VIDEOIDEN MAAILMA

Videot ovat yhä enemmän läsnä somessa, jostain jopa luin, että videot ovat enemmän in kuin kuvat. No onhan hyvin tuotettu videomateriaali antoisampaa kuin pelkät valokuvat.

 

Itse olen vielä vähän amatööri videoiden kanssa, joten en juuri kuvaa videoita. Tänään kuitenkin opettelin käyttämään kahta videointi alustaa; Kalturaa ja Power Point videota. Ovatko nämä sinulle tuttuja?

 

Molemmat alustat ovat erittäin oivia esimerkiksi jonkinlaisen esittelyvideon tekemiseen, oppimismateriaalin jakamiseen, tai jonkinlaisen tarinan kerrontaan.

 

Kaltura

 • sovelluksella voit nauhoittaa omaa näyttöäsi äänen kanssa, web kameralla tai vain ääntäsi.
 • videoihin voi lisätä alkuun ja loppuun kuvan ja tekstit
 • video on melko helppo myös editoida (leikata)
 • sovelluksessa ei juuri mitään erikoistehosteita voi lisätä, mutta se tarjoaa perus muokkaukseen tarvittavat toimet ja on hyvin helppokäyttöinen.

 

Power Point

 • ehdottomasti oma suosikki, kun puhutaan esitelmien teosta
 • lukuisien perustoimintojen lisäksi esitykseen saa lisättyä videoita
 • Power Point videot on helppo lisätä mausteeksi esitystä
 • videot osana esitystä tekevät esityksestä näyttävämmän ja tasokkaamman, ja voivat luoda jopa ’wau’-efektin esitykseen.

 

Videot ja liikkuva kuva ovat kasvavissa määrin yhä tärkeämpi osa viestintää, markkinointia ja somea. Yhä enemmän someen julkaistaan videoita, työnhaku tapahtuu videoiden avulla, kokouksiin osallistumaan videopuheluilla ja vapaa-ajalla jutellaan videopuheluita. Some kanaviin tulee kasvavissa määrin erilaisia videoiden julkaisu mahdollisuuksia ja uusia kanavia, jotka on tarkoitettu vain videoiden jakamiseen. Ehkä olemmekin siis siirtymässä kuvien näyttämisestä elävien kuvien jakamiseen? Itse koen, että minulla tämän suhteen opittavaa. Tämä on myös minulle rohkaistumisen paikka, sillä olen melko ujo puhumaan videoilla, kuten aiemmassa postauksessani mainitsin. Videoiden muokkaaminen ja kuvaaminen ovat kyllä mielestäni mielekästä. Millaisia ajatuksia videolla esiintyminen sinussa herättää?

 

Tulevaisuutta ajatellen uskon, että erilaiset videotyökalut tulevat olemaan tärkeässä osassa tulevaisuuden työtehtäviäni, siksi niiden hallinta, osaaminen ja säännöllinen käyttäminen ovat myös tärkeitä. Onnekseni tällä kesäkurssilla saan tutustua monenlaisiin videotyökaluihin ja olen päässyt opettelemaan useiden videotyökalujen käyttöä. Lopputyönä tällä kurssilla teen myös opetusvideosarjan, jännityksellä siis odottamaan, millaista materiaalia on luvassa! 😊

 

(Postaus on osa oppimispäiväkirjaani liittyen kesäopintoihini)

facebooktwittergoogle_plusmail

Yksi kommentti “VIDEOIDEN MAAILMA

 • 19.6.2019 klo 18:51
  Kestolinkki

  Täälläkin odotellaan malttamattomana lopputyövideoita! 🙂

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *