Raskausajan liikunta

On kovin yksilöllistä tämäkin. Energiataso/jaksaminen, liikkuvuus/kiputaso ja mielenkiinto.

Itse rakastan salilla treenaamista, ihan puhdasta lihaksen hapotusta ja hien valutusta. Rakastan myös juoksemista ja kävelyä. Lähes kaikenlaista liikuntaa. Liikunta on mulle henkireikä elämässä. Kun stressaa, ahdistaa, pelottaa tms., saa liikunta ajatuksen kirkkaaksi ja mielen rauhalliseksi. Se on mun omaa aikaa itseni kanssa ja voin käyttää sen ihan puhtaaseen liikunnalliseen  nautintoon tai itseni terapiointiin. Niin tai näin; silti aina suorituksen jälkeen olotila on mitä mahtavin, positiivisin ja rauhallisin.

Tästä syystä itselleni oli luonnollista jatkaa liikuntaa koko raskauden ajan. Juokseminen jäi kylläkin n.20vkon paikkeilla pois neuvolan tädin määräyksestä mutta salilla kävin ihan Viimeseen päivään asti.

Salilla isoimmat painot sekä vahvasti ponnistavat liikkeet jätin myös pois samoihin aikoihin sillä tuottivat aika ilkeää paineen tunnetta jalkoväliin 😃 muutoin kyllä tein sen mitä pystyin ja niin kovaa kuin pystyin. Taisi lähinnä koko raskauden ajan treenaaminen hirvittää enemmän kanssatreenaajia kuin minua 😂😂

Neuvolassa sai jatkuvasti olla puolustelemassa miksi käyn 5pv viikossa salilla vaikka mua supistelee. No koska mua ei supistellut salilla. Mua supisteli lenkillä. Vaikka vaan kävelin.. ja vaikka  kävelin hitaasti ja lepäsin välillä. Mut sinnillä kävin ainakin 5pv vkossa lenkillä sillä olen niin kauan lenkkeillyt et siitä on tullut osa arkeani. Ja niinkuin jo edellä mainitsin; se on terapeuttista. Viimeisillä viikoilla sit päätin sen lopettaa kun lääkäri totesi vauvan perätilan ja supistukset olivat kivuliaita ja voimakkaita. Pelkäsin että vauva alkaisi syntyä lenkkipolulla väärinpäin ja silloin mitä vain voi tapahtua.

Yhdeksi suureksi miinukseksi merkkaan itselleni raskauden aikaisen kehonhuollon! Treenasin niin kovaa kun pystyin ja kehoni paino, asennot ja painopisteet  muuttuivat raskauden edetessä mutta mä en käynyt kuin kerran hierojalla.

Typerää.  Todella typerää sillä selkäni on erittäin huono ;3 isoa välilevynpullistumaa kipuilleena, notkoselkäisenä sekä nivelten yliliikkuvuus oireyhtymää sairastavana ihmisenä mun pitäisi huollattaa kehoani säännöllisesti. Mutta noh..nyt sit kun poika on syntynyt ni huomasin jalkojen, lantion ja pakaroiden alueen valtavan kireyden ja niiden sekä selkäni valtavan kivun jonka vuoksi en pääse välillä sängystä ylös enkä saa poikaani nostettua matalalta esim.sängystämme kun selkä meinaa pettää ja jalat lähtee alta. Ei kauheen mukavaa saati turvallista! Tässä sitä yritetään nyt sit varailla hierontoja ja hoidattaa paikkoja kuntoon.

Huomenna  tiistaina mulla on Jälkitarkastus ja todennäköisesti kaikki on niinkuin pitää ja saan aloittaa salitreenit!!! Jeeeee!!! Lenkillä oon käynyt kyllä joka pv mutta erityisesti  salille on kova polte!!😊

Ihanaa kesän alkua!!😎

-R

facebooktwittergoogle_plusmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *