Auringon alla // Paleros // Cliff Bay Hotel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Astuessani Helsinki-Vantaan lentokentän ovista ulos vastaan ei käynytkään kostea välimerellinen tuulahdus, vaan raikkaan viileä kesäilma. 15 asteen lämpötilaero ja samat vaatteet kuin lähtiessä Prevezan kentältä takaisin Suomeen, eivät kehoa tai mieltä lämmittäneet. Tuli aika äkkiä ikävä takaisin. Oispa voinu vielä viikon löhöillä.

Nyt kun matkalaukut on viimein purettu ja arjesta saatu joten kuten kiinni, pääsette osingoille mun ja Doriksen reissusta. Matkustettiin tosiaan Kreikkaan, pieneen Paleroksen kylään. Rauhallinen, parin tuhannen asukkaan paikka oli just täydellinen rentoutumis- ja auringonpalvontalomaa varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän hotelli sijaitsi n. 5 min kävelymatkan päästä Paleroksen keskustasta/satamasta. Keskustassa oli lähinnä vain ravintoloita ja terasseja sekä muutama krääsä- tai tuliaiskauppa. Paleros on tosi rauhallinen ja ympäristöltään romanttinen paikka, ja onkin enimmäkseen lapsiperheiden tai pariskuntien suosima. Minä ja Doris mentiin vähän sekoittamaa pakkaa ja mm. hotellin väki luuli meidän olevan pariskunta. Henkilökunta hotellissa oli todella mukavaa ja palvelualtista. Aamiaisella tarjoilija muisti meitä aina ekstramaidolla, ja respan pappa muisti kysyä päivän kuulumiset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saatiin Cliff Bay’sta huone ihan ylimmästä kerroksesta merinäköalalla, tai oikeastaan koko hotellissa ei tainnut olla huonetta surkeilla näkymillä; kaikki osoittivat allasalueelle tai merelle. Lisäksi hotellilla oli oma pikku ranta, jonne pääsi kipittämään rappusia pitkin suoraan uima-altaalta. Tyynellä säällä olikin mukavaa loikoilla meressä uimapatjalla – ja maksimoida rusketus 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamiainen tuotiin joka aamu pöytään, joka olikin usein aamiaismenusta valitsemamme munakas. Ravintolassa syöminen Kreikassa oli muutenkin edullisempaa kuin esimerkiksi Suomessa, joten otettiin ilo irti ja safkattiin ulkona sekä lounas- että illallinen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä ei ollut päivääkään ilman kreikkalaista salaattia. Jotenkin siihen ei vaan kyllästynyt, vaikka syötiin sitä välillä jopa kaksi kertaa päivässä! Kreikkalaisen salaatin ympärille oli kuitenkin helppo rakentaa aina maittava kokonaisuus mm. hyvistä alkupaloista. Paleroksessa ravintolat olivat hyvin samankaltaisia tai ne valmistivat samaa perinteistä kreikkalaista kotiruokaa. Meidän suosikiksi nousi Dionysos, jossa saatiin erinomaista palvelua.

Jotta postauksesta ei tulisi aivan liian megapitkä, jätetään muutama juttu reissusta vielä seuraavaan kertaan. Pysykää siis kuulolla, matkapostauksia on vielä tulossa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

xoxo, Vanity

 

Facebooktwittermail

82 kommenttia “Auringon alla // Paleros // Cliff Bay Hotel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *