Bloggajaa lähti kokeilemaan Bikini Fitness kisaan – Voittohan sieltä tuli

Bloggajaa lähti kokeilemaan Bikini Fitness kisaan – Voittohan sieltä tuli

Viivi Bäck on Lifestyle-ja liikuntabloggaaja ja neito on tuttu näky myös kauneuskilpailuista. Viiviä puraisi fintness-kärpänen huolella ja lauantaina 23.9. Viivi nähtii upeassa kunnossa SM-karsinnoissa kulttuuri talolla Helsingissä.

Viivi Bäck, voitit Bikini Fitneksen SM karsinnoissa sarjassa alle 172cm. Legendaarinen kysymys miltä nyt tuntuu?

Fiilis on hyvä, mutta paljon löytyy parannettavaakin tulevaisuutta ajatellen. Mihin tässä kohtaa olen tyytyväinen on se, että esiintymisestä ei jäänyt mitään isompaa hampaankoloon. Toki olen tyytyväinen selkääni, jonka olen rakentanut vuodessa.

Monesko kerta oli, kun osallistuit Bikini Fitness -kisoihin ja mihin skaboihin olet osallistunut ja miten menestynyt aiemmin?

Tämä oli debyyttini bikini fitneksessä, tai itseasiassa missään fitness-lajissa tai urheilussa. Muutaman kauneuskilpailun olen käynyt aiempina vuosina, joista tullut sijoituksia – voittokin.

Minkälainen on historiasi bikini fitneksen suhteen?

Vuosi sitten minua pyydettiin erääseen fitness-tiimiin. Olin alkanut ihannoida lihaksikkaampaa vartaloa, mutta ajattelin aina, ettei minusta olisi siihen. Mietinnän jälkeen päätin lähteä kokeilemaan…tai oikeastaan päätin, että minusta on siihen! Vaihdoin tiimiä keväällä, kun silloisen tiimin asiat paljastui jokseenkin sekavanlaisiksi. Nykyinen valmentajani oli oikea valinta juuri minulle ja ollaankin tehty hurjasti työtä kuntoni eteen toukokuusta asti!

Mikä on parasta juuri tässä lajissa?

Lajin vaatima elämäntyyli sopii minulle paremmin kuin hyvin, sillä en koe joutuvani luopumaan asioista sen takia. Terveellinen ruoka on intohimoni ja samalla myös heikkouteni, joten itsekurin opettelu on täydentänyt hyvinvointiani jättämällä ylensyöntitaipumukseni pois päiväjärjestyksestä. Haluan pitää kroppani kuosissa (työnikin takia), joten sen kunnossapito on minulle välttämätöntä. Summasummarum; laji ei muuttanut elämäntapojani millään tavalla, vei sen vain seuraavalle levelille, mitä halusinkin!

Nyt on palkinto kädessä. Mikä on seuraava tavoitteesi?

Voitin siis sarjani SM-karsinnassa, eli seuraava tavoite on parin viikon päästä käytävä SM-kilpailu, sekä voitollani lunastin paikan myös kansainvälisiin kisoihin, Ben Weider Legacy Cup, josta on mahdollisuus voittaa PRO-kortti! Tavoitteeksi voisi siis sanoa Bikini fitness Suomenmestaruus ja Elite PRO-kortti. SM-voitto veisi loppuvuodesta käytäviin MM-kilpailuihin edustamaan suomea, ja PRO-kortti tekisi minusta ammattilaisen fitness urheilussa. Se olisi kyllä kova suoritus, näin ensimmäisen vuoden päätteeksi!

Kenelle suosittelet bikini fitnestä lajina?

Sellaiselle henkilölle, jolla urheilu on isona osana elämää, mutta kaipaa itsensä haastamista – tai, jos omaa kilpailuvietin, mitä ei pääse muulla tavoin toteuttamaan. Jos tuntuu, että lajin harrastaminen uhraa jotain muuta tärkeää elämästä, kannattaa ehkä puntaroida uudelleen.

Kuka on suurin esikuvasi treenimaailmassa?

Ihailen kehonhallintaa, joten ihmiset, jotka tekevät huikeita juttuja esim street workoutissa, saavat minuun WOW-fiiliksiä! En erityisemmin fanita ketään, mutta ihailen esimerkiksi Chris ja Heidi Powellia, jotka tunnetaan Extreme Weight Loss-formaatista.

Koska on seuraava cheat day ja mitä meinaat syödä?

Tänään minulla oli cheat day, jonka vedin omaan tyyliini melko cleanisti. Minulla oli vapaus syödä mitä tahansa loppupäivä, kisojen jälkeen! Söin kyllä oloni tukalaksi, mutta valtaosin hedelmiä, lohta, puhdistamon kookosvettä ja raakasuklaata, sekä luomukookosöljyssä paistettuja perunalastuja (jäivät käyttämättä bäkkäriltä). Mansikoita tietysti, reilu kilo! Seuraavan kerran syön vapaasti Lahden kisojen jälkeen, eli kahden viikon päästä!