Elämäntapaliikkuja

Olen harrastanut liikuntaa sen eri muodoissa niin kauan kuin muistan. Nuorempana en tosin koskaan kilpaillut missään lajissa, joten siinä mielessä tavoitteellinen treenaaminen oli vierasta. Liikuin siis omaksi ilokseni 🙂 Tuolloin harrastuksiini kuuluivat tanssi, pyöräily, ryhmäliikuntatunnit ja ratsastus. Itse asiassa ratsastus on harrastuksistani pisimpiaikaisin ja olen harrastanut sitä nyt jo noin 22 vuotta!!

Vasta myöhemmin eli 25-ikävuoden jälkeen liikuntakuvioihin astuivat mukaan ensin juoksu ja sen jälkeen salitreenaus. Molemmat itse asiassa lajeja, joita vihasin aikaisemmin. Juoksu oli aina tuntunut jotenkin raskaalta ja lenkkien jälkeen ei ollut hyvä fiilis. Salitreenaus taas tuntui tylsältä vaihtoehdolta verrattuna esim. ryhmäliikuntatunteihin.

No kuten arvata saattaa, niin kipinä juoksuun syttyi osallistuessani juoksukouluun! Siellä opin juoksemaan riittävän matalalla sykkeellä. Pian juoksu alkoikin tuntumaan hyvältä ja tavoitteellisen treenaamisen myötä kehityksen huomasi nopeasti. Nyt näiden 7 juoksuvuoden aikana olen juossut 2 täyspitkää maratonia ja 14 puolimaratonia sekä useita kymppejä. Juoksusta tulee vielä omakin kirjoitus, joten ei siitä tässä sen enempää.

11954644_10153098666037584_1518655160407220847_n

Salitreenauksen pariin ajauduin vahingossa. Muistan, että olin puhunut siitä ja miettinyt sen aloittamista, mutta kynnys oli suuri. Kun tapasin PT:ni ja samaan aikaan ystäväni kertoi osallistuvansa bikini fitness-kisoihin, niin siitähän se ajatus sitten lähti, että minäkin haluan nousta lavalle joku päivä ja olla kerrankin elämässäni sellaisessa kunnossa, mistä olin aina haaveillut. Tavoitteellista salitreeniä on nyt siis takana reilut 3 vuotta ja bikini fitness-kisoja kuudet. Liitto, jonka alla olen kisannut, on Fitness Universe ja se eroaa jonkin verran esim. IFBB:stä. Sen vuoksi kisaaminen puolen vuoden välein on ollut mahdollista, mitä se ei varmasti IFBB:n puolella olisi. Omasta fitness-kuplastani tulee myös oma kirjoituksensa, joten siitä silloin lisää…

Liikunnan iloa!

facebooktwittergoogle_plusmail

2 kommenttia “Elämäntapaliikkuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *