiin lajeihin mahtuu erilaisia ihmisiä, joilla on omat näkemyksensä, arvonsa ja tavoitteensa. Joku tavoittelee tiukkoja pakaroita, joita voisi esitellä vaikkapa sosiaalisessa mediassa, kun toinen taas treenaa yhtä kovaa, jotta tuntisi itsensä ihmisenä vahvemmaksi.

 

 

Mikä mua motivoi elämään tätä elämäntyyliä, jos ei siis ulkonäkö? Mua motivoi yleinen jaksaminen, kehittyminen, uuden jatkuva oppiminen ja henkisen kestävyyden lisääntyminen. Mä lähden viis kertaa viikossa treenaamaan, koska saan siitä super hyvän fiiliksen. Mä syön kunnon ruokaa, koska se pitää mut energisenä koko vuorokauden ajan. Mä en ryyppää joka viikonloppu, koska en tykkää pahoinvoinnista enkä väsymyksestä. En herkuttele päivittäin, koska verensokerin heittelyt tekee mulle huonon ja vetämättömän olon… Tässä onkin aikalailla niitä syitä, miksi oikeestaan haluan elää tällä tavalla ja teen arkipäiväiset valintani. Mä haluan elää pitkän ja terveen elämän.  Haluan elää aktiivisesti, nähdä maailmaa ja jaksaa pysyy positiivisena päivästä seuraavaan.

 

Yhteenvetona siis, että en tee tätä kaikkea näyttääkseni hyvältä muiden silmissä. Teen tämän tunteakseni itseni hyväksi. Ulkonäön vuoksi ei kannata lähteä valitsemaan ruokavaliota, harrastusta EIKÄ VARSINKAAN seurustelukumppania… 😁🙌

 

💛: Marissa

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *