VIDEOLLE PUHUMISEN VAIKEUS & ADOBE CONNECT

Mä oon niitä ihmisiä, joille tuottaa hankaluuksia puhua yleisölle niin livenä kuin videoidenkin välityksellä. Jännitän sitä ihan hirveästi enkä oikein pidä siitä. Kädet tärisee ja ääni värisee… Sometan kohtuullisen paljon ja nautin kirjoittamisesta ja valokuvien ottamisesta, mutta se puhuminen ei oikein suju. Videoilla puhuminen ei yksinkertaisesti (vielä) ole mun juttu. Täysin eri asia on sitten esimerkiksi tanssivideot, ei ongelmaa, nautin olla kameran edessä. Olen ollutkin lukuisia kertoja kameran edessä TV:ssä, musavideoilla tai muissa videoissa. Mutta puhuminen ei oo koskaan ollut se minun vahvuuteni, vaikka muuten esiintymistä rakastankin.

 

Ehkä se epävarmuus ja pelko myös paistavat puhuessa läpi videoilta ja siksi koen, että ne eivät minun kohdallani toimi. Haluaisin kyllä saada rohkeutta puhumiseen lisää, ei kai auta kun alkaa kuvaamaan, vaikka pieniä puhe videoita Instagramin stooreihin… Se olisi varmasti helpoin tapa lähestyä videoilla puhumista. Mua on useasti haastateltukin erilaisille videoille, ja voin sanoa, että en ole halunnut edes katsoa niitä jälkikäteen, kun tiedän että olen niin epävarma niissä, ja se kyllä paistaa läpi. Puhumiseen siis tarvitsisi lisää rohkeutta! Onko vinkkejä?

 

Tänään opiskelin Adobe Connectin käyttöä, tarkoituksena oli tehdä kuvitteellinen työhaastattelu sovellusta käyttäen ja nauhoittaa se. No johan jälleen puhumista jännitin, vaikka harjoitustahan tämä vain oli. Ja sitähän minä tarvitsen, harjoittelua puhumiseen videoille ja yleisölle. Se on vain jännä, kun tietää, että joku muu näkee tämän, iskee heti jännitys ja pelko, itsevarmuus on poissa samalla sekunnilla.

 

Adobe Connect on muuten kyllä oiva väline, jokseenkin monimutkainen, mutta erittäin fiksu. Olen aiemmin käyttänyt vain Skypeä, mutta Adobe Connect on kyllä parempi ehdottomasti, kunhan vain jaksaa paneutua, miten se toimii.

 

Adobe Connect on oiva virtuaalityöhuone ja se on hyvin sovellettavissa käytön tarpeisiin. Videokeskustelun lisäksi voi keskustella chatissa, kirjoittaa muistiinpanoja, lähettää liitteitä ja tehdä erilaisia kyselyitä. Itse koen, että esimerkiksi monivalintakysely toiminta on erittäin hyödyllinen, kuten myös muistiinpanojen kirjoitus osuus. Myös liitteille oma osa Adobe Connectissa on erittäin hyvä, tällöin liitetiedostot eivät katoa esimerkiksi keskustelualueen uumeniin. Virtuaalityöhuonetta pystyy myös helposti soveltamaan ja muokkaamaan omiin tarpeisiin, mitä haluaa työhuoneessa olevan ja mitä osioita haluaa minnekin, myös näytön jakaminen ja työhuoneen nauhoittaminen onnistuvat vaivattomasti.

 

Mihin sitten Adobe Connect soveltuu omasta mielestäni erittäin hyvin;

 • erilaisten työryhmien virtuaalityöhuoneeksi
 • kokousten ja palavereiden pitämiseen
 • haastatteluiden tekemiseen
 • koulutuksiin
 • luentoihin
 • weebinaareihin

 

Koen, että tällaisten sovellusten käytön osaaminen on erittäin tärkeää. Menemme kuitenkin jatkuvasti kohti virtuaalisempaa tulevaisuutta, joten erilaisten aplikaatioiden ja virtuaalityöskentelysovellusten osaaminen on hyvin tärkeä osa tämän päivän työelämäosaamista.

 

(Postaus on osa oppimispäiväkirjaani liittyen kesäopintoihini)

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “VIDEOLLE PUHUMISEN VAIKEUS & ADOBE CONNECT

 • Avatar
  11.6.2019 klo 09:37
  Kestolinkki

  Ehdottomasti helpoin tapa opetella videolla esiintymistä on pelkkä puhe (esim. PowerPoint-videolla) esityksen päällä. Jos/kun se on helppoa, laita pikkukuva itsestäsi esityksen reunaan – ja vasta viimeisessä stepissä puhuva pää 🙂

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *