Parhaat tuotteet ihon hoitoon – sisäisesti ja ulkoisesti

Lukijan toiveesta, kirjoitan tässä postauksessa parhaista ihonhoitotuotteista, etenkin näin PCOS- tai muuten akneen taipuvaisen ihon näkökulmasta. Toki myös täydellisen ihon omaaville onnekkaille tästä voi poikia jotain ideoita 🙂

 

Sisäisesti:

Se, mitä sisäisesti nautimme, kattaa tottakai kaiken nauttimamme ravinnon, mutta on muutamia tuotteita, jotka auttavat ihoa hehkumaan hyvinvointia! Ylipäätään mahdollisimman ravinnerikas ravinto on iholle tärkeää, sillä elimistömme on sen verran fiksu, että se käyttää kaikki saamansa raviinteet ensisijaisesti elintärkeisiin asioihin, kuten hormoitoimintaan. Mikäli jäljelle jää ravinteita sen jälkeen, kun elintoimintojen tarpeet on täytetty, myös jonon viimeisenä olevat saavat ravinteita. Jonon häntä näyttää tietenkin tältä: iho, hiukset ja kynnet.

Ravintolisistä on nykypäivän (ravinnetiheydeltään) köyhtyneen ruuan lisänä iso hyöty jo muutenkin, mutta jos mielii pitävänsä hiukset hyvinvoivina, kynnet vahvoina ja ihon heleänä, on tärkeää pitää huoli riittävästä vitamiinien ja kivennäisaineiden saannista. Esimerkiksi itselläni, etenkin näin dieetin alkaessa, on tärkeä päivittää ravintolisät monipuolisiksi!

Mitä tuotteita sitten kannattaisi  lisätä rutiineihin, jotta nimenomaan tämä jonon häntä voisi mahdollisimman hyvin?

Laadukkaat rasvat

Hyvälaatuiset rasvat ovat iholle tärkeitä, sillä ne auttavat ihon omia lipidejä pysymään tasapainossa.

Vesi

Elämän eliksiiri. Vanhin voitehista. Ja mitä näitä nyt on? Kaikki pitävät paikkaansa, sillä kuivunut keho (ja iho) ei toimi optimaalisesti. Ihon kuivuessa se menee ruttuun. Ja sitähän me emme halua. Kuivatut hedelmät, esim rusina, on hyvä visualisoimaan tätä prosessia: kun viinirypäleestä kuivatetaan vesi, jää jäljelle ruttuinen rusina.

Puhdistamon MSM+C

MSM on maaperästä saatua ravintorikkiä, joka toimii ns. rakennuspalikkana soluillemme, eli koko kehollemme! Se on myös valittu vuoden 2015 urheilutuotteeksi, sillä se auttaa ehkäisemään vaurioita, ja nopeuttaa korjaamaan niitä. Puhdistamon musta tuotelinja tarkoittaa sitä, että niitä käytetään jopa lääkinnällisesti. Esimerkiksi nivelrikko- tai reumapotilailla voidaan käyttää kuuriluonteisesti jopa 10rkl päiväannostusta. Normaali annostus on aloittaa 1/2tl ja nostaa pikkuhiljaa jopa kahteen ruokalusikalliseen päivässä. MSS myös aktivoi ihon omaa kollageenin tuotantoa, mikä on isossa osassa ihomme kimmoisuutta ajatellen! Mustan linjan MSM+C valmisteessa on myös lisätty Molybdeenia, jota MSM:n käyttö saattaa kehostamme kuluttaa. Siksi tämä tuote on ehdottomasti (puhtautensa lisäksi) paras MSM-valmiste markkinoilla! C-vitamiini tulee super C-vitamiinirikkaasta Amlamarjasta ja on myös siksi (luonnollisessa muodossa) elimistölle heelpommin käytettävissä kuin synteettiset C-vitamiinivalmisteet. Tästä pääsemmekin kätevällä aasinsillalla seuraavaan tuotteeseen!

C-vitamiini

C-vitamiini suojaa solujamme hapettumiselta ja auttaa taistelua vapaita happiradikaaleja vastaan. Pahimpia näistä ovat tietenkin aurinko, tupakka ja alkoholi, mutta myös kahvi ja muut elimistöä happamoittavat aineet vaativat vastahyökkäystä, joista vahvin soturi lienee C-vitamiini!
Kuten jo aikaisemmassa mainitsin, elimistö kykenee helpommin hyödyntämään luonnolliset lähteet kuin keholle vieraat teolliset valmisteet. Siksi suosittelen käyttämään Puhdistamon Super C-valmistetta, joka on valmistettu Amlamarjasta. Teelusikan kärjellinen tätä tuotetta täyttää 100% päivittäisen C-vitamiinitarpeen!
Muita C-vitamiinin lähteitä mm. paprika, sitruuna…

 

Ulkoisesti:

Kaikki kauneus lähtee sisältäpäin, sillä olemme mitä syömme/imeytämme. Suoliston hyvinvointi on ensiasteisen tärkeää, kun halutaan tarjota elimistölle maximaalinen ravinnekylläisyys! Suoliston hyvinvointiin suosittelen käytettäväksi Puhdistamon Pakurijauhetta. Itse käytän sekä Pikapakuria- että Pakuriuutetta.
Hihassa on kuitenkin joitain ässiä käytettäväksi, kun ihomme kaipaa järeämpää huolenpitoa.

Laadukas suola

Itse teen toisinaan kuorinnan Puhdistamon mineraalipitoisella Guerande merisuolalla (hieno). Tämä kuorinta on erityisen voimakas, joten älä toista sitä liian usein!
Kuitenkin, kun iho tuntuu elähtäneeltä ja pinnalta on saatava poistettua kuollut ihosolukko, ei se valitettavasti lähde silittelemällä.

Höyläys

Oletko koskaan miettinyt, miksi iso säilyy miehillä usein pidempään sileänä, ja lähinnä he vanhenevat otsalta ja silmäkulmista?
Moni mies kuorii ihoaan tietämättään, mikäli he ajavat partansa terällä (höylä). Myös itse vedän silloin tällöin koko kasvoni kevyesti höylällä läpi, sillä se kuorii ihon pintaa kevyesti!

Timanttihionta

Kosmetologien tekemä laitehoito, timanttihionta, on myös tehokas tapa kuolleen ihosolukon poistamiseen! Timanttihionnassa on myös se plussa, että se elvyttää ihon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa myös syvemmältä, sillä laite toimii imurin lailla. Olen itse käynyt kosmetologikoulun, ja hankkinut myös itselleni tällaisen laitteen.
Toiminimeni alla, teen myös jonkinverran näitä hoitoja! VINK VINK  (Asun Kampissa)

Sitruuna

Vaikka käytänkin kasvovetenä perus kosmetiikkaa (Biotherm, Biodroga), teen silloin tällöin ns. helemähappokuorinnan luomusitruunan mehulla! Yleensä teen tämän jonkin mekaanisen kuorinnan (suolakuorinta/höyläys/timanttihionta) päätteeksi, tehostamaan tulosta.

DMK-hoito

Kasvohoitona aknesta kärsiville suosittelen ehdottomasti DMK-hoitoa! Helsingissä näitä tekee ainakin Kauneuskeskus MedSpa, Abrahaminkadulla. Hoidon on kehittänyt (en nyt muista minkä maalainen) herrasmies, joka kärsi itse pahasta aknesta. Hoito on ihan mieletön! Muistakaa kuitenkin, että kärsiessäsi aknesta, on myös ruokavalion merkitys suuri!

Kasvovoiteet

Oikean kasvovoiteen löytämisessä ei auta kuin kokeilemalla löytää se juuri itselleen sopivin. Voiteen on kosteutettava riittävästi, ettei ihosta tule pintakuiva. Pintakuiva iho ei hengitä, sillä kuivuneen ihon marraskesi tukkii ihohuokoset.

 

Tässäpä ensi alkuun 🙂
Toivottavasti tästä oli apua iho-ongelmien kanssa kärsiville ”kohtalotovereilleni” ! <3

 

 

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *