Tiedätkö mistä urheiluvaatteesi tulevat?

Moikka kaikki!

Eilen vaatekaappia siivoillessani päädyin tutkiskelemaan urheiluvaatteideni pesulappuja. ”Made in Bangladesh” ja ”Made in China” paljastuivat harmittavan usein lappuviidakoiden syövereistä.

Googlettelin hieman aihetta ja löysin The Wall Street Journalin ja Citizen Timesin artikkelit Niken tuotteiden valmistuksesta ja eettisyydestä. Jutuissa kiinnitin huomiota esimerkiksi kappaleeseen, jossa kerrottiin Niken Air Jordanien tuotantokulut Kiinassa olevan noin 16 dollaria parilta, sisältäen kaikki vaiheet materiaaleista työkuluihin. Eli alle 15 euron kuluin valmistetaan kengät ja maksetaan palkat työntekijöille Kiinalaisessa tehtaassa ja liikkeeseen päätyessään hintalappu nousee noin 200 euroon. Mielenkiintoista. Toki ymmärrän, että suunnittelu, materiaalivalintojen tekeminen, markkinointi ja muu maksaa ja ai niin, Niken toimitusjohtaja tienasi viimeisen kolmen vuoden aikana 61 miljoonaa.

Aloin miettimään millaisia ominaisuuksia arvostan urheiluvaatteita valitessani? Eettisyys, materiaalit ja hinta-laatusuhde nousivat ehdottomasti suurimmiksi tekijöiksi. Täyttyvätkö nämä tuotteissa joita kaappini ovat pullollaan? Eivät. Suurin osa urheiluvaatteista valmistetaan tehtaassa jossa työntekijöiden oikeuksista ei ole tietoakaan, materiaalit ovat melkeimpä kuin kertakäyttöisiä ja hinta on laatuun nähden melkoisen korkea. Olen siis ilmeisesti valmis maksamaan melkeimpä 14 kertaisen hinnan tuotteesta sen alkuperäiseen valmistushintaan nähden vain brändin ja kivan tuotteen takia, loput menköön toimitusjohtajan lomakassaan Bahamalle.

14647319_10154735520429887_1641009289_o

Viimekevään muutoksen jälkeen osaan kuitenkin jo vastata kysymykseen mistä vaatteeni tulevat: Biancaneveltä. Suomesta.

Biancaneven tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, rahani menevät siis suomalaiselle yrittäjälle ja hänen työntekijöilleen. Hinta-laatusuhde on mielestäni täysin oikea tuotteessa, joka kymmenien pesukertojen ja kovien treenien jälkeen näyttää edelleen samalta kun kaupan hyllyllä. Yrityksen toimitusjohtaja Elina Loueranta palkittiin myös Vuoden nuorena yrittäjänä.

Biancaneve onkin juuri julkaissut uuden syysmallistonsa, jonka suosikkeja kurkkailin eilen jo nettisivuilta ja viikonpäästä paikanpäällä I Love Me -messuilla. Valkkailinkin jo muutamia suosikkeja syysmallistosta!

14725362_10154735520479887_1118521611_o

Tänä vuonna Biancaneve täyttää 10 vuotta ja sen kunniaksi saatkin nyt -10% alennuksen tuotteista Biancaneven nettikaupasta koodilla BIANCANEVE10, koodi on voimassa 31.10.2016 asti ja nettikauppaan pääset klikkaamalla TÄSTÄ

Hyviä shoppailuhetkiä!

Rita

 

Facebooktwittermail

3 kommenttia “Tiedätkö mistä urheiluvaatteesi tulevat?

 • Avatar
  16.10.2016 klo 17:08
  Kestolinkki

  Kiitos ihanasta postauksesta. Lämmitti tämän yrittäjän mieltä että suomalaista työtä ja designia arvostetaan. Tuli ihan tippa linssiin. <3

  Reply
  • Rita Jokinen
   16.10.2016 klo 23:15
   Kestolinkki

   Hei Lumikki! Kiitos kommentistasi, suomalaista työtä ei voi koskaan tuoda esille tarpeeksi! Ihanaa viikonloppua! <3

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *