Aurinkoa ja mökkielämää!

Ihanaa sunnuntaita itse kullekin!

Kirjoittelen tässä paluumatkalla samalla blogin. Oltiin lapseni isovanhempien kanssa heidän mökillään ja oli kyllä taas aivan ihanaa! Lapset nautti ihan täysillä ja pienempi tyttö olikin tyyliin puolialasti koko viikonlopun. Sää suosi päälle +22 asteella. Saunottiin, uitiin järvessä ja nautiskeltiin paljussa, syötiin hyvin ja käytiin kävelyllä.

Koko viikonloppu meni ilman meikkiä ”rönttövaatteissa”. Pissittiin pusikkoihin ja kakkosella käytiin ulkohuussissa, se oli paikan käytäntö. Jos ei tähän kykene, kannattaisi jäädä kotiin suosiolla. Minun mielipiteeni on se, ettei mökki ilman juoksevaa vesijohtovettä ole hienohelmojen paikka. Pystyykö sitä edes nauttimaan, jos ei pysty vain olemaan luonnollisesti ilman laittautumista? Tämä on toki vain minun mielipiteeni ja saattaa myös olla, että tapani nauttia on erilainen, kuin jonkun toisen. Ja toisaalta ilman meikkiä oleminen on minulle muutenkin hyvin luonnollista, samoin ”rönttövaatteissa” olemien, kun välillä ei vaan jaksa kiinostaa mitä päällensä pukee.

Sitten Minttu-täti vähän heristelee sormea ja valittaa. Lukekaa mielellään Aina Inkeri Ankeisen äänellä, jos vaan suinkin tiedätte kyseisen hahmon. AURINKORASVA! Käyttäkää sitä ihan oikeesti. Mikään ei ole typerämpää, kuin nämä ”tän päivän puna on huomisen bruna”-läpät. Vaikka et palaisi ja vaikka ruskettuisit helposti, on UV-säteet petollisia. Aurinko ensinnäkin vanhentaa ihoa. Jos monet kolmekymppisetkin näyttää jo 45-vuotiailta kalkkunoilta tanoreksiansa takia niin miltä he näyttävät, kun 50 kilahtaa mittariin? Varsinkin kasvot, kaula ja rintakehä kannattaisi suojata kunnolla, sillä nuo alueet lähtevät herkästi rypistymään vanhetessa.

Jos ulkonäkö ei ole tarpeeksi vahva peloite niin melanoomakaan ei ole kamalan kevyt syy olla suojaamatta itseään. Yhä nuoremmilta ihmisiltä löytyy jonkun tyyppinen ihosyöpä. Nykypäivän solkku- ja aurongonottovillitys on todella epäterveellinen ja huolestuttava ilmiö. Se huono tuuri kun voi sattua kelle tahansa, eikä siinä vaiheessa auta enää jossitella, että jospa vaan olisi valinnut toisin, kun diagnoosi on jo tehty.

Nyt kuitenkin valitus sikseen ja keskittyminen omaan toimintaan. Tämä  on se, mitä minä teen. Kenenkään ei ole pakko tehdä samoin, mutta kyllä minä olen kauniin päivetyksen saanut aurinkorasvalla ja lievästi päivettävällä kosteusvoiteella. Huomattavasti turvallisempi vaihtoehto, suosittelen!

Viikonloppu oli ihan kaikenkaikkiaan todella ihana ja olen nyt hyvin levännyt ja valmis ensi viikkoon! Loma jatkuu vielä onneksi!

Toivottavasti sinun viikonloppu oli yhtä ihana, kuin meidän ja tsemppiä ensi viikoon!

<3: Minttu

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *