KUVIEN MUOKKAUS: CANVA & ADOBE SPARK POST

Edellisessä postauksessani puhuin kuvien muokkaamisesta yleisesti. Tässä postauksessa jatkan aiheesta esittelemällä kaksi kuvienmuokkaus sovellusta.

 

Aiemmassa postauksessani jo mainitsin, että olen käyttänyt Canva sovellusta useasti eri tarkoituksiin. Tänään tutustuin myös samantapaiseen toiseen kuvienmuokkaus sovellukseen nimeltä: Adobe Spark Post.

 

Molemmat ovat erittäin hyviä sovelluksia, jos haluaa

 • lisätä tekstiä kuviin
 • tehdä ammattitaitoisen näköisiä kuvia esimerkiksi markkinointikäyttöön
 • saada ideoita valmiista template malleista omille kuville
 • saada oikean kokoisia kuvia eri julkaisualustoille
 • käyttää ilmaisia kuvienmuokkaus ohjelmia

 

Jos siis tarvitset sovellusta, jolla muokata kansikuva, mainoskuva, logo tai Instagram kohokohtien kansikuvat, jatka lukemista 😊

 

Canva

 

Sovellus on hyvin helppokäyttöinen ja saatavilla mobiiliin, sekä tietokoneelle. Itse tykkään käyttää mobiilisovellusta, sillä saan helposti puhelimella otetut kuvat käyttöön suoraan kuvagalleriastani.

Canva sovelluksen ehdottomia plussia ovat, että voi heti valita kuvan julkaisualustan mukaan kuvan koon, jonka jälkeen on helppo aloittaa luomaan oikeankokoista kuvaa. Canva tarjoaa myös suuren määrän ilmaisia valmiita template malleja, joista on helppo lähteä muokkaamaan oman näköistä tarpeisiin sopivaa kuvaa. Muokkausvaiheessa myös kuvien räätälöinti on todella helppoa, sillä sovelluksella pystyy lisäämään ja poistamaan niin tekstejä kuin kuviakin, fontteja ja värejä pystyy muuttamaan, kuvaan voi lisätä logoja, muotoja ja sovelluksen tarjoamia kuvia. Sovellus on suomen kielellä, mikä on myös plussaa.

 

Adobe Spark Post

 

Tämä sovellus on myös melko helppokäyttöinen, kun sitä opettelee käyttämään ensin. Sovellus tarjoaa kivasti aihepiireittäin template malleja, joita voi alkaa itse muokkaamaan. Kuva kokojen kanssa tosin täytyy olla itse tarkkana, jotta valitsee oikean kokoisen kuvan riippuen kuvan julkaisualustasta. Kuvan koko on tosin helppo valita, kun alkaa muokkaamaan itse kuvaa. Adobe Spark Post tarjoaa myös kuviin liitettäviä tekstianimaatioita, joka on todella hyvä lisä. Tälläkin sovelluksella kuviin pystyy liittämään muita kuvia, muokkaamaan tekstiä, lisäämään muotoja ja kuvia, joita palvelu tarjoaa. Kuvien muokkaus on hieman vaikeampaa tällä sovelluksella kuin Canvalla omasta mielestäni, mutta sovellus on ehdottomasti äärimmäisen hyvä.

 

 

Itse olen aina ollut kovin visuaalisuudesta innostunut ihminen ja haaveillut aina markkinoinnin parissa työskentelystä, tykkään siis todella paljon ’näperrellä’ tällaisten sovellusten parissa ja tehdä logoja, kansikuvia ja tai mainoskuvia omaan tarkoitukseen. Mikä parasta, voi itse valokuvata ja muokata omista kuvistaan kuvia niin logoiksi, mainoskuviksi tai kansikuviksi.

 

Tässä alla pari kuvaa, jotka tänään muokkasin Canva sovelluksella.

Kuka muu rakastaa puuhastella kuvia muokkaamalla?

 

(Postaus on osa oppimispäiväkirjaani liittyen kesäopintoihini)

facebooktwittergoogle_plusmail

2 kommenttia “KUVIEN MUOKKAUS: CANVA & ADOBE SPARK POST

 • 28.6.2019 klo 09:23
  Kestolinkki

  Tykään blogissasi erityisesti siitä, että linkität esimerkit mukaan postauksiin – eli käyttä plattaa monipuolisesti 🙂

  Reply
  • Rosa Natalia
   28.6.2019 klo 14:18
   Kestolinkki

   Kiitos paljon! Tykkään kyllä hirmuisesti tuottaa tekstiä ja liittää siihen kuvia, sillä kuvien muokkaus ja valokuvaus myös kiinnostavat minua. Muutenkin täytyy sanoa, että pidän tästä kurssista paljon, kun tässä saa käyttää luovuttaan! 🙂

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *