9 viikkoa syksyn ensimmäisiin!

Hellou Heinäkuu!

Heti alkuun sanottava, että VITSIT mikä kesä meillä on tänä vuonna ollut! Ihan mieletöntä – SUOMESSA!
Muistan, kun juoksentelin vielä loppudieetillä Töölönlahtea ympäri huppari+takki päällä, ja alkumatkasta oli kylmä, ennenkuin hiki kasteli kaiken.

Näppärällä aasinsillalla Töölönlahdelle!

Dieettini alkoi jälleen (ei mikään kovin tiukka vielä) ja vähän tässä ehtinyt jo makustella aerobisiakin. Jalka on edelleen kipeä, mutta päätin alkaa silti pikkuhiljaa juoksennella Töölönlahtea ympäri, sillä rappuslaite ja kuntopyörä on vähän tylsiä, noin niinkuin pelkästään. Vähän sattuu jalkaan, mutta ainakaan röntgenkuvista ei löydetty mitään.

 

Mulla on joku jännä alkudieetin kirous. Se ei vaan ikinä lähde heti käyntiin niinkuin pitäisi, vaan muutaman päivän jälkeen alkaa about viikon jakso, mikä menee ihan plörinäksi. Sen jälkeen alkaa vasta rullaamaan.
Noh, nyt rullailee jo ihan kivasti 🙂

 

Treeniviikot sisältää tällä hetkellä yhden jalat alta-teurastuksen jaloille, mitä taotaan nyt jonkin aikaa valmentajan kanssa.
Lisäksi 4 pakaratreeniä, 3 selkätreeniä, 3 olkapäätreeniä, 2-3 rintatreeniä, 2-3 vatsalihastreeniä, habat 1-2 kertaa ja ojentajat kerran. Aerobisia ei vielä ole montaa tuntia tässäkohtaa dieettiä.

 

Tehoa treeniin!

Olen ennenkin puhunut kehonhuollon merkityksestä urheilussa, ja muutenkin!
Henk.koht. minulla ei olisi mitään mahdollisuutta treenata näin kovaa, ellen kävisi säännöllisesti hieronnassa. Tämä tuli todettua jälleen kantapään kautta, kun kevään kisojen jälkeen päästin kulumaan peräti 2kk ilman hierontaa! Nyt sitten onkin työmaa availla kaikki paikat jälleen vastaanottavaiseksi maximaaliselle treenille.
Kyllä. Sen huomaa treenitehoissa!

Aloitin säännöllisen hierojalla käynnin vuosi sitten ja siitä asti olenkin käynyt joka toinen viikko.
Ystäväni valmistui hierojaksi tänä keväänä, ja aloitti Nordic Physio Centerillä heinäkuun alussa. Olen käynyt nyt hänen käsittelyssään viikoittain, ja olemme hieroneet 2 tuntia kerrallaan.
Hänen uransa alkua odotellessa ehdin käydä pari kertaa entisellä luottohierojallani, sillä treenit alkoi jumejen takia tökkiä totaalisesti. Kävin myös kerran Mäkelän Jarmolla, mikä poikkesi luonteeltaan siinä mielessä, että Jarmo tekee myös akupunktiota, jota uskaltauduin piikkikammoistani huolimatta kokeilemaan! Jarmo tekee hoitoja Fitness Villagen tiloissa, joten se käsittely kävi luontevasti kotisalini yläkerrassa.

Jennille siirtyminen kävi luottavaisin mielin, sillä hänen kiinnostuksensa hieronnan vaikutukseen kehittymisessäni on niin mieletön, että se vakuutti minut jo ennen ensimmäistäkään hierontaa! Kävimme pitkän puhelun sopiessamme ensimmäistä hieronta-aikaa, missä hänen tietotaitonsa tuli minulle jo päivänselväksi.
Jenni on kova treenaamaan myös itse, ja hieronnan laiminlyönnin hän on kokenut omissa nahoissaan, eikä siksi pysty vieläkään treenaamaan entiseen malliin. Siksi hän toimii varoittavana esimerkkinä myös minulle, ja muistuttaa, etten aja itseäni samaan jamaan.
Ensimmäisen hieronnan aloitimme skannaamalla minua joka suunnasta, hahmottamalla jo siitä mahdollisia kireyksiä kropassani. Oikea jalkaterä kääntyy hieman ulospäin seistessä ja polvet on ehkä ihan aavistuksen ylitaipuvat. Olkapäät kääntyneet aavistuksen eteenpäin, jne… Näiden havaintojen perusteella Jenni lähti sitten tutustumaan, millainen lihas minulla on ja tunnustelemaan kireyksiäni.

HOX HOX!
Jennillä on koko heinäkuun tutustumistarjoushinta, jäätävän edullinen 25€!
Voit varata tutustumistarjousajan täältä:

http://nordicphysiocenter.fi/ajanvaraus/

 

 

 

 

Syksyn kisasuunnitelma:

Syksyn kisarupeama startannee Suomen Finnish Openista, 16.9. Ensimmäiset PCA kisat Suomessa!! Ilmoittautujien taso on jo nyt lyönyt ällikällä, mitä PCA Finlandin instagram on seuraajilleen vilautellut.
Mikäli siis haluat tulla kisoja katsomaan, tai vaikka moikkaamaan, niin nähdään Espoon Kulttuuritalolla!

Syys-lokakuu tulee sisältämään määrän X kisoja, varmaan lähes joka viikonloppu. Käyn mahdollisimman monessa paikkaa, kuitenkin suosien lyhyitä kisamatkoja, eli pysyttelen näillä näkymin Euroopassa. Tiivis kisakausi tähtää lokakuun lopulle, Briteissä järjestettäviin MM-kisoihin!

 

 

PS. Muistakaa, että aihetoiveita saa aina esittää <3

 

Pitäkää itsestänne huoli!

 

 

XOXO

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

4 kommenttia “9 viikkoa syksyn ensimmäisiin!

 • Avatar
  17.7.2018 klo 00:34
  Kestolinkki

  Miten jaksat tykittää kisoja näin tiheään tahtiin? Monet fitness kisaajat pitävät vuoden tai jopa kaksi taukoa ja sulla tuntuu olevan parit jopa neljät vuodessa. Eikö dieetti ole henkisesti rankka varsinkin noin usein ? Toisaalta dietit eivät varmasti ole yhtä rankkoja kun ylimääräistä ei ehdi tulla paljoa mutta ymmärsit varmaan pointin ! 🙂

  Reply
  • Viivi
   17.7.2018 klo 07:58
   Kestolinkki

   Moikka Pauliina!
   Suomessa fitness-lajit on vielä ihan lapsen kengissä – tai ollut tähän saakka, mutta nythän tilanne kansainvälistyy, kun myös PCA-liitto rantautuu Suomeen.
   Itselläni tavoitteet on kovat ja tämähän on kilpaurheilua. Syksyn kisarupeaman jälkeen minulla tulee kuitenkin peräti 5kk tauko kilpailemisesta, eli ehtii hyvin olla offilla jonkin aikaa 🙂
   Tänä vuonna olen kisannut vasta kahdet kisat, peräkkäisinä viikonloppuina Toukokuussa, joten tämän syksyn tiuha tahti tulee olemaan uutta minulle, ja toki se vähän jännittää, miten sen jaksaa.

   Dieetillä joudun jossain määrin olemaan aina. Jo ennenkuin koko lajin pariin edes eksyin, olen vuosia ollut super tarkka syömisistäni pahan PCOS-oireyhtymäni hillitsemisen takia, mutta kaloreissa ajateltuna syön esimerkiksi tällä hetkellä dieetilläni enemmän kuin ennen lajin aloittamista.
   Urheilijana elämäntavat eivät tietenkään myöskään offilla poikkea niin suuresti kisakaudesta, että ylimääräistä pääsisi suuremmin tulemaan, kuten sanoitkin, mutta tottakai treenitehoista halutaan saada kaikki irti kehityskaudella. Siksi ihan kireänä ei ole järkeä pysytellä, vaan kunto väkisin vähän pehmenee väliaikaisesti, kun vedetään extrakaloreita. Offilla en kuitenkaan tee aerobisia nimeksikään, verrattuna kisakauteen, joten niidenkin lisäämisellä mahdollistetaan isompi ravinnon kulutus, jolloin nälässä ei tarvitse olla kuin vasta kisojen lähellä. Sekin auttaa osaltaan jaksamaan dieettiä, kun dieetti ei ole niin niukka 🙂

   Reply
 • Avatar
  19.7.2018 klo 21:29
  Kestolinkki

  Hei. Olisi tosi kiva saada my day postauksia näin kun syksyn kisat lähestyvät. Kiva oisi seurata miten saat kaiken treenin ja työn ja vapaa-ajan mahdutettua päiviin:) isot tsempit kisoihin!!

  Reply
  • Viivi
   21.7.2018 klo 14:04
   Kestolinkki

   Kiitos kommentistasi!
   Pyrin toteuttamaan toiveitanne parhaani mukaan, joten otetaanpa nyt ryhtiliike My Day-videoiden kanssa! <3

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *