KUN KESÄ VAIHTUU TAAS ARKEEN

Tajusin aamulla, että tasan kolme viikkoa on kesää jäljellä mun kohdallani. Toki säät on vielä varmasti tätä menoa lämpimiä, mutta kolmen viikon päästä mä hyppään takaisin ”täyteen” arkeen. Elokuun puolessa välissä mä pääsen taas hetken tauon jälkeen koulun penkille!

Tää kesä on ollut mulle todella erilainen kuin muutamat aiemmat kesät, sillä oon tehnyt huomattavasti vähemmän töitä, ja oon pyrkinyt keskittymään itseeni.

No miksi sitten näin?

Tosiaan kuten aiemmassa postauksessani avasin vähän taustojani alku- ja viime vuodelta, ja kerroin loppuunpalamisestani. Kaikista oireista ja sairastelukierteestä, ja miten siihen ”tilaan” päädyin. Päätinkin siis, että tämä kesä on muutoksien ja levon kesä. Oli aika ottaa aikaa itselle, ja pyrkiä normalisoimaan taas tilanne.

Miten olen toiminut?

Suurin muutos oli varmasti töiden teon radikaali vähentäminen. En ole painanut hulluna jokaista työvuoroa, joka on tarjottu ja extra-keikkoja siihen päälle, vaan päinvastoin. Toukokuun pyhitin pääsykokeisiin lukemiseen, ja tein satunnaisia työkeikkoja, kesäkuussa vain satunnaisia työkeikkoja myös, ja nyt koulun alkuun saakka osa-aikaisesti töitä. Olen pyrkinyt myös optimoimaan treenaamista, ja palautumista. Se on kyllä ollut melkoisen vaikeaa, mutta sanotaan niin, että osaan jo paremmin kuunnella vartaloani harjoittelun suhteen. Olen myös pyrkinyt panostamaan kehonhuoltoon entistä enemmän; hierontaa säännöllisesti, paljon venyttelyä ja rullailua. Ja tottakai uni on ollut myös tosi tärkeässä roolissa tässä projektissa; ajoissa nukkumaan, ei turhia valvomisia, päiväunia aina kun mahdollista, ja ennen kaikkea uni etusijalle.

Onko nyt energiat jo tapissa ja kaikki hyvin?

No eihän ne valitettavasti ole, mutta palautumista ylisuorittamisesta ei voi suorittaa määräaikaan mennessä, valitettavasti. Toki olen henkisesti jo itseni, iloinen, naurava ja onnellinen. En murehdi, yliajattele tai stressaa pienistä, vaan yritän elää päivä kerrallaan fiilistellen. Toki kaikilla on huonoja päiviä, mullakin! Mutta yleisesti positiivisempi ja oma iloinen ja naurava itseni on tullut takaisin! Fyysisesti huomaan vielä väsyväni todella helposti, ja tuntuu välillä siltä, että olen maailman laiskin ihminen, kun en vieläkään pysty täydellä teholla tekemään kaikkea. Mutta itsensä moittiminen ei vie eteenpäin yhtään, siksi pitää opetella kuuntelemaan itseään perinpohjaisesti, ja miettimään olenko nyt oikeasti väsynyt vai laiska? Tarkoitan tällä sitä, että esimerkiksi ennen tuli vedettyä aamutreenit helposti kuudelta, ja siihen päälle 12-16h töitä, tai yövuoron jälkeen noin 5h unta ja siitä suoraan treenaamaan ja taas siitä suoraan töihin. Mutta nyt 5-6h työvuoron jälkeen tarvitsen lepohetken ennen kuin jaksan lähteä edes salia tai lenkkipolkua kohti. Mutta eihän siinä mitää väärää ole! Miksi edes pitäisi pingottaa ja tehdä sata asiaa just nyt, kun ne voi ehkä hoitaa myöhemminkin. Tällaisia keskusteluja olen myös tämän projektin aikana käynyt aika useasti, mutta onneksi huomaan, että on ihan ok, jos ei aina jaksa 🙂 Pitää levätä jos väsyttää, koska salille ehtii vielä pienen lepohetken jälkeenkin! Ja en todellakaan halua palata tuohon entiseen ylisuorittamisboogiin, ei ole tavoite juosta työpaikan tai koulun ja treenipaikan väliä!

Miten tästä eteenpäin?

No loppu kolme viikkoa nautitaan samaan malliin! Ja syksy vähän jopa jännittäkin, mutta arjen alkaessa aion jälleen tehdä tarkastelun, että mihin aikani aion ja haluan käyttää. Suosittelenkin kaikkia pohtimaan, että mitä asioita haluat arkeesi? Mistä juuri sulle tulee hyvä fiilis ja iloa? Lisää niitä asioita arkeesi, ja saat niistä paljon energiaa ja jaksat paremmin! 🙂

Näihin asioihin mä aion panostaa arjessa:

 • opiskelu->  ei liian pitkiä päiviä, ei liikaa mitään extrakursseja, eikä opiskelun turhaa nopeuttamista.
 • liikunta-> kovia salitreenejä sopiva määrä viikkoon, mutta niiden vastapainoksi aerobista liikuntaa ja paljon kehonhuolto-, sekä liikkuvuusharjoitteita!
 • töitä? ->aion tehdä töitä, jos ja kun lukujärjestys antaa myöden, mutta joka viikko ei jaksa 6 tai 7 päiväisiä viikkoja, aionkin siis pyhittää viikonloppuja, niin että minulla on myös tarpeeksi niitä oikeasti vapaita viikonloppuja.
 • sosiaalinen elämä-> aikaa pitää myös em. lisäksi jäädä ystäville ja perheelle, sillä niistä mä saan voimaa!
 • fitnessmallikilpailu-> haluan panostaa kilpailuun, ja esimerkiksi jatkossakin ajan kanssa pyrkiä kirjoittamaan esimerkiksi tätä blogia, koska tää on tosi kivaa! <3
 • rentoilu-> jep, oleminen, rentoutuminen, nukkuminen, kirjojen lukeminen, Netflixin katsominen ja muu aivojen nollaus tulee olemaan osa mun arkea myös!

 

Loppu kesäksi ajattelin haastaa itseni nauttimaan kaikilla aisteilla erilaisista hetkistä ja tilanteista, sekä pyrkiä valokuvaamaan ne! Ja monia ideoita näistä hetkistä pyöriikiin päässä, ja ne olisi kiva vielä tän kolmen viikon aikana toteuttaa. 🙂

 • auringonnousu ja -lasku
 • live-musiikki
 • tanssiminen
 • jotain aktiviteettia tai olemista veden äärellä
 • paljon naurua ja hauskoja tilanteita ihmisten ympäröimänä
 • jotain hyvin sponttaania

Ja oikeastaan näitä mun kesässä on kyllä riittänytkin, mutta nää on niitä hetkiä, jotka haluun kokee vielä kerran tän kesän aikana. <3 Ja ennen kaikkee haluun korostaa, että oon super onnellinen ja kiitollinen kaikista uusista tuulista, mitä on tapahtunut tän kesän aikana!

 

Mahtavaa kesän jatkoa kaikille, pysähtykää ja nauttikaa, sekä olkaa läsnä!<3

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *