6 weeks out! | Eka viikko uutta dieettiä takana!

Moikku!

Ensimmäinen viikko päivitetyllä dieetillä on nyt takana, enkä ole tälläkertaa muuttanut juuri mitään mysteerimakroja sisältäviin juttuihin. Ainoat muutokset ovat aamupalalla, kun käytän tuttuun tapaan kaurahiutaleiden makrot Oatlyn kahvikauramaitoon ja raejuuston kananmuniin (koska maidoton). Minulla on yksi ”hiilaripäivä” viikossa, ja se toki antaa hieman varaa sooloilla päivän safkoja enemmän omannäköiseksi, mutten sielläkään ole tälläkertaa tehnyt suuria muutoksia edelliseen dieettiin verrattuna. Aamupalalle mahtuu mun (ah, niin ihana) aamukahviomena, minkä rokotan päivän riiseistä (ja uskokaa tai älkää, uhraan siihen myös aamun mansikat). Hiilaripäivä on hieman harhaanjohtava, sillä ei mun hiilareilla vielä juhlita, kuitenkaan. Jäljelle jäävää riisimäärää en vaivaudu edes keittämään, vaan lasken määrän riisikakuista. Eli periaatteessa en tälläkertaa muuta mitään riisin suhteen, vaikka muutankin. Riisikakkujen makrotaulukko on sentään rehellinen!

 

 

Noh, mites tää dieetti on nyt sitten lähtenyt rullaamaan?

Ensin haluan sanoa, että mun eväät on helvetin hyviä, eli sellainen harhaluulo, että dieetti olisi pelkistetyn yksipuolista ja pahvinmakuista, joutaa roskapönttöön 🙂 Kuulen jonkinverran, että eikö ole epäterveellistä olla dieetillä tai että kai sä sitten syöt kun toi loppuu? Toki annokset olisi ainakin tuplakokoa, ellen dieetillä olisi – ja se yleensä onkin mun ongelma. Nimittäin annoskoot. Määräänsä enempää aterialla ei kuitenkaan esimerkiksi proteiinia kannattaisi syödä, eli dieettihän on mulle todella terveellistä aikaa, kun ylensyöntitaipumukseni ei pääse toteuttamaan itseään, vaan annoskoot on suositusten mukaisia. Sitäpaitsi, kun teen asiakkaille ruokavalioita ja määrät on samaa luokkaa kuin omat alkudieettini ruuat, kuulen lähes poikkeuksetta, että pitäisikö nämä kaikki jaksaa syödä samana päivänä?? Syön siis edelleen dieetillä luultavasti enemmän kuin moni, joka esimerkiksi kauhistelee dieetin olevan epäterveellistä. Ja itseasiassa tiedänkin näin olevan, sillä useimmat näistä kauhistelijoista lukeutuu lähipiiriini. Heidän päivä saattaa sen sijaan sisältää samoihin kaloreihin vaikkapa suklaapatukan tai pullan, joten kysympähän vaan, että kenenkäs ruokavalio tässä olikaan epäterveellisempi? 🙂

Tällaisena terveysintoilijana hiilareiden karsiminen toki rajoittaa päivästä superfoodeja sisältävät smoothiet ja muut ravinnetiheät superherkut, mitä offilla söisin, mutta dieettini on perusterveellinen, sillä onhan meissä edelleen vain marginaalijoukko, jotka noita käyttää muutenkaan osana terveellistä ruokavaliota? Elektrolyyttitasapainoa parantava kookosvesi ja ravinnerikkaat jauheet, kuten maca ja lucuma, joudun jättämään aamukahvistani dieetin aikana, joita offilla käytän päivittäin.

 

Toppi: Betterbodies

 

Miksi paino sitten putoaa, ellen olekaan täysin aliravittu?

Liikunta. Sanonta, syö vähemmän kuin kulutat, ei ole täysin perätön sanonta. Jos homman haluaa tehdä terveellisesti, on kuitenkin syötävä riittävästi! Sehän tarkoittaa, että on myös liikuttava enemmän, mutta riittävällä ravinnolla jaksaa myös liikkua paremmin – enemmän ja kovempaa! Kisojen jälkeen heitin aerobiset totaalisesti tauolle, eli päivittäinen kulutus pieneni huomattavasti dieettiin nähden samalla, kun lopetin laskemasta, mitä syön. Siinähän se kymmenisen kiloa sitten hiipi pikkuhiljaa vaa’alle, jota en muuten myöskään enää kyttäillyt. Nyt olen joutunut taas ottamaan aamupainoja, jotta tiedetään, miten dieetti puree. Ja vihdoinkin se puree!

Syödessäni noita pirun riisinuudeleita ja ollessani siis käytännössä kokoajan plussakaloreilla, sain hulluilla treenitehoilla kuitenkin pudotettua puolisen kiloa viikossa. Nyt jätettyäni ne pois, paino on pudonnut tuplavauhtia, vaikka tällä viikolla jäikin osa aerobisista väliin. Paikkailen nyt väliin jääneet aerobiset tekemällä pidemmän pätkän treenin päätteeksi, jolloin muutoin tarvitsisi tehdä vain vartti. En toki laiskuuttani ole jättänyt mitään väliin!

 

Viime viikolla tapahtui jotain, mikä muutti arkeani osittain aika radikaalisti. Sain nimittäin pahan allergisen reaktion kotisaliltani, ja jouduin vaihtamaan toisaalle. Olen saanut jotain oireita aikaisemminkin, mutten ole halunnut niitä huomioida, sillä tykkään kyseisestä salista ihan hulluna! Ja onhan se käteväkin, kun matkaa salille on vain 300m. Nyt en voinut enää oireita sivuuttaa, kun toinen silmäni turposi lähes kiinni muiden oireiden lisäksi! Olin pari päivää ihan Quasimodona ja koomasin kotona, allergialääkkeiden vetäessä minut sohvan pohjalle. Siinä jäi sitten pari aerobista väliin. Asiaan on onneksi reagoitu ja alettu selvittää, mistä reaktio oikein johtui. Toivon todella, että pääsisin takaisin salille pian, viihdyin siellä NIIN hyvin!

 

 

Summa summarum, dieetti on alkanut toimia ja painoa on nyt ensimmäisen viikon aikana lähtenyt ainakin kilo. Toki tahtia kiristellään taas jossain vaiheessa, mutta vielä ei kropalla ole kovin raskasta 🙂 Treenit kulkee edelleen hyvin ja aerobisilla ei vielä heikota, mutta tulee vielä aika, kun ravinto karsitaan liikuntamäärään nähden punaiselle. Tuo raskas vaihe on kuitenkin suhteellisen lyhyt, vain pieni osa koko (muutoin terveellisestä) dieetistä. Tasan kuuden viikon päästä ensimmäinen kisapäivä on jo ohi, mikä tarkoittaa sitä, että tässä on enää viisi työviikkoa aikaa takoa kisakuntoa, ennen viimeistelyviikkoa!

Poseeraukset aloitimme tällä viikolla, mitkä menevätkin liiton vaihdon myötä täysin uusiksi! Paremmaksi, jos minulta kysytään 🙂 Uudet asennot, mitkä valmentajani minulle parhaaksi katsoi, on nimittäin huomattavasti helpompia, kevyempiä toteuttaa. Niitä nyt vaan treenaamaan esiintymiseksi!

 

Jotenkin kisat on lähestyneet nyt julmettua vauhtia, ikäänkuin salakavalasti. Jotenkaan en ole osannut sisäistää niiden lähestyvän ja nyt yks kaks tajuaa niiden olevan jo aivan ovella! Jestas, pitäisi saada itsensä nyt kunnon kisapreppimoodiin, noin niinkuin henkisesti, sillä nyt se vaihe on aluillaan, missä alkaa tapahtua. Toisaalta kiva, että näinkin rennosti on päässyt tähän saakka, nauttien vain tekemisestä salilla, mutta mihin tää aika oikein katosi?? 😀

 

 

Almost 6 weeks out!

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *