Penkkipunnerruksen mestariksi

Heipä hei kaikki taas pitkästä aikaa!

 

Kirjoittelusta on ollut nyt hetki taukoa. Aloitin opinnot avoimessa yliopistossa ja kävin rustailemassa pari tenttiä, joten lukemista on riittänyt treenien ja töiden ohella.

 

Ensimmäisistä kisoista vierähti tovi, joten ajattelin kirjoittaa Helsingin aluemestaruus- ja SM-kisoista samaan aikaan. Tässä kirjoituksessa kerron fiiliksistä ja teen erikseen postaukse(n/t) huoltajan tehtävistä ja kisoihin valmistautumisesta.

 

Nyt olen siis treenannut huhtikuusta ”VoimaKatjan” kanssa. Ensimmäiset yhteiset treenit olivat Töölön kisahallilla ja muistaakseni punnersin 60 kg:lla 5 toistoa. Ensimmäisissä treeneissä, SM-kisojen jälkeen, tein 60kg:lla 10 toistoa.

 

Helsingin aluemestaruus klassinen voimanosto, Helsinki
07.10.2017

 

Näissä ensimmäisissä kisoissa osallistuin kaikkiin nostoihin, joita siis ovat:

  • kyykky (70kg)
  • penkkipunnerrus (70kg)
  • maastanosto (90kg)

Sulkeissa tulokseni kolmansilla nostoilla.

 

 

 

 

Näin kirjoitin Facebookiin seuraavana päivänä (muokattu):

”Kyllä oli kivat kisat eilen ja kaikki hyväksyttyjä ja helppoja, 3/3 nostoja! 9 nostoa ja noin 8 tuntia -kaikki sen arvoista. Koskaan en ole tuntenut samanlaista jännitystä! Lavalla ei tuntenut, kuullut tai nähnyt mitään. Muisti vain miten liike tehdään ja jollain ihmeellä muisti vielä kuunnella komennot (ne oli ainoat äänet mitä saattoi kuulla).

Ensimmäisenä klo 9 käytiin punnituksessa; paino oli kohdillaan. Vasta kisojen jälkeisenä päivänä huomasin, että olin voittanut penkkipunnerruksessa oman sarjan! Yhdellä toisella oli sama tulos, mutta olin kevyempi, joten voitin.
Olin aina ollut siinä uskossa, ettei kisoissa kannata yrittää omia ennätyksiä, mutta SM:meissä taidan lähteä toisesta näkökulmasta liikkeelle. Ei parempaa taikajuomaa ole kuin itse kisat.

Kaikki nostot olivat niin helppoja, että teki melkein mieli lähteä sieltä salille kun tuntui, ettei ollut saanut tarpeekseen :D. En tiedä oliko kellään muulla samanlaista fiilistä – sen verran vaativia ja hienoja nostoja sai seurata sen jälkeen kun oli saanut omat nostot tehtyä.

Kiitos kaikille mukana olleille – teitte tapahtumasta entistä paremman! Ja kiitokset erityisesti rakkaalle huoltajalleni Kallelle, onneksi paljastin tehtäväsi huoltajana vasta edellisiltana (muuten et olisi suostunut tulemaan). En olisi pärjännyt mitenkään ilman sua! ❤️❤️

Niin, ja mikäs sen jännittävämpää kuin avata ekat kisat, kun ei ole ”mitään hajua” mitä pitäisi tehdä. Tuli ilmeisesti aloitettua väärältä puolelta – sentään tuli kyykättyä oikein päin (kyykkytelinettä tutkittua ja muistettua, että tuomariin ja yleisöön päin kyykätään)!
Syvyyttäkin löytyi, vaikka epäilin, että menikö edes läpi.”

 

Oli siis todella kiva päivä ja sain hakemaani itseluottamusta nostoihin. Toisaalta sain, ja saan vieläkin kuulla kuinka helpoilta nostot näyttivät. Olisi kuulemma pitänyt laittaa lisää painoa. Ensi kisoihin sitten vyön ja polvenlämmittimien kanssa – näissä kisoissa olin ainoa ilman niitä.

 

 

Klassinen penkkipunnerruksen SM kilpailut, 2.12.2017

 

5.11. sain ensimmäistä kertaa ylös 75kg penkistä. Samalla harjoituskerralla yritin myös nostaa 77,5kg, mutta se ei enää noussut. Olin kuukausia aikaisemmin (paljon ennen ensimmäisiä kisoja) päättänyt saada 75kg SM-kisoissa. Ja miten kävi?

 

 

Instagram kirjoitus:

 

”Today I became the fourth powerful Finnish woman of the – 63kg ladies. I benched: 1st 67,5kg, 2nd 72,5kg and 3rd 75kgs 🙂 Like in the previous competition, I continued to receive 3/3 approvals from all of the judges. Thanks again @voimakatja and of course the one who has to deal with my hungry/bitchy mood, Kalle 😎😍 I reached my lifting goals even though today wasn’t my best day. Unexpectedly, I wasn’t nervous after all. I was afraid of not being nervous because I got my strength in the last competition from adrenaline. Well maybe just a bit from it from hard work. 😀 but yay I’m happy #happy #nationals #sm #benchpress #love #tammisaari #tammisaarenpalloiluhalli”

 

Sieltähän se tuli helposti. Tulin siis neljänneksi 75kg:n nostolla ja kaikki nostot olivat kaikkien kolmen tuomarin hyväksymänä. Keskityin ja onnistuin, vaikkei ollut paras päiväni; minua väsytti ja jännitystä ei edelliskisojen tavoin ollut, eivätkä rannetuetkaan meinanneet pelata. Rimaa nostin hieman korkeammalle kuin ensimmäisissä kisoissa, mutta varmasti en voi vieläkään sanoa, etteikö 77,5kg olisi mahdollisesti tullut ylös siinä tilanteessa. Halusin kuitenkin saada varmasti 75kg ja olen tyytyväinen suoritukseeni, vaikkei mitalleille nyt yllettykään.

Seuraavat SM-kisat onkin jo helmikuussa! Enää ei ole kauaa aikaa treenata uudella asennolla, mutta tarkoitus olisi taas nostaa tulosta. Vain aika näyttää, mitä tuleman pitää.

 

 

Minna

Facebooktwittermail

39 kommenttia “Penkkipunnerruksen mestariksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *