MISSEYS JA SÄÄNNÖT

Ajattelin kirjoitella vähän ajatuksia liittyen tämän viikkoiseen kohuun tästä mun kisasta pois jättäytymisestä. Totuus: Juttu tuli mulle ihan puskista viime viikonloppuna. Eihän mun olisi ollut mitään järkeä hakea, jos olisin tiennyt että joutuisin kuitenkin pois. Tässä kohtaa niille kaikenmaailman salaliittoteorioille voi laittaa viimeistään stopin. 😉 Kommentoin paikalliseen verkkojulkaisuun tiistaina, etten nimenomaan halua että asialla aletaan retostelemaan ja kaivelemaan menneitä asioita. Tämän kaltaisilla asioilla ja paljastuksilla on kuitenkin “sensaatioarvoa”, joten media ei tietenkään voi antaa asianomaisen olla rauhassa, vaan kaikki kaivetaan esiin. No, tämä mun todella synkkä ja räikeä salaisuuteni (anteeksi pieni sarkasmi) on kuitenkin pientä verrattuna siihen mistä menneinä vuosina on kohuttu.

Jos menneet missiskandaalit ja kohut kiinnostaa, on tämä oikea osoite. 😀

Ero oli aikoinaan välttämätön, koska kenenkään ei pitäisi jäädä suhteeseen jossa esiintyy minkäänlaista vallan väärinkäyttöä tai henkistä väkivaltaa näin lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna. Joten voinette ymmärtää etten asiaa mielelläni enää esiin ota, vaan se on ollutta ja mennyttä, käsitelty ja kuopattu.

Miss Suomi -kilpailu ei ole ollut pienestä asti mun haave, eikä vielä 18-vuotiaanakaan. Puhkesin kukkaan vasta yli parikymppisenä löydettyäni rinnalleni arvoiseni, ihanan, kannustavan ihmisen. Missipuuhani alkoivat siitä, kun osallistuin viime vuonna Pitsimissikilpailuun ja joku niissä kauneuskilpailuissa vain kolahti. Tämä on asia josta nautin, ja aion kääntää kaikki kortit.

Olen nyt jo saanut upeita kokemuksia, koulutusta, tehdä promokeikkojakin tämän ansiosta, joista nautin suuresti. Kukaan ei voi viedä minulta niitä pois. Miss Suomi oli yksi osa rakentamaani unelmaa mutta suurin unelmista on päästä kansainvälisille kisalavoille, ja tämä on minulle mahdollista taustoistani huolimatta. Onneksi mulla on loistava tiimi ja tuki taustalla, joiden avulla mulle löytyy varmasti hyvä kilpailu ulkomailta, jossa nuoruuden hölmöyksissä solmittu liitto ei vaikuta kisaan osallistumiseen mitenkään. Moni ymmärtää varmasti miltä tuntuu olla nuori ja vielä kokematon sinisilmäinen tyttö. En kadu kuitenkaan mitään, sillä kaikki läpikäyty ja koettu on tehnyt minusta sellaisen joka tänä päivänä olen. En olisi puoliksikaan niin rohkea ellen olisi selvinnyt kaikesta, vaikka rohkea olen ollut aina.

Pettymykset painavat paljon vähemmän alaspäin kuin katkera luonne

Kaikella on aina tarkoituksensa. Olen maailman onnellisin siitä tukiverkosta, joka mulla on ja mun rakkaasta avomiehestäni. Tällainen tukiverkosto ei ole todellakaan itsestäänselvänä pidettävä asia. Lisättäköön vielä, että onnelliseksi minut tekee myös se, etten ole koskaan ollut katkeroituvaa sorttia, vaan aina mennään eteenpäin kohti uusia haasteita avoimin mielin. Lainatakseni erästä ystävääni: “Pettymykset painavat paljon vähemmän alaspäin kuin katkera luonne”. Tämä on niin totta.

Tänään olimme Huomenta Suomi -lähetyksessä puhumassa aiheesta onko missikisoissa liian vanhanaikaiset säännöt. Tämä naimattomuussääntö on herättänyt selkeästi mielipiteitä suuntaan jos toiseen ihmisissä, eikä syyttä. Mä tunnen itseni niin neiti-ihmiseksi kuin olla ja voi, ja tuntuu hassulta ajatella, että jos on kerran eronnut, niin lain silmissä on ikuisesti rouva. Tätä mä pidän hieman outona ja vanhanaikaisena. No, laki on laki, sille ei voi mitään niin kauan, kun sitä ei muuteta. Miss Suomi -kilpailussa tämä naimattomuussääntö tulee suoraan maailmalta, joten jos sääntöjä ei muuteta maailmalla niissä kilpailuissa joihin Miss Suomi -kärkikolmikko tällä hetkellä osallistuu, ei niihin tule täälläkään muutosta. Yksi mielenkiintoinen asia on ehkä syytä mainita, nimittäin vuonna 2012 Miss Universum organisaatio julkaisi, että transsukupuolinen nainen voi osallistua kilpailuun. Maailma muuttuu ja sitä myöten myös säännöt, niin se on.

Nyt nauttimaan lämpimästä säästä (vihdoin) ja viikonlopusta! Kiitos niille jotka jaksoivat lukea loppuun asti, ja toivottavasti kirjoitus avasi aidosti mietteitäni.

Ihanaa alkanutta kesää jokaiselle. Jaetaanko mieluummin hyvää mieltä kaikille <3

facebooktwittergoogle_plusmail

2 kommenttia “MISSEYS JA SÄÄNNÖT

 • 29.5.2017 klo 10:44
  Kestolinkki

  Et kylläkään vastannut kysymykseeni niin kuin edellisen postauksen kommenteissa sanoit? Miksi hait ylipäätään? Säännöt on selkeästi esillä netissä ja ennen kuin semifinaalit paljastettiin Sunneva kysyi vielä että onhan kaikki sääntöihin sopivia naisia.

  Oletko päästäsi vajaa, tyhmä kenties? Vai vain huijari? Tuhlasit monen ihmisen aikaa, oman navan esittelyyn, eli varmasti myös itsekäs.

  Reply
 • Marjaana Savila
  13.6.2017 klo 15:57
  Kestolinkki

  Ne, ketkä minut tuntevat tietävät etten ole itsekäs ja tiedän itse mitä olen ja mitä en – ja se riittää minulle. Minulla ei ole tarvetta selitellä kenellekään omia tekemisiäni tai menneisyyden asioita. Hain kilpailuun samoista syistä kuin kuka tahansa tyttö tämän hetkisistä semifinalisteista. Se oli yksi mun unelmista, enkä todellakaan hakenut kilpailuun vain sitä varten että nousisi ihan älytön kohu ja suurentelu asiasta. Enkä vienyt kenenkään paikkaa, otettiinhan niitä tyttöjä lopulta semifinalisteiksi se 21. 🙂 Mielipiteitä aivan varmasti löytyy, mutta ihmisiä me kaikki vain olemme. Ajattelemattomia ja tuomitsevia kommentteja on tässä maailmassa ihan riittämiin. Täten onkin paras keskittyä omiin kivoihin tulevaisuuden juttuihin ja jättää tämä asia sikseen ja antaa ihmettelijöiden ihmetellä ja tuomitsijoiden tuomita. Lainatakseni Sunnevaa on pääasia että omatunto on puhdas. Voin ilokseni ja joidenkin pettymykseksi todeta että minulla se on täysin puhdas. Valitettavasti elämänasenteeni on sellainen että vähät välitän kommentoijista joiden on tarkoitus syytellä, tai koittaa tuottaa pahaa mieltä, tämä osoite on tälle touhulle aivan väärä. Kieltäydyn olemasta tällaisen käytöksen uhri ja aion jatkaa kohti omia unelmia ja tavoitteita mitä ikinä ne vielä tulevatkin olemaan, oli sellainen sitten jonkun mielestä itsekästä tai ei. 🙂

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *