Lime broileri

Minulta kysytään usein vinkkejä ruoanlaittoon ja helppoja ohjeita. Ainoa ongelma on, että jopa ne minun kaikista helpoimmat ohjeet tuntuvat olevan monelle haastavia 😀 Ohjeet sinänsä eivät ole mitään ihan älyttömiä vaan niissä on monesti paljon eri vaiheita, mikä saa ne tuntumaan hankalammalta mitä ovat. Lime broileriin tarvitset vain muutamaa ainesosaa, joten sen valmistus käy helposti.

Itse pyrin ruoanlaitossa käyttämään mahdollisimman tuoreita tuotteita. Lihat ja kalat ostan aina suoraan lihatiskiltä enkä ikinä pakattuna. Hakaniemen kauppahallin Reinin liha ja Reitin kala on minun lemppari paikkoja ja olenkin heidän vakioasiakas. Ostan myös aina lihat marinoimattomana ja valmistan marinadin itse. Marinadin valmistus on todella helppoa ja sitä ei voi edes verrata kaupan valmiisiin marinadeihin jotka sisältävät ties mitä ja maistuvat myös aika järkyttäville.

Tykkään paljon kokeilla eri ruokia ja välillä tuntuu loppuvan ideat kesken terveellisten arkiruokien suhteen. Olen viime syksystä asti noudattanut Fit Diamondsin Jari ja Heidi Sorsan suunnittelemaa ruokavaliota. Siinä on onneksi monia eri vaihtoehtoja joka aterialle niin se ei ole ainakaan vielä minusta alkanut tuntua tylsältä.

IMG_9916IMG_9914IMG_9921IMG_9926IMG_9939IMG_9953

 

Lime broileri:

  • 400g marinoimatonta broilerin rintafilettä
  • 1 limen mehu ja kuori
  • 1 mieto chili
  • 2 valkosipulia
  • 1/2 dl öljyä
  • tuoretta korianteri

Nuiji broilerin rintafileet ohuiksi tai voit halutessasi käyttää valmiiksi ohuita fileitä esimerkiksi minuuttipihvejä. Raasta limen kuori, halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili, valkosipuli ja korianteri. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Laita kanat ja marinadi minigrip pussiin ja kääntele pussia. Anna maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään 3-4h. Paista kanat joko pannulla tai uunissa. Lisää suolaa ja pippuria.

 

Facebooktwittermail

4 kommenttia “Lime broileri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *