Näin olen pilannut kisadieettini! Älä tee samoja virheitä!

Tiedättekö sen tunteen, kun olet yrittänyt tehdä kaiken mahdollisimman oikein, ja sitten saat kuulla, että olet vetänyt vähän sivuun kokoajan?

Minulle kävi näin – TUPLASTI.

 

Kotiuduttuani viimein Savon reissultani keskiviikkoiltana, huokaisin helpotuksesta, sillä viimein pääsen rutiineihin kiinni kotoa käsin! Loppuviikolla oli vielä paljon juttuja, mutta seuraava viikko olisi pyhitetty ainoastaan rytmien tasailuun, unelle, treenille ja kehon huollolle. Sille, että saan homman pyörimään kunnolla ja univelat kuitattua! Myös dieetin piti kiristyä jo Savossa ollessani, maanantaina, mutta loppujen lopuksi sain uuden ruokavalion vasta eilisiltana. Tänään on siis ensimmäinen päivä ja on kiva, että saan tunnustella sitä rauhassa. Mitään pöyristyttävää muutosta siihen ei kuitenkaan tullut. Tai noh, wait for it…

 

 

Väsymykseni oli käsin kosketeltavaa

 

Parjantaina tapasin valmentajani kanssa kolmen viikon jälkeen, ja väsymykseni oli käsin kosketeltavaa. Kerroin, etten ollut oikein ehtinyt nukkumaan muutamaan viikkoon (3-5h, max 6h per yö) ja siitähän seurasi unisaarna! Toki ihan syystä. En ollut priorisoinut kisadieettiin, vaikka nimenomaan yritin tehdä kaiken, mitä piti. Ajettiin vielä 10 aikaan illallakin tekemään aerobisia, jottei mitään jäisi väliin. Saunat olisi pitänyt jättää väliin niiltä illoilta, kun meni myöhään. Eli oikeastaan joka ilta. Keho ei laske ylimääräisestä irti, ellei sen anna palautua. Ja milloin se palautuisi, ellei nuku. Tässäpä tärkeimmät lyhykäisyydessään.

Noh, taaksepäin ei voi enää mennä, mutta aikaa unelle oli kuitenkin luvassa tulevalla viikolla!

 

 

Ihan helvetisti metsään!

 

Samana iltana minulle iskettiin VIELÄ isompi pommi, minkä vuoksi olen tietämättäni sotkenut dieettiäni kokoajan! Otin tammikuussa käyttöön maustetut MAMA riisinuudelit, joita eräs personal Trainer minulle suositteli muutama vuosi sitten, niiden alhaisen hiilihydraattipitoisuuden vuoksi. En kuitenkaan koskaan niitä kokeillut, paitsi nyt. Ihmettelin, miten ne voikaan olla niin hyviä, noin pienellä hiilarimäärällä, versus sellaiset nollakalorin dieettinuudelit, joita olin kokeillut. En kuitenkaan osannut epäillä mitään, sillä en ollut koskaan syönyt riisinuudeleita, eli minulla ei ollut vertailupohjaa korkeamman hiilihydraattipitoisuuden riisinuudeleihin. Nämä olivat nimeltään Vermiselli-nuudelia, minkä merkitykseen en myöskään sen kummemmin perehtynyt, ja lisäksi tuote oli vastaavanlaisista ainut, joissa luki gluteeniton jne jne.. Ne olisi siis voineet olla ainoita laatuaan, jotenkin erilaisia, muista poikkeavia? Nyt jälkikäteen selvitin, että Vermiselli tarkoittaa erittäin ohutta nuudelia. Tämä ei kuitenkaan ole olennainen tieto.

Pommi, mikä minulle pudotettiin, oli kyseisten riisinuudelien ravintoarvot! Paketissa ilmoitetaan valmiin vermisellin ravintoarvot, eikä kuivapainon, kuten yleensä. Tämä oli omaa tyhmyyttäni, etten tätä huimannut, mutta homma menee vielä pahemmaksi, mikä on mielestäni JÄRJETÖNTÄ! Jo se, että arvot ilmoitetaan valmiin vermisellin mukaan, asettaa tarkkojen ravitoarvojen tiedon mahdottomaksi. Joku saattaa keittää sitä kauemmin kuin toinen, tai ihan vaan kovemmalla teholla, sillä eihän sitäkään ole määritelty. Se, jonka nuudeliin imeytyy enemmän vettä, saakin annoksestaan muka enemmän kaloreita kuin se, jonka nuudeli jäi painoltaan kevyemmäksi? Insane.

Sitten se aivan järjetön juttu.

Se, että ravintoarvot ilmoitetaan valmiin vermisellin mukaan, on jo itsessään älytöntä, mutta täysin ääliömäiseksi tuotteen tekee se, että paketin kyljessä on nuudelikeiton ohje, ja tuotteen ravintoarvot on ilmoitettu SEN mukaan! WTF?? Taulukkoon on siis laskettu 3,5dl vettä, mikä jälleen kerran voi elää keitettäessä ja joka annoksessa on olevinaan eri määrä kaloreita? Sama, jos maidon energiataulukko olisi ilmoitettu maitopurkin kyljessä olevan makaronilaatikko-ohjeen mukaan?? Suurin kusetus ikinä!

Tarkennan vielä:

Energiataulukko ilmoitettu valmiin vermisellin, eli keitetyn nuudelin mukaan. (BTW Ainesosissa ei mainita vettä missään kohtaa, eli se ei kuulu tuotteeseen.) SILTI energiataulukko ilmoitetaankin KEITON mukaan! Vermiselli ei tarkoita keittoa, joten tuotetiedoissa on selkeä kusetus! Paketin koko on kuitenkin ilmoitettu kuivapainona, 55g. Missään ei kerrota, montako grammaa kyseisestä paketista sitten tulee. Jos taulukko olisi ilmoitettu valmiin keiton mukaan, olisi se vain tyhmää, muttei kusetusta.

 

Tämän kusetuksen ansiosta olen dieettini aikana (tammikuusta maaliskuun puoliväliin) syönyt 25 000 kcal enemmän kuin olisi pitänyt, ja hiilihydraattia on tullut 5900g enemmän kuin luulin! Jep, ihan helvetisti metsään!

Jos joku miettii, montako 55g riisinuudelipakettia olen oikein vetänyt, niin keskimäärin 3 päivässä.

 

 

Mielessä kävi jopa heittää hanskat tiskiin.

 

Tämä nuudelihomma sai minut raivostumaan. Olen ihmetellyt, miksi paino ei putoa toivotulla tahdilla, vaan saan tehdä ihan helvetisti duunia, että saan pudotettua kilon kahdessa viikossa. Kas kummaa, kun ei ole tippunut! Todellakin ihme, että olen saanut edes sen pienen laskun painooni, mutta treenitehot ovat kyllä olleetkin tapissaan.

Epäonnistumisen fiilis sai pasmat totaalisen sekaisin pariksi päiväksi, ja mielessä kävi jopa heittää hanskat tiskiin. Kuusi työviikkoa aikaa ja homma on ihan vaiheessa! Yritin etsiä mokasta positiivisia puolia. Jospa lihasmassa näyttää nyt paremmalta lavalla, kun olen takonut kasvukautta pari kk pidempään käytännössä melkeinpä offikaloreilla? Silti jännittää, ehdinkö ottaa kaiken rasvanpolton kiinni. Kuusi viikkoa on pirun vähän pudottaa melkein 10kg, kun miettii. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta, eikä mun luonne anna periksi luovuttaakaan.

Kaiken järjen mukaan nyt pitäisi alkaa tapahtumaan, kun dieettiä on kiristetty entisestään, vaikka olisinkin mennyt tähän asti ilman hämäysnuudeleita, täysin ohjeiden makrojen mukaan. Kontrasti on siis huomattavasti suurempi, kun tähän asti olen syönyt hiilihydraatteja yli kaksinkertaisesti siihen nähden, mitä noissa entisissä ohjeissa oli määrätty.

 

Aavistuksen jännittää, miten tiukkaa tästä tulee, mutta ei auta. Viikonloppu meni tulessa maaten, mutta nyt taistelukirves on teroitettu ja ei muuta kuin apinanraivolla tavoitetta kohti! 😃

 

PS. Elintarvikemaailmassa on suurempiakin kusetuksia, millä kuluttajia vedetään nenästä, mutta MAMA nuudelit saa kyllä pienoisen palautteen tästä hyvästä.

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

3 kommenttia “Näin olen pilannut kisadieettini! Älä tee samoja virheitä!

 • Avatar
  24.3.2018 klo 23:53
  Kestolinkki

  Paljonko vedessä on kaloreita? Miten tuosta ei muka pysty laskemaan tarkkoja makroja?

  Reply
  • Viivi
   25.3.2018 klo 09:22
   Kestolinkki

   Moikka,
   Kaikki tiedämme, ettei vedessä ole kaloreita. Tekstissäni ilmaisin, miksi annoksen makrot (painon myötä) voi muuttua.

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *