Takatalvi ja pääsiäinen

Mahtaako se kesä koskaan saapua tänne Suomeen? Kävin viikonloppuna vaihtamassa kesärenkaat alle kun ajattelin että nyt ne lämpimät kelit sieltä saapuvat, mutta hupsista vaan kun samana päivänä sitte pyrytti lunta oikeen kunnolla. Pienestä pakkasesta ja kylmästä tuulesta huolimatta lähdettiin tänään ulos treenaamaan, koska ulkona on huomattavasti kivempi treenata kuin hallissa. Kupittaan hallissa kun ei koskaan oo ollu mikään paras ilmastointi niin mielummin treenataan ulkona kun saa hengittää raikasta ilmaa!

Kuuvuoren portaat on monelle turkulaiselle varmasti tuttu paikka treenata ja sinne mekin suunnattiin tänään Lauran kanssa. Käytiin jo viimevikkolla avaamassa meidän ulkotreenikausi siellä ja voin sanoa että jalat huusi hoosiannaa pari seuraavaa päivää. En ole nimittäin ihan lähiaikoina tehnyt porrastreeniä, mutta eiköhän se siitä taas lähde! Ollaan kuvattu meiän treeneistä myös videomatskua jonkun verran joten ehkä jokupäivä saan tehtyä videon tänne blogin puolelle.

Tämän päivän treeni oli seuraavanlainen:

  • Alkulämmittely
  • juoksu joka toiselle portaalle (ylös asti ja 3 kertaa)
  • vastuskuminauhan kanssa juoksu jokaiselle portaalle (puoleenväliin asti ja 4 kertaa)
  • juoksu joka toiselle portaalle ja portaiden yläpäässä n.40m spurtti perään (3 kertaa)
  • vastuskuminauhan kanssa askelkävelyä ylös (3 kertaa)
  • juoksu joka toiselle portaalle (ylös asti ja 3 kertaa)

Kävelimme joka kerta portaat alas ja pidimme n.45s palautumisen alhaalla aina ennen seuraavaa kierrosta. Enkä tiedä onko vastuskuminauha aivan oikea sana sille mitä käytämme treeneissämme, sillä kyseessä on http://ropes.no sivuilta hankittu r.o.p.e.s bungee athlete naru (tuossa vielä tarkka linkki tuotteeseen) http://ropes.no/product/bungee-athlete/

Me olemme tykänneet treenata sen kanssa ja sen kanssa on helppo soveltaa ja tehdä treenejä aivan laidasta laitaan. Porrastreenissä olemme tehneet niin että toinen tulee perässä ja antaa vastusta kaverille. Sen kanssa on saanut kyllä  tehostettua treeniä huomattavasti!

Pääsiäinen on mennyt rennoissa ja mukavissa merkeissä. Meillä oli hese kiinni kolme päivää joten oon pääsyt nauttimaan minilomasta, mikä on tehnyt kyllä terää. On kerinnyt nukkumaan hieman enemmän ja ulkoilemaan. Käytiin eilen heittämässä frisbeegolfia ja olihan se kivaa päästä heittämään pitkästä aikaa, mutta hieman liian kylmät kelit vielä kun sormet jäätyivät heittäessä ja hanskojen kanssa vähän vaikee heittää.
Meidä koira on päässyt myös tutustumaan kaupunkilais elämään, sillä hän on ollut meillä täällä Turussa hoidossa melkein viikon. Siinä samassa on myös ite tullu ulkoiltua hieman enemmän ja huomaa kyllä että heti ollut paljon pirteämpi olo kun on käynyt 3-4 kertaa päivässä ulkoilemassa ja saanut raitista ilmaa.

Huomenna pitäisi palata taas töiden pariin mutta onneksi ensiviikosta on luvassa suhteellisen kevyt työviikko, sillä meillä alkaa tiistaina taas sitten remontti töissä joten joudutaan laittamaan paikka pariksi päiväksi kiinni. Itse meinasin ensiviikolla keskittyä treenaamiseen enemmän kun kerrankin on aikaa.
Toivottavasti teillä muillakin on mennyt pääsiäinen leppoisasti ja oikein hyvää alkavaa viikkoa teille sinne ruudun toiselle puolelle!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *