Kun on lupa lääppiä!

Raskausviikko on nyt 27. Raskaus on sujunut hyvin ja maha on alkanut kasvamaan. Nyt sitä ei enää voi peiteillä. Vatsa on pyöreä, mutta kivi kova pallo ja tämä pallo alkaa jo painamaan. Vauvan paino on nyt 900g.

Painoa on tullut 11 kg ja se on paljon. En ole ikinä ollut näin painava. Toisaalta olen vielä ylpeä siitä, että kaikki paino on keskivartalossa. Saan vielä S kokoiset housut jalkaan! Kevättakki ei kuitenkaan mene enää kiiinni.

Se tunne kun painoa on tullut 11 kiloa seitsemässä kuukaudessa on ihan hirveä. En tunne kroppaani enää omaksi. Mitkään vaatteet ei istu. Vauva potkii ja selkään sattuu.

Tuntuu siltä, että kroppani ei ole enää minun. Nyt se on kaikkien! Ihmiset tulevat lääppimään vatsaani. Tiedän että vatsassa on vauva ja se on ihmeellinen asia.

Aluksi oloni oli epämukava, kun ihmiset tulevat tökkimään vatsaani. Nyt olen tottunut siihen, mutta onhan se vieläkin outoa.

Viime kesänä sain kuulla ihania kommentteja: Oletpa timmi, ihanan pyöreät olkapäät, ootpas sä kevyt, kaunis jne.

Tässä kuva viime kesältä:

11846562_10153505629497243_3716772366651363630_n

Nyt saan kuulla kommentaja: Oletpas lihonut, oletpa pyöreä, painava, iso maha, muista sitten liikkua, ettet liho jne.

Tässä kuva raskausviikolta 27:

IMG_3590

Pakko sanoa että olen vahva persoona, mutta itsetuntoni on vähän hajalla. En tunne itseäni kauniiksi tässä kropassa ja lisäksi nämä kommentit ei vaan tunnu mukavilta. Vaikka tiedän ettei kukaan tarkoita pahalla.

Tämä 9 kuukauden odotusaika on elämän isoja asioita, jonka tulen luultavammin kokemaan vain tämän kerran. En vain jostain syystä osaa nauttia tästä ajasta.

On myös kohteliasta kysyä lupa. Saako vatsaan koskea? Vaikka nainen on raskaana. Hän voi silti kokea vatsan alueen araksi.

facebooktwittergoogle_plusmail

6 kommenttia “Kun on lupa lääppiä!

 • 10.4.2016 klo 13:17
  Kestolinkki

  <3 Onneks tää ei kestä ku 9kk (mikä kylläkin tuntuu kestävän ikuisuuden huoh) ja kohta saa vartalon takaisin omaan käyttöön! <3

  Reply
  • Sara Hamraoui
   10.4.2016 klo 19:37
   Kestolinkki

   Sulla ei olekkaan enää kauaa 🙂 Odottavan aika on kyllä pitkä, mutta onhan se palkitseva! Tsemppiä sinne <3

   Reply
 • 10.4.2016 klo 14:05
  Kestolinkki

  Sara <3 ihanasti kirjoitat <3 mutt jos et tunnu olevan sinut itsesi kanssa .. anna lupa itsellesi olla sinut älä vertaa nykyistä itseäsi 7:n kuukauden takaiseen … rakkausaika on ihanan ihmeellistä ja maailmassa ei ole kauniimpaa naista kuin raskaana oleva nainen josta tulee äiti … tiedätkö että raskaus saa silmäsi loistamaan aivan erityisellä tavalla … entistä kauniimpina ..säteilemään lämpöä ja onnellisuutta … ota itsestäsi kokovartalo kuvia ja näe kauneustesi masusi kasvaessa … ja on mitä voit lapsellesi näyttää, kuin hän kasvoi suojassa ja lämmössä … ja totta aina pitäisi kysyä:" saanko silittää pikkuistasi " … ole tarkkana kenen annan koskea ,lapsesi aistii jokaisen kosketuksen ja siitä jää muisti
  jälki hänelle … ja jätä hänelle vain rakkauden täyteisiä muistijälkiä elämän päiviä varten <3 olet rakas <3

  Reply
  • Sara Hamraoui
   10.4.2016 klo 19:38
   Kestolinkki

   Kiitos kommentista 🙂 kaikkea hyvää sinne <3

   Reply
 • 10.4.2016 klo 15:12
  Kestolinkki

  Hei,

  Olen samaa mieltä. Raskaana olevat naiset on kauneinta mitä planeetalla on.

  Reply
  • Sara Hamraoui
   10.4.2016 klo 19:38
   Kestolinkki

   Kiitos kivasta kommentista 🙂

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *