Asenne ongelma

Välillä iskee epätoivonhetkiä ja kaikki tuntuu sortuvan harteille. Oma peilikuva ei miellytä, opiskelutulokset eivät tuota onnistumisen fiilistä ja yksinäiset illat syövät etäsuhdetta. Samaan aikaan tuntuu, että on niin paljon tehtävää ja vain vähän aikaa.
Näissä fiiliksissä olen syksyn suurimmaksi osaksi viettänyt, mutta vihdoinkin ymmärsin parantaa asennoitumistani!
Olen jo pitkään miettinyt, miksi aloitan kiukuttelun entistä herkemmin ja koen asioiden negatiiviset puolet suurimpina mitä ne todellisuudessa ovat. En ole tottunut näyttämään negatiivisia tunteitani julkisesti, joten päädyn usein pohtimaan asioita pääni sisällä ja purkamaan niitä lähipiirini rakkaimpiin ihmisiin. Kiitos teille♥
Tehtyäni jälleen päänsisäistä prosessia päädyin tulokseen, että hyvästä ja tasapainoisesta elämästä on tullut itselleni aivan liian itsestäänselvyys. Olen sulkenut silmäni jo saavutetuille tuloksille enkä ole osannut onnitella niistä itseäni. Tiedän, että saatan kuulostaa itsekeskeiseltä, mutta kuten venäläinen sanonta kuuluu:
«Сама себя не похвалишь – никто не похвалит»
(suom. «Jos et itse kehu itseäsi – kukaan muukaan ei kehu sinua»).

Mielestäni tämä on osuva lause, koska itsensä arvostaminen, omien saavutusten iloitseminen ja palkitseminen on hyvin tärkeää omatunnon ja henkisen hyvinvoinnin kannalta.

On muistettava, että mikään ei ole itsestään selvää. Tavoitteita on asetettava oman tason mukaan ja tehdä töitä niiden eteen. Tulokset on otettava vastaan, ovat ne sitten onnistumisia tai epäonnistumisia ja tärkeintä on arvostaa jo saavutettuja asioita. Itselläni näitä asioita ovat esimerkiksi: opiskelupaikka, terveys, parisuhde, rakastava lähipiiri ja myönteinen suhtautuminen itseeni.

thumbnail_emptyname-14-edit

Vähitellen joulupyhät lähestyvät ja omalta osalta se tarkoittaa ajan ja kiitollisuuden osoittamista läheisille. Mielestäni nyt on hyvä hetki istahtaa ja miettiä omia saavutuksia sekä parannuksia elämässään. Pyritään huomioimaan toistemme läsnäolo sekä tartuttamaan hymyä ympäröiviin ihmisiin, because it’s like a boomerang!

♥Alina

Ig & sc: aligurme

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *