Pullat uunissa!

Lähipiirini on epäilleet minun olevan raskaana  kummallisten alavatsatuntemuksieni ja satunnaisen aamupahoinvoinnin takia, ja heittipä valmentajanikin viime viikon tapaamisessa epäilyksensä, kun puhuttiin viimeaikojen ruokailuistani. Ei, EN OLE RASKAANA.

Tai jos olisin, olisi se seitsemäs ihme. Paha PCOS ja siihen syötävät Diane Novat lienee estävät tätä ihmettä tapahtumasta 🙂

 

Joka tapauksessa, niinsanotut pullat ovat olleet uunissa nyt tiuhaan viimeaikoina. En tiedä mistä tällainen ”leipomisvimma” nyt oikein tupsahti, sillä olen ollut todella pitkään laiska keittiössä.

Sunnuntaina tuli loihdittua siemennäkkäreitä siivousvimman lomassa, ja nyt olen parina päivänä pyöräyttänyt mehustamisesta jääneistä kasvikuiduista……miksikä näitä sitten sanoisi….kaura-juures rieskoja ?

 

 

Mehustaminen on paras tapa saada fytoravinteet imeytymään elimistön käytettäväksi ja siksi pyrin mehustamaan kasviksia mahdollisimman usein. Viimeaikoina joka päivä!

Mehustamisesta jäävä kasvikuitu on kuitenkin iso kysymysmerkki, kun ei viitsisi roskiinkaan heittää. Luomulaatua vieläpä! Usein teen kasvikuiduista munakkaan, mutta näin ahkeralla mehustamisella muuta sitten ehdi syödäkään. Siksi olen yrittänyt keksiä muitakin tapoja hyödyntää mehustusjätteet.

 

Toissapäivänä minulle syttyi idea tehdä niistä sämpylöitä! Halusin kuitenkin pitää eväät hiivattomana, joten päätin tehdä niistä rieskasia.

 

Kaura-juures rieskaset:

 

kasvishakkelusta (esim. porkkana, parsakaali)

kaurajauhoja (teen itse luomu kaurahiutaleista)

3 kananmunaa

suolaa

 

Kaikki sekaisin, lisää joukkoon vettä sen verran kuin  tarvis. Taputtele leivinpaperille märin käsin. Paista uunin keskitasolla, 200 asteessa, kunnes väriltään kauniin rusehtavia ja meheviä.

Näitä voi käyttää myös kotitekoisen hampurilaisen kansina!

 

 

 

 

Kuiturikasta keskiviikkoa ja ihanaa naistenpäivää kaikille meille ihanille naisille ❤️

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *