Näin loihdit ihanat picnic-herkut!

 

 

 

Saan usein kutsuja ihaniin tuotteen lanseeraustilaisuuksiin, avajaisiin, sekä muihin iltamiin, mutta olen todella huono lähtijä. Tälläkertaa tein kisadieetin mieliteoissani päätöksen, että sopivasti kisojen jälkeen toteutuva Finn Crisp lanseeraus, jossa loihdittaisiin ihania välipalanäkkäreitä, ei jäisi minulta väliin.

 

 

 

 

 

 

 

Showroom oli somistettu ihanasti tilaisuutta varten!

 

 

 

 

 

 

Juuresnäkkäreitä oli kahta laatua;

Ruisnäkkileipä punajuurella ja inkiväärillä, sekä chiasiemenillä ja hirssillä.

Ruisnäkkileipä porkkanalla, sekä kurpitsan ja pellavansiemenillä.

 

 

 

 

 

 

Inspiraatioitamme varten pöytään oli katettu terveellisiä lisukkeita, millä pääsimme loihtimaan herkullisia luomuksiamme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruokataiteilija Jenni Häyrinen oli loihtinut meille ensimmäiset luomukset punajuuri-inkivääri juuresnäkkäristä.

Hernepesto-parsa näkkärien ohje alla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omat ideani alkoi samantien  räiskyä ja omia luomuksiani syntyi yksi toisensa jälkeen tahdikkaasti, ähkyksi asti!

Ensimmäinen ideani syntyi porkkanalla ja siemenillä höystetyn ruisnäkkärin päälle. Käytin siihen Oatlyn kauralevitettä, maapähkinävoita, banaania ja vadelmia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toinen luomukseni syntyi punajuuri-inkivääri juuresnäkkärille tuorejuustosta, porkkanahummuksesta, pikkeloidusta(?) porkkanasta ja iduista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tein vuoroin suolaista ja makeaa, ja kolmas inspiraatio lähti pensasmustikoista. Valitsin näkkäreistä neutraalimman ja käytin jälleen Oatlyn kauralevitettä, Jennin loihtimaa hernepestoa, kurpitsansiemeniä, sekä tietysti niitä pensasmustikoita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neljännen näkkärin päälle käytin porkkanahummusta, vuohenjuustoa, marinoituja (vai pikkelöityjä??) kurkkuviipaleita, sekä kurpitsansiemeniä.

Haukattuani pari kertaa, lisäsin myös hernepestoa, mistä sainkin idean seuraavaan näkkäriin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edellisestä lisäyksestä inspiroituneena tein uuden melkein samanlaisen, paitsi että vaihdoin näkkäriä punajuurta sisältävään vaihtoehoon, ja korvasin vuohenjuuston tuorejuustolla. Käytin hernepestoa koko näkkärille, kuten porkkanahummustakin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi oli taas makean vuoro. Siitä, monesko luomus oli meneillään, ei ollut enää aavistustakaan, mutta maha alkoi täyttymään.

Anyway, tämä punajuurinäkkärille syntynyt herkku sisälsi tuorejuustoa, maapähkinävoita ja banaania. Halusin kuitenkin tehdä tästä jotain parempaa. Seuraava idea olikin jo valmiiksi päässäni, vaikkakin tämäkin maistui taivaalliselle!

 

 

 

 

 

 

 

Edellisen paranneltu versio, 2.0, oli neutraalimmalle näkkäripohjalle rakennettu, maidoton herkku. Korvasin tuorejuuston Oatlyn kauralevitteellä, toteutus muuten sama. Kirsikkana kakun päälle tietenkin mansikka ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vielä pari, ajattelin, ja annoin luovuuden kukkia.

Siemennäkkärille syntyi toinen makea herkku, kauralevitteestä, pensasmustikoista, banaanista ja siitä tuunatusta porkkanasta. Nam!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vielä yksi suolainen!

Neutraalinäkkäri+kauralevite+vuohenjuusto+hernepesto ja kurpitsansiemenet.

Inspiroiduin vielä yhteen…

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeinen suolainen oli punajuurinäkkärille levitelty pläjäys tuorejuustoa, hernepestoa ja vuohenjuustoa.

Olin ähky.

 

 

 

 

 

 

 

Sain vielä paketit näkkäreitä mukaani, jotka napsin lähipäivien kuluessa pois poikkeen. Kotoa ei löytynyt samanlaisia herkkuja, mutta luomu voi toimi oikein hyvin!

 

 

 

 

 

 

Minua näkee harvemmin muissa kuin treenikuteissa, mutta vaihteeksi oli kivaa vetää kesämekko niskaan ja kaivaa korkkarit kaapista. Jalkapöytääni turvottava rasitusmurtuma, tai mikä ikinä, rajoitti hieman avokkaiden valinnassa, mutta remmiavokkaat antoi sopivasti tilaa myös kipeälle jalalle, ja laukku valittiin sitten niiden mukaan. Pääasia, että jalka mahtui kisakenkiin, vaikka vaivasikin jo molemmissa kisoissa.

 

 

 

 

 

Toivottavasti saitte inspiraatioita omiin kesäherkkuihinne, vaikka omatekemienkin siemennäkkäreiden tuunaamiseen! ☀

 

 

PS. Mikäli olet viljaton/gluteeniton, kuten minäkin, voit hyödyntää inspiraatioita vaikka itsetehtyjen siemennäkkäreiden kanssa!

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *