Tältä ruokavalioni tällä hetkellä näyttää! | Sairastutatko sinä itsesi ruokavalinnoilla?

Pitkään piinanneista päänsäryistä ja pikku kuumeilusta johtuen treenini on vähän jääneet vajavaisiksi viimeaikoina, mutta nyt minusta tuntuu, että olen viimein selättänyt tuon mokoman puolikuntoisuuden! Olen saanut asioita aikaan joka päivä enemmän kuin viime kevään jälkeen viikossa, ja kotona kaikki aikaansaamattomat rästihommat ovat hoituneet musiikin tahdissa jammailen, ilman ahdistuksen häivää! Niin kauan kuin ne ovatkin tuottaneet minulle harmaita hiuksia! Samalla vimmalla menin uusimaan sohvanikin, ja lisäksi olen puolihuomaamatta hoidellut muitakin järjestelyaskaria, jotka eivät edes olleet to do-listalla. Energiaa on vain ollut kuin pienessä kylässä! Huikeeta!

Uskallan väittää, että tämä yllinkyllinenergia on seurausta nauttimistani smoothieista, joita olen roppakaupalla vedellyt! Olen vihdoin saanut latoa blenderiin koko puhdistamon valikoiman, laskeskelematta makron makroa! Joka-aamuiseen smoothieen kuuluu mm. kookosvettä, MCT-öljyä, sitruunamehua, pinaattia, tocoa, lucumaa, supervihreää, spirulinaa, super-C:tä (amlamarjasta), ohranorasta, macaa, välillä energiasmoothie-jauhetta, hera-/herne-/hamppuproteiinia, mustikoita tai muita marjoja ja hedelmä (omena, päärynä tai banaani). Siinäpä se suurinpiirtein!

 

Kuulokkeet: Jotactor

 

 

Kuten jo aikaisemmassa postauksessani kerroin, en ole syönyt kovin viisaasti viimeisen kuukauden aikana. Toki välissä on suht normaalejakin päiviä ollut, mutta  poikkeuksetta jokainen päivä on sisältänyt edes jotain ylimääräistä – ei kuitenkaan välttämättä mitään huonoa ylimääräistä, vaan  esim raakakakkua tai hedelmäöverit! Oli kuitenkin päiviä, jolloin kaikki syömiseni aamupalan jälkeen meni päin prinkkalaa – esimerkiksi messuilla, popsien kaikkea mahdollista, samalla unohtaen riittävän vedenjuonnin. Turvotus oli jäätävä!

En tiedä missä olotilassa hetkenaikaa hengailin, sillä en juurikaan välittänyt, mitä suuhuni laitoin. En, vaikka tiesin, mitä se kehossani aiheuttaa. Nyt korjaan tuon piittaamattoman pirulaisen sotkuja, enkä todellakaan tajua, miten olen pystynyt omalla kädelläni viemään jotain sellaista suuhuni, mitä esimerkiksi ruoka- ja viinimessuilla työskennellessäni sinne laitoin. Italian imelät gentlemanit tarjosivat sitäpaitsi kaiken ilmaiseksi, niin siinähän tuli maisteltua niin upeita jäätelöitä kuin suklaitakin! Ei sillä, että olisin lämmennyt millekään muulle kuin niille annoksille 😀  Samalla tavalla maistoin myös kaikki keski-iän ylittäneiden suomalais-setien maistiaiset, enkä kieltäytynyt extroista heidänkään kohdalla. Jotain oikeasti mielenkiintoistakin messuilla maistoin, nimittäin mustapapupihvi! Sen etsin vielä käsiini! Yritys oli minulle vieras – eikä ihme, sillä heidän valikoima oli koostunut aikaisemmin pelkästään lihapiirakoista.

Olo on superisti parempi nyt, kun olen pysynyt clean eating-linjalla, vaikka olenkin syönyt ”liikaa” joka päivä! Liika on kuitenkin suhteellista, ja täysin riippuvainen siitä,  mihin sitä vertaa. Olen verrannut sitä siihen ruokavalioon, jonka itselleni laadin (aamusmoothie, kanaa, lohta, kasviksia, munia, marjoja…) ja mitä ajattelin alkaa noudattamaan. Periaatteessa olenkin noudattanut, mutta syönyt määrällisesti enemmän kuin suunnittelin, ja esimerkiksi smoothieta voi mennä moninkertaisesti päivän aikana! Plus eksyn välillä raakakakulle tai vetämään maapähkinävoipurkin puolilleen 😀 Plus teen välillä Tervens-pastaa ym ihanuuksia, mitkä ei varsinaisesti sisälly ruokavaliooni. Paino on kuitenkin lähtenyt laskuun moskamaistelumässäilyn vaihduttua puhtaaseen ravintoon, että väliäkös tuolla, vaikka syönkin kaloreita reippaasti enemmän kuin suunnittelin! Psssst… Ihana viljaton/maidoton makaronilaatikko-resepti Tervens-pastasta, sekä vegaanisten proteiiniraakapatukoiden ohje tulossa pian!

 

 

Suomalaisten kestosuosikki, makaronilaatikko nyt myös viljattomana!

 

Gluteeniton makaronilaatikko! Täysin maidoton ja viljaton!

 

Hamppuproteiini-raakapatukat tummalla raakasuklaapäällisellä

 

Proteiiniraakapatukoiden resepti tulossa pian ulos blogissani!

 

Terveellinen ruokavalio ei todellakaan tarkoita herkuttelusta kieltäytymistä! Herkutella voi myös viisaasti, ravinnerikkailla valinnoilla! Elimistö osaa myös käyttää luonnolliset, puhtaat kalorit paremmin hyödykseen (ja kuluttaa ne!) kuin teollisesti tuotetut moskakalorit, joita kehoon ei ole alunperin tarkoitettu. Useimmat noista ”ei niin hyvistä” valinnoista myös aiheuttaa kehoomme selviytymistilan (näin karrikoidusti), mikä saattaa estää niitä hyviäkin juttuja imeytymästä kunnolla. BOOM, olemme oravanpyörässä! En lähde tässä postauksessa siitä sen enempää saarnaamaan 🙂

 

Huonommat valinnat silloin tällöin ei meitä vahingoita, mutta itse pyrin pitämään nollatoleranssia, sillä kehoni on super herkkä reagoimaan. Se kertoo minulle välitöntä palautetta tekemisteni valinnoista olotilassani, ihossani ja nestetasapainossa. Turvotus ja akne hyökkäävät oitis, mikäli suollan kehooni jotain väärää!

 

PS. Lukijan toive makeutusaineista on aloitettu, listaan muutamia haittavaikutuksineen mahdollisimman pian!

 

 

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

2 kommenttia “Tältä ruokavalioni tällä hetkellä näyttää! | Sairastutatko sinä itsesi ruokavalinnoilla?

 • Avatar
  21.11.2017 klo 19:17
  Kestolinkki

  Mistä sinun tietosi ovat peräisin? Nopealla vilkaisulla vaikuttaisi sille, että mikään mainitsemasi asia ei ole totta… Oletko ikinä harkinnut kouluttautuvasi esimerkiksi ravitsemukseen liittyen?

  Reply
  • Viivi
   27.11.2017 klo 16:02
   Kestolinkki

   Moikka Anna,
   kaikkia lähteitä tiedoilleni en voi sinulle tässä luetella, sillä paljon on tullut luettua kirjoja, artikkeleita, tutkimuksia jne, sekä käytyä eri luennoilla tässä lähes 15 vuoden aikana, mitä olen ravinnosta itsenäisesti opiskellut.
   Vastauksena toiseen kysymykseesi, niin kyllä, olen miettinyt – vuosia, mutten ole löytänyt Suomesta sellaista, missä opetettaisiin tarpeeksi päivitettyä tietoa nykypäivään nähden ravitsemuksen saralla. Aikaani voisin tällaisiinkin tuhlata, mutten rahojani.

   Mukavaa syksyä!

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *