Täydellinen terveyspommi!

Terveellistä tiistaita!

Tiistai on toivoa täynnä. Mikä olisikaan parempi toiveen täyttymys arjen keskelle kuin terveellinen riisisuklaa?

Kaikki on kuullut väittämän suklaan terveellisyydestä. Siihen on helppo nojautua, kun suklaanhimo vie mennessään. Erittäin hyvä perustelu sinänsä, mikäli suklaa on laadukasta ja oikeanlaista. Ei maitosuklaata, tai muuten vaan sokerilla kyllästettyä, korkeissa lämpötiloissa valmistettua.

 

Miten olisi hyvän omantunnon herkuttelu?

 

Raakakaakon painosta jopa 10 prosenttia on antioksidantteja. Mustikkakin sisältää vain kymmenesosan kaakaon antioksidanttimäärästä.

Raakakaakao sisältää hurjasti magnesiumia, sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä, kuparia, paljon E- ja C-vitamiineja, sekä kaikkia B-vitamiineja.

 

 

Iki-ihana riisisuklaa!

Tälläkertaa tuunasin tuon ihanan herkun terveellisiksi versioksi, kaikkine terveysvaikutuksineen!

 

Raaka luomuriisisuklaa

Sulata kaakaovoi (~1,5dl) ja kookosöljy (1-2rkl) vesihauteessa. Kun rasva on juoksevaa, nosta kulho pois vesihauteesta ja lisää raakakaakaojauhetta, lucumaa ja ripaus macaa oman maun mukaan. Itse käytin lucumaa about 1dl, raakakaakaota ison ruokalusikallisen ja macaa puolikkaan teelusikallisen. Ripaus kalaharinsuolaa ja teelusikallinen vaniljajauhetta.

Simple as that!

 

Mikäli kaipaat lisää makeutta, voit ripotella joukkoon esimerkiksi kookossokeria tai lisätä lusikallisen luomuhunajaa.  Kokeile kuitenkin ensin vain lisätä makeutta lucumalla (käytin itse Leaderin lucumajauhetta).

Lopuksi lisää mielesi mukaan paahdettuja riisimuroja. Ainakin Ruohonjuuresta saa näitä maustamattomia, luomu täysjyväriisimuroja!

 

Kaada tasaiseksi leivinpaperille ja anna kovettua pakkasessa. Levy jähmettyy hetkessä, minkä jälkeen voit säilyttää sitä myös jääkaapissa.

 

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *