Kuulumisia sekä keskikropan kotitreeni!

Moikka <3

Ajattelin hieman kuulumisia käydä nopeasti kirjoittamassa kun tässä junassa jälleen kerran istuskelen.. Mun elämä on ollut aikamoista reissaamista viimeaikoina, meillä nimittäin Oulun asunnolla sattui vesivahinko, jonka takia se on asumiskelvoton tammikuun lopulle saakka. Pari viikkoa Sannin kanssa asuttiin hotellissa Oulun keskustassa, muuten olen ollut työreissuilla ympäri Suomea,  sekä paljon myös Kajaanissa vanhempieni luona. Pikkuhiljaa alkaa kieltämättä tämä isojen matkalaukkujen raahaaminen ja toisten nurkissa oleminen kyllästyttää, mutta onneksi pian alkaa piiiitkä joululoma Kajaanissa ♥

Mä olen ollut aina tosi jouluihminen, koristellut kodin jouluun niin aikaisin kuin mahdollista, valmistellut lahjalistaa huolella,  sekä askarrellut joulukortteja, mutta tänävuonna joulufiilis on hukassa. Varmaan juurikin sen takia että olen ”koditon” tällähetkellä (pitäis varmaan huolestua) 😀 Tää tilanne on stressannut mua yllättävän vähän, olen kai jo tottunut työnkin puolesta vaihteluun ja matkustamiseen. Tavallaan nautin etten ole kiinni missään vaan täysin vapaa menemään miten ja minne haluan.

Juuri nyt ei kuitenkaan mikään stressaa tai harmita, ja joulufiiliskin alkaa hiipiä, sillä huomenna mulla tulee täyteen 100 päivän sokerilakko, ja lähden aamulennolla kohti Helsinkiä mun rakkaimpien tyttöjen luokse!! ♥ Tiedossa on sukulaisia, shoppailua, illallinen rakkaan ystävän kanssa sekä lauantain pikkujoulut tyttöporukalla 😉 Huomenna aion kuitenkin ensimmäisenä suunnata lentokentällä taxfreehen ja palkita itseni suklaalla ja skumpalla tästä pitkästä sadasta päivästä!

Kävin laitattamassa kynnet pikkujoulu kuntoon Tukkapuodissa, super tyytyväinen 😍
Kävin laitattamassa kynnet pikkujoulu kuntoon Tukkapuodissa, super tyytyväinen 😍

Miten 100 päivää ilman sokeria sitten meni? No, en voi sanoa olleeni TÄYSIN ilman lisättyä sokeria. Jep, helpommin sanottu kuin tehty. Lisättyä sokeria on niin monissa elintarvikkeissa että täysin niiltä välttyminen on aikamoinen haaste. Esimerkkeinä muutamia tilanteita, kun vaikka matkustin 7h junassa ilman eväitä ja ainoa potentiaalinen syötävä ravintolavaunusta oli kaurapatukka sekä vispipuuro joissa lisättyä sokeria oli. Järjellä syön ennemmin kui näen nälkää, ei se sokeri mitään myrkkyä sentään ole. Samoin esim ketsuppi, muutama lasi skumppaa sekä proteiinipatukka jossa sokeria oli, on mennyt alas. Ne ei kuitenkaan minua harmita, sillä ilman karkkia, leivoksia ym täydellisiä herkkuja olen onnistunut olemaan! Kovin vaikeaa tämä ei ole ollut tai suurempia muutoksia itsessä tai voinnissa huomannut, sillä en tosiaan sokeria ennenkään kauheasti käyttänyt. Vaikeampaa on ollut olla täysin ilman maitoa ja gluteenia, sillä ne multa on nyt kielletty kokonaan. Musta on yhtäkkiä tullut tosi allerginen monille ruoka-aineille joihin iho reagoi kutinalla, ihottumalla sekä näpyillä.. Tällaisia esim jotkin pähkinät, kiivi, lime, gluteeni, sitrushedelmät, liiat maitotuotteet ja liika sokeri. Ihotautilääkäri neuvoi mua myös välttämään banaania, perunaa, persimonhedelmää, valkoista riisiä ja juustoja. Siitäpä sitten miettimään mitä tänään söisi.. 😀 On kyllä ollut aika hermoja raastavaa tämä tässä kaikenpäälle, mutta ei se auta kuin kuunnella kroppaa ja maltilla löytää ne ruokaaineet jotka sopivat mulle. En ole siis aikaisemmin ollut MILLEKKÄÄN allerginen, mitä nyt viljojen ja vatsan kanssa ollut ongelmaa, mutta tälle syksyä näitä on pamahdellut kuin sieniä sateella. Mikä sitten yhdistävä tekijä, stressi, uudet elämäntilanteet, vai vaan sattumaa… Noh, voisi olla huonomminkin ja nykyään on onneksi niin paljon vaihtoehtoja että kyllä syödyksi saa 🙂 Ja pienissä määrin osa noista edellämainituista ruuista välillä menee.

screenshot_2016-12-08-19-48-49-1
Hotellin aamiainen oli onneksi monipuolinen ja vaihtoehtoja tällaiselle ruokarajotteiselle löytyi paljon!

Viimeviikkoina en ole päässyt kunnon salille reissatessani ympäri suomen, kun ei salikorttia ole silloin järkeä kuukaudeksi ostaa. Hotellin alakerrassa oli kuitenki kuntoiluhuone minne usea aamu herättiin tekemään aamuaerobiset, ja myös kolmijakoista treeniohjelmaa noudattaneena hoitui lihastreenitkin hieman soveltaen, sillä laitteita ei ollut kuin muutama. Yksi positiivinen juttu minkä olen löytänyt tänä aikana on kotitreeni omankehon painolla! Siis mulla on ollut aina joku ongelma kotona treenaamiseen, aina tulee tunne että ei täällä jaksa tai saa aikaiseksi ja pitäisi olla sali ja laitteet. Nyt olen tehnyt treenin vain jumppamatto alla ja huhhuh miten saa hien pintaan ja lihakset kipeiksi! Olen vihdoin myös oppinut nauttimaan kyykkäämisestä vapailla painoilla, kun tähän asti olen tapellut asennon ja selkäkivun kanssa smithissä.

Tänä aamuna tein pakaroihin ja vatsoihin keskittyvän kotitreenin jonka voisin jakaa tässä teidänkin kanssa! Kuvia en valitettavasti yksin saanut otettua mutta googletelkaa vaikka liikkeiden ohjeita jos ei ole tuttuja 🙂

alkuun kävin 50minuutin matalasykkeisen lenkin

KESKIKROPAN KOTITREENI:

jokaista liikettä 40sek, jonka jälkeen 20sek lepo. Yht 3 kierrosta, kierrosten välillä voi huilata hetken.

  • burpee
  • pikajuoksu
  • kyykky
  • askelkyykky
  • sumokyykky
  • pakaraojennus taakse (konttausasennosta)
  • lantionnosto
  • perinteinen vatsarutistus
  • vatsakierto
  • lankku niin kauan kuin pysyy

Supertehokas, sykettä nostattava ja rasvaapolttava treeni takana, suosittelen 😉

Mä alankin lähestyä Oulua, ihanaa viikonloppua kaikille, palaillaa pian <3

xx Annimaria

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *