ALKOHOLI JA HAUSKANPITO

“Siis, etkö sä ikinä juo etkä pidä hauskaa?”

“Oot kyllä outo, kun juot vaan vettä.”

“Miksi sä käyt edes ulkona, jos et ikinä juo.”

“Siis miten sä pystyt tanssia klubilla selvänä?”

“Oot outo, kun et juo koskaan ja meet ajoissa kotiin. Etkö sä koe, että jäät paljosta paitsi?”

 

Näitä ja tämänkaltaisia kysymyksiä tulee mulle aika paljon, kun kyse on alkoholinkäytöstä. Ja oon näihin kysymyksiin vastaillut siitä saakka, kun täytin 18 vuotta. Vastaanpa nyt sitten kysymykseen kattavasti, ja kerron oman mielipiteeni alkoholinkäytöstä ja hauskanpidosta.

 

On totta, että en käytä alkoholia juuri ollenkaan. Ei, en ole absolutisti, ja kyllä osaan pitää hauskaa ilman alkoholia. Alkoholi ei kuulu mun elämään, vaikka saatankin alkoholia käyttää muutaman kerran vuodessa. Ja tällä muutamalla kerralla tarkoitan noin kahta kolmea kertaa vuodessa.

Käynkö sitten ikinä ulkona, baareissa, terasseilla tai yökerhoissa?

Kyllä käyn joskus. Jos tahdon tavata ystäviäni esimerkiksi, niin miksi en voisi istua ystäviensä kanssa esimerkiksi kesällä terassilla ja juoda kupillisen vaikka teetä? Yleensä tosin se jää siihen käymiseen, sillä nukkuminen on mulle todella tärkeätä, joten mieluusti tapaan ystäviäni illalla, vaikka sitten iltateen merkeissä, ja menen aikaisin nukkumaan. En todellakaan joka viikonloppu käy ulkona, enkä edes joka toinen viikonloppu. Varsinkaan talviaikaan, koska silloin on ihana viettää illat vaikka kotona kääriytyneenä peittoon, ja katsoa hyviä elokuvia. Kesällä on mukava joskus istua ulkona, nauttia säästä, musiikista ja ihmisten seurasta, niin tulee käytyä vähän useammin jossain ulkona. Yökerhoihin mä harvemmin lähden, mutta jos mulla on fiilis, että haluan päästä tanssimaan, niin todellakin saatan käydä myös yökerhoissakin, tanssimassa! Koska tanssiminen on nyt vaan mulle yks asia, mitä rakastan elämässä.

 

Juonko esimerkiksi illallisella alkoholia ruoan kanssa?

En oikeastaan. Sanotaan, että en yleensä juo alkoholia ruoankaan kanssa ikinä, poikkeuksia saattaa olla, mutta harvoin. Sanotaan näin, että tilanne kun saattaisin harkita lasillista ruoan kanssa, on esimerkiksi jokin hyvin juhlava tilaisuus, jossa on kunnon illallinen. Tällöin saattaisin juoda lasillisen esimerkiksi punaviiniä. Mun mielestä yhden alkoholijuoman juominen on jotenkin todella turhaa, sillä en pidä juuri minkään alkoholijuoman mausta, en näe sillä mitään järkeä, ja voin yhtä hyvin juoda vettä, joka on hyvää ja terveellistä.

 

Koska sitten käytän alkoholia, jos käytän?

Alkoholia käytän siis hyvin harkiten, mutta en tosiaan ole absolutisti. Ne harvat kerrat, kun tuohon liemeen kosken on yleensä niin sanotusti poikkeustapauksia. En osaa edes kertoa, mikä olisi syy, että käyttäisin alkoholia. Mutta ehkä jokin tilaisuus, juhlallisuus tai jokin hauska tapahtuma. Mainitaan esimerkkinä vaikka tutkintotodistuksen saatuani, kun valmistuin, tai joskus omat syntymäpäivät… Mutta painotan, että en koe mitään tarvetta käyttää alkoholia, enkä tosiaankaan tarvitse alkoholia, että minulla olisi hauskaa.

 

Miten sitten pidän hauskaa?

Mun mielestä ensinnäkin on jotain pahasti vialla, jos ei voi olla hauskaa ilman alkoholia. Mä olen onnellinen, ja elän elämääni omalla tyylilläni, johon ei kuulu alkoholi. Mutta on mulla silti ihan hemmetin hauskaa, jos vain niin päätän. Voin käydä ulkona, nauttia ihmisten seurasta, musiikista, ympäristöstä ja tanssia ihan täysillä, jos musta siltä tuntuu. Voin istua kavereiden seurassa ja pelailla korttia tai lautapelejä ja nauraa vatsani pohjasta, vaikka en ole juonut tippaakaan. Monet ovat sanoneet, että oon vähän hullu tapaus, kun pystyn heittäytymään mukaan ja tanssimaan täysillä, vaikka olen selvinpäin.. But thats who I am. Ja ei elämän kuulu olla hauskaa vain silloin, kun käyttää alkoholia, mun mielestä kaiken pohja on onnellinen arki, silloin ei odota päiviä, että on viikonloppu, eikä kuukausia, kun on kesä. Elämässä on niin valtavan paljon asioita, joista tulee ainakin mulle hyvä mieli ja mitkä saa mut nauramaan; ihmiset, musiikki, liikunta, hyvä ruoka, tavoitteiden saavuttaminen ja muut ihan pienetkin tavalliset ja arkiset asiat.

 

Miksi näin?

Olen oikeastaan ihan aina täyttänyt elämäni urheilemalla, ja tekemällä töitä tavoitteideni eteen. Ei mulla teinivuosina käynyt mielessäkään, että olisin riekkunut kylillä, koska mulla oli treenejä, esityksiä ja kilpailuja missä millonkin. Viikonloput kului usean vuoden ajan keskittyen tanssiin, oli aikaisia aamutreenejä ja myöhäisiä esityksiä. Aika kului siis paljolti teattereissa, esiintymislavoilla ja kilpailussa. Oon myös aloittanut tekemään töitä koulun ohella omasta tahdostani jo 13 vuotiaana, joten viikonloput meni työnteossa myös aika mukavasti. Viime aikoina ja vuosina on myös viikonloput mennyt aika reippaasti töiden merkeissä, ja vapaat viikonloput on pyhitetty levolle, hyville treeneille, kehonhuollolle, päiväunille, pitkille yöunille ja rentoutumiselle. Niin, ja hauskanpidolle, mutta mun omalla tavallani.

 

Hauskaa saa ja pitää olla! Ja aina voi tanssia paikasta riippumatta<3

ps. En tuomitse ketään alkoholinkäytöstä, koska jokainen meistä täällä tekee tavallaan. Enkä itsekään toivo, että mua arvosteltaisiin tai tuomittaisiin, kun itse en alkoholia juuri käytä!

 

-Rosa

facebooktwittergoogle_plusmail

3 kommenttia “ALKOHOLI JA HAUSKANPITO

 • 23.7.2018 klo 17:26
  Kestolinkki

  Upea kirjoitus upealta nuorelta naiseltaKiitos tästä!Toivon niin että sen löytäisi mahdollisimman moni.Asia on just noin,että ilman alkoholia elämä on oikeesti hauskaa silloin,kun sitä hauskaa on!
  Henkilöille jotka vähentävät päihteiden käyttöä tää kirjoitus on suuri apu.Kaikki on ikäänkuin opeteltava uudestaan,Ilman alkoholia.
  Mutta ehdottomasti se kannattaa!Eikä alkoholin käyttöä kannata edes opetella jollei siihen ole edes kutsumusta.Toivon valtavasti iloa ja voimia elämässä eteenkin päin

  Reply
  • Rosa Natalia
   25.7.2018 klo 07:51
   Kestolinkki

   Kiitos paljon! Ja hienoa, jos tekstini voi auttaa jotakin tai edes saada jonkun ajattelemaan asiaa useammasta näkökulmasta! Kiitos ja mahtavaa kesän jatkoa! 🙂

   Reply
 • 22.1.2019 klo 15:22
  Kestolinkki

  Tosi kauniisti kirjoitettu Rosa Natalia tuo “Alkoholi ja hauskanpito” minäkin näen asiat lähes samalla tavalla ,enkä ihmettele jos joku tuttavapiirissäni ei käytä alkoholijuomia jokainen päättäköön omista asioistaan niin minkä näkee parhaakseen vaikkakaan en toivoisi kenestäkään alkoholistia.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *