Kohti kisoja, vaikka väkisin!


Lupasin viimeviikolla, että kirjoitan ja vähän ehkä kuvitankin tähänastista kehitystä. Olen seurannut kehonkoostumustani kehonkoostumusvaa’alla, joten minulla on suuntaa-antavia lukuja ihan numeroina.

Numeroista puheenollen, numerot ovat aina motivoineet minua eniten. Siksi olen aina tykännyt tehdä aerobiset kaloreita laskevissa laitteissa ennemmin kuin lenkkipolulla. Uusina lukuina fitneksen mukana minulle on tullut  sykkeet mukaan liikuntaan. Siksi ostinkin itselleni joulun alla Apple watchin, josta voin sykkeitäni suorituksen aikana seurata.

 

image

 

Sitten itse lupailemiini numeroihin…
Syksyllä, ennenkuin aloitin Cap Athlete Teamissa, rasvaton kehonpainoni näytti 41,7kg. Marraskuun loppupuolella, treenattuani tiimissä 2kk, lukema oli noussut 42,4 kiloon. Joulun aikaan olin 2 viikkoa levossa, kuumeen yllätettyä. Näiden kahden viikon makoilun jälkeen tein kevyemmän viikon, eli vain neljä salitreeniä, jotka sisälsi lähtökohtaisesti vähemmän sarjoja. Tammikuun ensimmäisenä päivänä, puolitoista kuukautta edellislukemaa myöhemmin, rasvaton kehonpainoni oli noussut 43,3 kiloon. Hieman reilussa 3kk olin saanut 1,6kg lisää rasvattomaan kehonpainooni. Tämän kehityksen aikana painoni on lainehinut 2 kiloa ylös alas ja rasvaprosenttini on vaihdellut 2,2% marginaalissa, suoraan verrannollisena itsekuriini ruuan kanssa.

 

image

 

Yllä kuvien välillä alle 2kk. Muutos ei ole suuri, mutta havaittavissa. Treenatessa pitää muistaa olla realistinen, sillä lihasta on mahdotonta kasvattaa hurjaa vauhtia syömällä siivosti, ilman hokkuspokkusaineita. Positiivista on, että kehitystä on kuitenkin tapahtunut tasaisesti 🙂

 

 

image

 

 

Näiden kuvien välillä aikaa on 1,5kk. Jälleen ”etsi eroavaisuuksia” kuvapari, jonka vaikeusastetta helpottaisi, mikäli muutosta olisi enemmän myös rasvaprosentissa.

Rasvaprosenttini junnaamiseen on osasyynä oma lipsuminen makroissa, mutta myös ongelmani PCOS, joka myös suurelta osin vaikuttaa lipsumiseeni mm. olotilojen kautta.

 

PCOS-oireyhtymän sivuoire, ylipaino, vaatii tältä lajilta extrapaukkuja, jota vastaan olenkin taistellut ikäni varhaisnuoruudestani lähtien.

 

Insuliiniresistenssi ei ole mikään paras asia, kun ajatellaan fitness-urheilua, mutta en usko, että se olisi myöskään täysi mahdottomuus. PCOS tuo mukanaan eräänlaisen insuliiniresistenssin ja se aiheuttaa kohdallani aikamoista haastetta. Silti, olen päättänyt voittaa tämän taiston sen kanssa!

Hiilihydraatti auttaa lihasta kehittymään, mutta hiilareiden pitäminen alhaisena ruokavaliossani on kuitenkin välttämätöntä, mikäli haluaa pitää PCOS:n jokseenkin kurissa ja mm. ylipainon (lihomisen) loitolla. Tilannetta ei auta yhtään, ettei kehoni kykene hyödyntämään saamaansa hiilihydraattia normaalisti.

 

Tapasin eilen valmentajani kanssa, ja kartoitimme vähän tulevaa loppurutistusta kevään kisoihin tähdäten. Aikaa on 14vk ja painon pitäisi pudota aika rankasti, joten helppoa ei tule olemaan! Valmentajani oli kyllä huolissaan vaa’an lukemista, mutta otti sanojaan hieman takaisin, kun riisuin paitani ja katsoimme peiliin. Tulosta on tapahtunut kehonkoostumuksessa kivasti, vaikka vaaka onkin paikallaan. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että seuraavat viikot vaa’an pitäisi alkaa keventyä reippaasti.

 

Olisi mahtavaa olla tilanteessa, jossa kaikki näyttäisi hyvältä ja nyt vaan viilailtaisi timanttia loppuaika, mutta minulla ei ole tapana heittää kirvestä kaivoon kovin helposti!

 

Kevät keskitytään rasvanpolttoon ja pakaran kasvatukseen, sillä paljon on vielä rakennettavaa ko. sektorilla, kuten 2 viikkoa sitten otetusta kuvasta voi havaita:

 

image

 

Seuraavat 3kk tulee vaatimaan paljon, mutta toivottavasti se tuo mukanaan myös toivottua tulosta 🙂 Jotenkin utopista ajatella, että nyt täytyisi alkaa tilailla bikineitä ja miettiä kisalookia… Jotenkin en sisäistä vielä sitä tosiasiaa, että kisat todellakin tulee!

Minkä värisiä bikineitä suosittelisitte minulle? Itselläni oli mielessä kaksi vaihtoehtoa, mutta valmentajalla taas oma mielipiteensä. Olen ehkä päättänyt värin jo (kuka arvaa?), mutta mielenkiinnosta kuulen myös lukijoiden mielipiteitä! <3

 

image

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

4 kommenttia “Kohti kisoja, vaikka väkisin!

  • Avatar
    16.1.2017 klo 15:14
    Kestolinkki

    Ihosi sävy (jos se näkyy oikein näissä FB- yms. kuvissa) antaisi olettaa, että violettiin vivahtavat punaiset sävyt sopisivat sinulle aika hyvin

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *